ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Ιούνη 2019 - Κυριακή 9 Ιούνη 2019
Σελ. /40
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Στρατιώτες της 441 Αποθήκης Βάσης Υγειονομικού Υλικού (ΑΒΥΥ) καταγγέλλουν με επιστολή τους στον «Ριζοσπάστη» την ύπαρξη κάδρου με τον δικτάτορα Μεταξά εντός του στρατοπέδου. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Μετά από παρέμβαση συναδέλφου στην αναφορά, για την απαράδεκτη ανάρτηση κάδρου με τον δικτάτορα Μεταξά, καθώς και τις έντονες αντιδράσεις μας, η διοίκηση αναγκάστηκε τελικά να το κατεβάσει. Η ύπαρξη τέτοιων συμβόλων μέσα στα στρατόπεδα είναι απαράδεκτη. Δίνει το πάτημα σε φασιστικές δυνάμεις να χύνουν το δηλητήριό τους. Χαρακτηριστικά, έχει ακουστεί στέλεχος της μονάδας να καλεί πολιτικό προσωπικό σε ψήφο στη Χρυσή Αυγή. Οι στρατιώτες δεν ανέχονται την ύπαρξη φασιστικών συμβόλων και κάδρα με δικτάτορες μέσα στα στρατόπεδα, ακόμα κι αν - όπως μας λένε - "γίνεται για άλλους λόγους". Αντιπαλεύουμε τον φασισμό και τον εθνικισμό που καλλιεργείται με ποικίλους τρόπους μέσα στα στρατόπεδα, όπως με τα συνθήματα που ακούγονται σε μια σειρά μονάδες, με διάφορες φράσεις που γράφονται σε τοίχους των στρατοπέδων, με κάδρα κ.λπ. Οι φασίστες δεν έχουν θέση ανάμεσά μας».

***

Καταγγελία φαντάρων από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας

Νεοσύλλεκτοι της Β' ΕΣΣΟ/2019 καταγγέλλουν στον «Ριζοσπάστη» μια σειρά από περιστατικά που συνέβησαν κατά το διάστημα απ' την κατάταξή τους στο στρατό μέχρι και την ορκωμοσία τους.

Εθνικιστικό παραλήρημα

«Νεοσύλλεκτοι φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας στο ΚΕΠΒ Θήβας, καταγγέλλουμε περιστατικό εκδήλωσης εθνικισμού που αντιμετωπίσαμε στο στρατόπεδο. Ενας φαντάρος μέσα σε εθνικιστικό του παραλήρημα, και με την ανοχή μερικών από τα Οργανα Υπηρεσίας, άρχισε να βρίζει άλλους λαούς, να αποκαλεί τους κομμουνιστές προδότες και να προσβάλλει άλλους φαντάρους που αντιδρούσαν με τις απόψεις του. Σκοπός του ήταν να διασπάσει τους φαντάρους με βάση την εθνικότητα και τον τόπο καταγωγής. Μάλιστα, μερικά Οργανα Υπηρεσίας τον σιγόνταραν και έκαναν φραστική επίθεση ενάντια των φαντάρων που καταδίκασαν το εθνικιστικό παραλήρημα. Η πλειοψηφία των φαντάρων τον έβαλε στο περιθώριο και τον καταδίκασε, δείχνοντας ότι δεν ανέχονται απόψεις που εκφράζουν μίσος ενάντια σε άλλους λαούς».

Εκπαίδευση - ευκαιρία για τζίρο

«Επιπλέον, καταγγέλλουμε το γεγονός ότι στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης, όπου βρισκόμασταν κάτω από τον ήλιο για 4 ώρες στο βουνό, δεν μας έδωσαν ούτε νερό! Αντιθέτως, είχαν στήσει αυτοσχέδιο ΚΨΜ και πουλούσαν μπουκαλάκια νερό, χωρίς να υπάρχει άλλος τρόπος να το προμηθευτούμε».

Μία στολή λιγότερη

«Διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι ύστερα από αναφορά φαντάρου σχετικά με τις ελλείψεις στην ενδυμασία, μας ενημέρωσαν ότι με Απόφαση του ΓΕΣ πλέον οι νεοσύλλεκτοι δικαιούμαστε μόνο 2 χιτώνια και παντελόνια παραλλαγής, αντί για 3 που δίνονταν. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα οι φαντάροι να αναγκαστούν να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να καλύψουν μέχρι και τις ανάγκες ένδυσής τους. Αναγκαίο μέτρο για να αντισταθμιστεί η αύξηση στα 30 ευρώ το μήνα».

Δωρεάν μετακινήσεις

«Καλούμε τις αρμόδιες αρχές για τη δωρεάν μεταφορά των φαντάρων από το στρατόπεδο στο κέντρο της πόλης της Θήβας με χρήση αστικών μέσων μεταφοράς».

Τα αδέσποτα

«Ακόμα στο χώρο του στρατοπέδου υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά τα οποία δεν είναι εμβολιασμένα, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών. Επίσης, δέχονται κακοποίηση από κάποιους ανεγκέφαλους φαντάρους. Καταγγέλλουμε κάθε πράξη βίας στα ζώα τα όποια τρέφονται από τα υπολείμματα των φαγητών των φαντάρων, τα οποία καταλήγουν στα σκουπίδια».

***
Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι των ΝΑΤΟικών

Σε επιστολή του, νεοσύλλεκτος της Β' ΕΣΣΟ/2019 μας γράφει:

«Την Τρίτη 21 Μάη, ενημερωθήκαμε έπειτα από παρέμβαση που έκαναν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, πως πραγματοποιήθηκε ελλιμενισμός του αμερικανικού οχηματαγωγού "Green Ridge", στο πλαίσιο της μεταφοράς ΝΑΤΟικών ελικοπτέρων.

Την ίδια στιγμή, στο στρατόπεδό μου στον Εβρο βγήκα στην αναφορά και κατήγγειλα το γεγονός. Ανέδειξα ότι η λειτουργία στρατιωτικής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως και οπουδήποτε αλλού, δεν φέρνει την ασφάλεια και την ανάπτυξη, όπως προπαγανδίζουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ποτέ δεν προστάτευσαν τους λαούς. Αντίθετα, άναψαν πολλές φορές το φιτίλι του πολέμου στα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο. Το μόνο που προστατεύουν είναι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που εκπροσωπούν.

Οι φαντάροι, όπως και ο λαός μας, ανησυχούν δικαίως για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και το Αιγαίο, αναρωτιούνται τι γίνεται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούν. Κάθε προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα είναι εξωπραγματική και επικίνδυνη.

Η αντιλαϊκή εσωτερική και εξωτερική πολιτική, οι σχέσεις της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων με τις ΗΠΑ, τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ πρέπει να γίνουν κριτήριο για τους φαντάρους και όλο το λαό. Να σημαδέψουν σωστά στην κάλπη που θα στηθεί τον Ιούλη για τις βουλευτικές εκλογές ενισχύοντας το ΚΚΕ».

***
Επιστολή φαντάρων από το 1ο Μ/Κ Τάγμα Πεζικού της ΕΛΔΥΚ

Το προηγούμενο διάστημα, σε όλα τα στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ οι στρατιώτες έβαλαν φρένο στα εθνικιστικά συνθήματα που ακούγονταν. Οι διαμαρτυρίες στην αναφορά, η μηδενική ανοχή που έδειχναν δεκάδες στρατιώτες στα συνθήματα μίσους, έχουν συνέπεια τα συνθήματα αυτά να σταματήσουν σε όλα τα στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ. Το γεγονός αυτό προφανώς έχει στεναχωρήσει διάφορα συνειδητά φασιστοειδή, που με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Ενα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε πριν τις μέρες των εκλογών σε στρατόπεδο της Κύπρου. Συγκεκριμένα, στο 1ο Μ/Κ Τάγμα Πεζικού της ΕΛΔΥΚ, στρατιώτης διαμαρτυρήθηκε γιατί συνάδελφος του μίλησε στα Αλβανικά.

Παρ' όλες τις προσπάθειες της διοίκησης να κρατήσει ουδέτερη στάση, οι φασιστικές κραυγές δεν έπιασαν τόπο. Ολοι οι στρατιώτες στάθηκαν απέναντι στη συγκεκριμένη κίνηση. Στάθηκαν με αλληλεγγύη στους συναδέλφους που είναι οικονομικοί μετανάστες, έχουν γεννηθεί στη χώρα μας και υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό ισότιμα όπως όλοι οι υπόλοιποι φαντάροι.

Οι φασίστες είναι γνωστοί και δαχτυλοδειχτούμενοι σε όλα τα στρατόπεδα. Δεν έχουν πρόβλημα με γλώσσες όπως τα Αγγλικά γιατί αυτήν τη γλώσσα μιλάνε τα αφεντικά τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν έχουν πρόβλημα με τα Ιταλικά ή τα Γερμανικά γιατί αυτήν τη γλώσσα μίλαγαν τα αφεντικά των ιδεολογικών προγόνων τους στην Κατοχή. Ο λαός μας τους ξέρει καλά. Είναι αυτοί που «πουλάνε νταηλίκι» στους αδύναμους και ψευτοπατριωτισμό, ενώ την ίδια στιγμή δεν βγάζουν άχνα για τις συνεχείς αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου, από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες.

Οι φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας στην Κύπρο, γνωρίζουμε ποιος είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος. Είναι η πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που γεννά τα μνημόνια, τη φτώχεια για μας και τις οικογένειές μας, που κάνει πολέμους και δημιουργεί προσφυγιά.

Αυτήν την πολιτική στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τόσο η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι φασίστες. Η στήριξη του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές από αρκετούς φαντάρους ήταν μόνο η αρχή.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η μοναδική προοπτική για να γκρεμιστούν κι άλλο οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Για να μην μπει το ακροδεξιό μόρφωμα του Βελόπουλου στη Βουλή. Ολοι οι φασίστες να πάρουν τη θέση που τους αξίζει. Και αυτή είναι ο σκουπιδοτενεκές της Ιστορίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ