ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Ιούλη 2020
Σελ. /24
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ!
Θα μείνουν με την όρεξη όσοι προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες της νεολαίας

Κορυφώνονται οι ετοιμασίες για το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης και προστασίας, το Διήμερο θα αποτελέσει ένα μεγάλο αγωνιστικό αντάμωμα της νεολαίας, σε μια περίοδο έντονων εξελίξεων και σε μια περιοχή όπου κάθε στρατόπεδο και υποδομή μετατρέπεται σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

Φαίνεται όμως ότι το σύνθημα του φετινού Διημέρου, «Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!», και η απήχησή του στη νεολαία ενοχλούν ορισμένους, που προσπαθούν με διάφορες προφάσεις να βάλουν εμπόδια και να συκοφαντήσουν τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συνάντηση των νέων από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Από τους πρώτους που ενοχλήθηκαν, δίνοντας τον τόνο, ήταν η εκπρόσωπος των φασιστών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκλεγμένη με τη Χρυσή Αυγή, πρόσφατη «μεταγραφή» στο κόμμα του υπόδικου Κασιδιάρη. Αυτή ήταν η μόνη που καταψήφισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν συζητήθηκαν η παραχώρηση του χώρου στο Στόμιο και άλλα ζητήματα διευκόλυνσης της διοργάνωσης από την Περιφέρεια.

Κι ενώ η Περιφέρεια και ο δήμος Αγιάς είχαν εγκρίνει την παραχώρηση του χώρου, και ενώ είναι γνωστή η φροντίδα που δείχνει διαχρονικά η ΚΝΕ για τους χώρους που φιλοξενούν την πολιτική - πολιτιστική δραστηριότητά της, είτε πρόκειται για το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, είτε για το Φεστιβάλ, είτε για μικρότερες εκδηλώσεις, το Τοπικό Συμβούλιο της κοινότητας Στομίου του δήμου Αγιάς, χωρίς να έχει αποφασιστική αρμοδιότητα, με ψήφους 4 προς 1, προσπάθησε να εμποδίσει τη διοργάνωση του Διημέρου.

Θέλουν, αλλά δεν μπορούν να κρυφτούν

Να σημειωθεί ότι στους τέσσερις που εναντιώνονται είναι και μια τοπική σύμβουλος, εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, και ενώ στις 8 Ιούλη το ΔΣ του φορέα που διαχειρίζεται το κάμπινγκ Στομίου, έδωσε το «πράσινο φως» για να φιλοξενηθεί το Διήμερο της ΚΝΕ, οι «διαφωνούντες» από την τοπική κοινότητα εμφανίστηκαν το Σάββατο 11 Ιούλη στο χώρο της κατασκήνωσης και απαίτησαν προκλητικά να σταματήσουν οι εργασίες από τα συνεργεία της ΚΝΕ, χαρακτηρίζοντας το Διήμερο «υγειονομική βόμβα» για την περιοχή!

Η χυδαία αντικομμουνιστική επίθεση που εξαπέλυσαν στα μέλη της ΚΝΕ προδίδει τα πραγματικά τους κίνητρα. Πόσο μάλλον που σε συνέντευξη Τύπου του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, την περασμένη βδομάδα, είχαν παρουσιαστεί αναλυτικά όλα τα αυξημένα μέτρα που παίρνει η Οργάνωση για την ασφαλή διοργάνωση του Διημέρου, έχοντας για παρακαταθήκη και την πείρα του προηγούμενου διαστήματος, από τις μάχες που δόθηκαν μέσα στην κορύφωση της πανδημίας.

Τα μέτρα αυτά έχουν δημοσιευθεί πολλές φορές στον «Ριζοσπάστη» και δεν δικαιολογούν καμιά ανησυχία. Είναι επίσης γνωστό ότι όταν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μιλάνε για προστασία της δημόσιας υγείας, το εννοούν και το κάνουν πράξη με οργανωμένο, συλλογικό και σχεδιασμένο τρόπο. Δεν το αναθέτουν στην ατομική ευθύνη του καθενός.

Παρ' όλα αυτά, τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Στομίου που αντιδρούν στο Διήμερο, έφτασαν να δημοσιεύσουν επιστολή, με την οποία εγκαλούν τον δήμο Αγιάς επειδή δέχτηκε να παραχωρήσει το χώρο στην ΚΝΕ. Το «τροπάρι» τους είναι τώρα ότι «ο χώρος φαντάζει πολύ μικρός» για να φιλοξενήσει το Διήμερο της ΚΝΕ, αποκαλύπτοντας την προσπάθειά τους να αξιοποιήσουν την πανδημία για να συκοφαντήσουν και να βάλουν εμπόδια στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο.

Τα ίδια «επιχειρήματα», με αναφορές στους ...εμπνευστές τους, αναπαρήγαγαν και διάφορα τοπικά και πανελλαδικής κυκλοφορίας ΜΜΕ (βλ. «Ελεύθερος Τύπος»), χωρίς βέβαια να λένε κουβέντα για τα αυξημένα μέτρα που έχει ανακοινώσει η ΚΝΕ για την προστασία της υγείας των κατασκηνωτών.

Συμπληρώνουν το «καρέ»

Το «καρέ» ήρθαν να συμπληρώσουν το ΝΑΡ, η Νεολαία του και η παράταξη που στηρίζουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που με ανακοινώσεις τους στρέφονται ευθέως ενάντια σε μια κατάκτηση των πολιτικών οργανώσεων νεολαίας να τους παρέχεται διευκόλυνση σε υποδομές και χώρους για την πολιτική δραστηριότητά τους από τα Περιφερειακά Συμβούλια και τους τοπικούς δήμους, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για υγειονομικούς λόγους.

Πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα, για να κρύψουν και τα πολιτικά τους αδιέξοδα, κουνάνε το δάχτυλο στην ΚΝΕ ότι συνδιοργανώνει τάχα το Διήμερο «με το τοπικό κράτος του Αγοραστού και της ΝΔ» και ότι αυτό «αποτελεί προϊόν μιας διαχειριστικής αντίληψης από το ΚΚΕ για τον ρόλο του τοπικού κράτους»!

Μόνο ερωτήματα προκαλεί η στάση τους αυτή, ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να συκοφαντήσει και να χτυπήσει τη συλλογική οργάνωση και δράση, φτάνοντας να ψηφίζει νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Είναι βέβαιο ότι ο Τζήμερος και διάφοροι όμοιοί του θα εκτιμήσουν πολύ τα «επιχειρήματα» της Νεολαίας και των άλλων εκπροσώπων του ΝΑΡ...

Σε απάντηση όλων αυτών, το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ θα πραγματοποιηθεί και φέτος, έχοντας το λαό και τη νεολαία στο πλευρό του, να στηρίζει για άλλη μια χρονιά αυτήν την πρωτοβουλία με τη μαζική συμμετοχή του. Είναι βέβαιο ότι το Διήμερο θα αφήσει το αποτύπωμά του στην περιοχή, στους αγώνες του θεσσαλικού λαού να μη γίνουν οι πόλεις και τα χωριά του ορμητήρια της αμερικανοΝΑΤΟικής πολεμικής μηχανής, να δυναμώσει η πάλη για απεμπλοκή της χώρας από τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αποδέσμευση από τις συμμαχίες του κεφαλαίου. Ραντεβού λοιπόν από την Παρασκευή στο Στόμιο!

Πλούσιο πρόγραμμα στο στέκι των μαθητών στο Διήμερο

Ενα πρόγραμμα με πλήθος δραστηριοτήτων έχει ετοιμάσει και για φέτος η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ για το στέκι των μαθητών στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στο Στόμιο της Λάρισας. Οι ομάδες για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες έχουν αρχίσει να δημιουργούνται και οι συμμετέχοντες ετοιμάζονται να βγάλουν την Οργάνωσή τους ασπροπρόσωπη... Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, οι μαθητές να κερδίσουν χρήσιμες γνώσεις αλλά και να περάσουν όμορφες στιγμές διασκέδασης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα
  • Παρασκευή 17/7

14.00 - 19.00

Παιχνίδια της Μαθητικής Επιτροπής για μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ!

...«Ο πιο αδύναμος κρίκος» με ερωτήσεις γύρω από τον πόλεμο, το ΝΑΤΟ, τις εξελίξεις της περιόδου.

...Παιχνίδι γρίφων, αφιερωμένο στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν, του ηγέτη της Επανάστασης που νίκησε!

  • Σάββατο 18/7

16.00 - 19.00

Παιχνίδια της Μαθητικής Επιτροπής για μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ!

...«Ο πιο αδύναμος κρίκος» με ερωτήσεις γύρω από τον πόλεμο, το ΝΑΤΟ, τις εξελίξεις της περιόδου.

...Παιχνίδι γρίφων αφιερωμένο στα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν, του ηγέτη της Επανάστασης που νίκησε!

Και τις δυο μέρες στο χώρο του μαθητικού στεκιού θα λειτουργεί έκθεση για την ιστορία της περιοχής που φέτος φιλοξενεί το Διήμερο της ΚΝΕ, όπως και βιβλίο εντυπώσεων, για να γράψει ο κάθε μαθητής τις δικές του!

Κεφάτη παιδική κατασκήνωση

Για άλλη μια χρονιά φέτος θα λειτουργήσει στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ παιδική κατασκήνωση. Για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα με διαφορετικούς «σταθμούς δραστηριοτήτων». Ανάμεσά τους θα είναι:

-- Ξεχωριστές στιγμές στην άμμο, με μουσική, χορό, zumba, ποδόσφαιρο, διαγωνισμό αμμοκατασκευών, μπάνιο στη θάλασσα και παιχνίδια στο νερό.

-- Βόλτα στο χώρο του Διημέρου, στις εκθέσεις, στο στέκι του «Οδηγητή» κ.λπ.

-- Συμμετοχή στα παιχνίδια και τις δραστηριότητες των μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ, στο escape room που θα στηθεί με θέμα - έκπληξη, γνωριμία και συζήτηση με μεγαλύτερους μαθητές, Γυμνασίων και Λυκείων.

-- Αθλητικές δραστηριότητες: Επίδειξη και συμμετοχή σε κινήσεις πολεμικών τεχνών, παιχνίδια «στίβου μάχης», με περίπλοκες διαδρομές ταχύτητας, ισορροπίας κ.λπ.

-- Παιχνίδια - δραστηριότητες - αποστολές στο χώρο των σκηνών: Γρίφοι, τραγούδια, σπαζοκεφαλιές, ρομπότ που ακολουθούν συγκεκριμένες διαδρομές, παιχνίδια ρόλων, δημιουργία και δραματοποίηση ιστοριών, χειροτεχνίες, επιτραπέζια κ.ά.

Ακόμα, τα παιδιά θα βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες, θα κάνουν πάρτι, θα επιλέξουν το τραγούδι της φετινής παιδικής κατασκήνωσης, θα παρακολουθήσουν συναυλίες, ταινία, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πολιτική συγκέντρωση του Διημέρου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ