Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (ΕΚΠ) στηρίζει την ίδρυση της Νομικής Σχολής στην πόλη και εκφράζει την αντίθεσή της στην κατάργηση του νόμου για την ίδρυσή της. Σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση: «Με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολών παίζονται παιχνίδια σε βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους. Τα βασικά προβλήματα φοιτητών, σπουδαστών, εργαζομένων και εκπαιδευτικών παραμένουν. Συγκεκριμένα, σαν εργατικό κίνημα εμείς διεκδικούμε:
Σαν ΕΚΠ είμαστε αντίθετοι στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων που εκπορεύονται από την ΕΕ και τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο νόμος Γαβρόγλου, που έχουν υλοποιηθεί από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις.
Η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία με αφορμή τη Νομική της Πάτρας να τοποθετηθεί για τα προβλήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και των αποφοίτων της, όταν και αυτή και η προηγούμενη έχουν ιδρύσει και συντηρήσει τμήματα χωρίς υποδομές, καθηγητές, σίτιση, στέγαση, χωρίς κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα (...)
Θεωρούμε επίσης πως είναι άκρως υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανεργία και τα υπαρκτά προβλήματα των αποφοίτων της Νομικής, τη στιγμή που η ΝΔ έχει αποδεχτεί και θα προωθήσει τα ιδιωτικά κολέγια ως ισότιμα των δημόσιων Πανεπιστημίων γενικά, αλλά και στον τομέα της Νομικής Σχολής.
Ακρως υποκριτικό θεωρούμε πως είναι και το ενδιαφέρον όλων όσοι υποστηρίζουν την ίδρυση σχολών χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, υποταγμένα σε τοπικά και μεγαλύτερα συμφέροντα. Σαν ΕΚΠ στηρίζουμε τη θέση για ενιαία, πανεπιστημιακού επιπέδου Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου γνώσεις σε επιστημονικά αντικείμενα που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών του λαού μας. Κατά συνέπεια θεωρούμε πως χρειάζονται ιδρύματα και σχολές που θα παρέχουν με ενιαίο πρόγραμμα σπουδών όλη την απαραίτητη γνώση σε κάθε γνωστικό αντικείμενο, ώστε το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του αντίστοιχου επαγγέλματος. Με βάση το παραπάνω πλαίσιο στηρίζουμε την ίδρυση και λειτουργία της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών».
Ανακοίνωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ για τις συγχωνεύσεις και μετακινήσεις πανεπιστημιακών Τμημάτων
Μετά τους τελευταίους νόμους για τις συγχωνεύσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση και με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) μετατρέπεται σε Ιστορίας - Αρχαιολογίας και Ψηφιακού Πολιτισμού και θα μεταφερθεί τελικά στην Πάτρα από το Αγρίνιο, όπου είναι σήμερα.
Με αφορμή τα παραπάνω, η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «εναντιώνεται σε αυτήν την εξέλιξη όπως εναντιώθηκε και συνολικά στο νόμο Γαβρόγλου που υπαγορεύει αυτές τις αλλαγές και έστρωσε με τον καλύτερο τρόπο το "χαλί" για να το προωθήσει σε μεγαλύτερο ακόμη βαθμό η κυβέρνηση της ΝΔ. Παρά το θόρυβο και τις διαφόρων ειδών αντιπαραθέσεις που δημιουργούνται η ουσία βρίσκεται στα εξής:
Σε αυτήν τη βάση στα υπαρκτά προβλήματα των φοιτητών μέσα στα ιδρύματα δεν δίνεται καμία απάντηση, το αντίθετο μάλιστα. Γι' αυτό κανένα κοινό μέτωπο στην πάλη για τα δικαιώματα των φοιτητών δεν μπορεί να υπάρξει με τους υπηρέτες αυτής της πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, ντόπιους βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες κ.λπ., που δείχνουν υποκριτικό ενδιαφέρον, υψώνοντας δήθεν τους τόνους, με μπόλικη δόση "τοπικισμού" για να τραβήξουν το φως της δημοσιότητας, διαστρεβλώνοντας την ουσία».
Σήμερα Τρίτη: Προβολή ταινίας στον Λευκό Πύργο, μετά τις 21.00.
Αύριο Τετάρτη: Προβολή ταινίας στη Μαλακοπή, μετά τις 21.00.
Την Πέμπτη 1/8: Προβολή ταινίας στην πλατεία Τερψιθέας, στην Ανω Πόλη, μετά τις 21.00.
Το Σάββατο 3/8: Προφεστιβαλική εκδήλωση στο Λιτόχωρο, στο Θεατράκι, στις 19.00.
Την Τρίτη 6/8: Προβολή ταινίας στο πάρκο Φωκά, στη Χαριλάου, μετά τις 21.00.