ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Απρίλη 2020
Σελ. /20
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Παραστάσεις διαμαρτυρίας για να μην πρoωθηθεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με σύνθημα «Ο κορονοϊός απειλεί την υγεία μας... Η κυβέρνηση τα μορφωτικά μας δικαιώματα! Να μην κατατεθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο»,Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ προχώρησαν χτες σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και πολλές άλλες πόλεις. Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους που η κυβέρνηση επιμένει εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία να καταθέσει τις επόμενες μέρες αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και δήλωσαν ότι: «Η πράξη αυτή είναι ανήθικη - εχθρική απέναντι σε γονείς και εκπαιδευτικούς, βάλλει κατά των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!».

Στην Αττική το αγωνιστικό «παρών» έδωσαν αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών σωματείων σε παραστάσεις στο υπουργείο Παιδείας, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στη Διεύθυνση Γ' Αθήνας και στη Διεύθυνση στον Πειραιά. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών έγιναν επίσης με πρωτοβουλία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε Ηράκλειο Κρήτης, Γιάννενα, Λάρισα, Κοζάνη, Ξάνθη, Ναύπλιο, Πύργο, Κεφαλονιά και αλλού.

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της και η ΟΛΜΕ προειδοποιεί: «Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει, με αντιδημοκρατικές ενέργειες, στην ψήφιση αντιεκπαιδευτικών νόμων εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία», τονίζοντας ότι με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά η εκπαιδευτική κοινότητα έχει κάνει ξεκάθαρο ότι διαφωνεί με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μην κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Σε σχόλιό του για την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει τώρα το πολυνομοσχέδιο για την Εκπαίδευση το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να καταθέσει, εν μέσω πανδημίας, ένα καταδικασμένο - από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας - πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Εκτός από τους νόμους που έχει ήδη ψηφίσει για τα Πανεπιστήμια, όπως την εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων, επιχειρεί τώρα να μετατρέψει το σχολείο σε ένα ακόμα πιο σκληρό, ανταγωνιστικό, ακριβό εξεταστικό κέντρο, που αντί να μορφώνει θα "εξοντώνει" τους μαθητές!

Επιδιώκει από το νέο σχολικό έτος να επαναφέρει την "Τράπεζα Θεμάτων" για τις ενδοσχολικές εξετάσεις και στις τρεις τάξεις του Λυκείου, να μετρά ο βαθμός και των τριών τάξεων στην πρόσβαση των μαθητών στα Πανεπιστήμια και να καθιερώσει ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να σταματήσει να βρίσκει τρόπους να κάνει το σχολείο συνεχώς χειρότερο. Αυτό, δυστυχώς, δεν περίμενε την πανδημία για να το κάνει, το κάνει όλο το χρόνο! Αντί αυτών, οφείλει εδώ και τώρα:

  • Να ορίσει την ημερομηνία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης για τους συμμετέχοντες.
  • Να αποφασίσει να μη δοθούν προαγωγικές εξετάσεις για όλες τις υπόλοιπες τάξεις.
  • Να εξασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην τηλεκπαίδευση.

Αυτές είναι οι αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους αυτήν την περίοδο και όχι ο εξεταστικός μαραθώνιος που τους ετοιμάζει από τη νέα σχολική χρονιά! Μπορεί τελικά σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη), κάτω από την πίεση της εκπαιδευτικής κοινότητας, να μην το κατέθεσε, όπως είχε ανακοινώσει, όμως δεν χωρά καμία επανάπαυση! Καλούμε μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να μην κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, όποτε κι αν το επιδιώξει η κυβέρνηση».

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ

Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «"Ολοι μαζί" και άλλα παραμύθια σε καιρούς κρίσης» πραγματοποιεί η Τομεακή Οργάνωση ΝΟΠΕ της Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, σήμερα, Παρασκευή, στις 18.00, στο ZOOM. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συζήτηση. Το link της εκδήλωσης είναι: https://us04web.zoom.us/j/78318080698.

Σύσκεψη με θέμα «Η Υγεία τις μέρες της πανδημίας: Παγκόσμιο θύμα του κέρδους και απόδειξη της ανωτερότητας του σοσιαλισμού» πραγματοποιούν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αρχιτεκτονική Αθήνας, σήμερα Παρασκευή, στις 19.30. Δηλώσεις συμμετοχής στο: fani@gmail.com

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στους Ηλεκτρολόγους - Μηχανολόγους (ΗΜΜΥ) ΕΜΠ διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή, στις 20.30, σύσκεψη με θέμα «150 χρόνια από τη γέννηση του Β. Ι. Λένιν. ...Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, τον σοσιαλισμό! Βιβλιοπαρουσίαση: "Ο Λένιν τον Οκτώβρη", του Λάζλο Γκιούρκο». Δηλώσεις συμμετοχής στο: george.vitzilaios@hotmail.com

Διαδικτυακή βιβλιοπαρουσίαση του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» κάνουν σήμερα, στις 19.00, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στους δήμους της Νίκαιας και του Κορυδαλλού, με ομιλήτρια την Κωνσταντίνα Λυμπριτάκη, στέλεχος της ΚΝΕ. Δηλώσεις συμμετοχής και κατάθεση ερωτήσεων στο: Kne-peiraia@outlook.com.gr



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ