ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Μάη 2019 - Κυριακή 12 Μάη 2019
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ
Συνταξιδιώτες στο «κατάστρωμα» του κεφαλαίου

INTIME NEWS

Παρά τη «φιλότιμη» προσπάθεια που έκαναν επί ένα τριήμερο ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και από κοντά το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιπες εφεδρείες, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, να πείσουν για το πόσα πολλά τους χωρίζουν, η κακόγουστη παράσταση με τους ψευτοκαβγάδες και τις πεζοδρομιακές εκφράσεις «άδειασε» τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που επιχειρούν να στήσουν, αφού επιβεβαίωσε ότι όσο πιο πολύ βαθαίνει η σύμπλευσή τους στα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου, τόσο πιο πολύ έχουν ανάγκη να καταφεύγουν στα διάφορα κόλπα της τεχνητής πόλωσης, στα παραμύθια περί «ήθους» και «ύφους» με το οποίο θα τσακίζουν το λαό.

Οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος αντιγράφει ποιον, ποιος πέτυχε εκεί που απέτυχε ο άλλος, ποιος είναι ο «πούρος» και ποιος ο «νεοφώτιστος» στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, επιστρατεύτηκαν για να κρύψουν ότι μαζί ξεπατικώνουν τα αιτήματα του κεφαλαίου και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, μαζί υπηρετούν την ταξική πολιτική προς όφελος του κεφαλαίου, που τσακίζει το λαό.

Οι «κραυγές» τους για τις «ελίτ» δεν μπόρεσαν να κρύψουν ότι όλοι μαζί υπηρετούν την οικονομική και πολιτική ελίτ, τους επιχειρηματικούς ομίλους, και γι' αυτό από κοινού ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, όλοι μαζί διατηρούν τους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους και δεσμεύονται ότι θα εμπλουτίζουν το αντιλαϊκό οπλοστάσιο έως το 2060, μαζί ψηφίζουν το 90% των μέτρων με τα σκανδαλώδη «αναπτυξιακά», φορολογικά και άλλα κίνητρα στο μεγάλο κεφάλαιο, τις ιδιωτικοποιήσεις, την «ευρωπαϊκή κανονικότητα» με τις Οδηγίες της ΕΕ που γενικεύουν την εργασιακή ζούγκλα, τις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις, τους εργολαβικούς εργαζόμενους, τα δουλεμπορικά γραφεία.

Τα ξεμαλλιάσματα για το ποιος είναι ο «κοινωνικά ευαίσθητος» και ποιος ο ανάλγητος δεν κρύβουν ότι μαζί κρατάνε το μαχαίρι που σφαγιάζει τα δικαιώματα του λαού σε Υγεία - Πρόνοια, και ότι η υποτιθέμενη κοινωνική πολιτική τους στόχο έχει να συμβιβάσει το λαό με τη φτώχεια, να ρίξει κι άλλο τις απαιτήσεις του και φυσικά να παραιτηθεί από την πάλη για την ανάκτηση όλων των απωλειών και για ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του.

Οι «βαριές» τους κουβέντες δεν κρύβουν τις βαριές τους ευθύνες για την εμπλοκή που βαθαίνει στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι, εμπλοκή που κάνει το λαό μας στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, για λογαριασμό της αστικής τάξης και της «γεωστρατηγικής αναβάθμισής» της.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι νέοι, που για χρόνια βλέπουν το έργο αυτό και ξέρουν τι σημαίνει η λογική του «μικρότερου κακού», που οδηγεί από το κακό στο χειρότερο, μπορούν να αχρηστεύσουν ψεύτικα διλήμματα και παγίδες. Με γνώμονα τα δικά τους συμφέροντα, να φτάσουν στην κάλπη και να κάνουν τη διαφορά, δυναμώνοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις από χέρι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, για να μπουν μεγαλύτερα εμπόδια σε αυτήν την πολιτική, όποιος κι αν την ασκεί την επαύριο των εκλογών, για να έρθουν ακόμα πιο αποφασιστικά στο προσκήνιο της διεκδίκησης οι σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες, να δυναμώσει ο αγώνας για την προοπτική της Ελλάδας και της Ευρώπης του σοσιαλισμού.

Την Κυριακή το Μαθητικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Αμπατιέλος

Την Κυριακή 12 Μάη, στις 6 μ.μ., στη Νέα Παραλία (στο ύψος του δημαρχείου), πραγματοποιείται το Μαθητικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη.

Στις 8 μ.μ., θα γίνει η κεντρική ομιλία από τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει: Hip hop live με τους «Rebellion Connexion», καθώς και με άλλα hip hop groups. Συναυλία με τους «7rock», τους «lowbirds» και άλλα μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα. Επιδείξεις πολεμικών τεχνών (τζούντο, νιτζούτσου, μάι τάι). Παρουσίαση σύγχρονου χορού από τους «rednation». Ακροβατική επίδειξη από τον Ορφέα Πλαγιαρίου. Stand up comedy. Παρουσίαση μαθητικών εργασιών και video. Παιχνίδια Rouk Zouk και multitasking game. Διαγωνισμό graffiti με σύνθημα «Οχι στο μίσος των εθνικιστών - Ναι στη φιλία των λαών». Τουρνουά σκακιού και πινγκ πονγκ. Θεματικές εκθέσεις και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».

Πατριδογνωμόνιο
Το γαρύφαλλο στη σύναξη πλουτοφυλάκων

Η ευρωΣΥΡΙΖΑίικη αριστερά κρεμάστηκε μόνη της στα κάγκελα του «σιδηρούν παραπετάσματος», για να αντιρροπήσει το επίκαιρο αλληλοκρέμασμα στα μανταλάκια από τη δεξιά. Την ώρα που ο κακεντρεχής πολιτικός διάλογος εξελισσόταν μεταξύ νηολογίου πολυτελών σκαφών αναψυχής και ειδυλλιακών βουκολικών εξομολογήσεων ορεσίβιας κρητικοσύνης, η σύγχρονη οπορτουνιστική Ελλάδα των παραπάνω έβαζε την υπογραφή της στο επίσημο αντικομμουνιστικό ευρωμανιφέστο, που θέλει στο Ράιχσταγκ να ανεμίζει η σημαία του ευρώ.

Οταν γίνεται σύναξη των πλουτοφυλάκων, τότε υπάρχει πάντα ο κίνδυνος το οξειδωμένο σιδηρούν παραπέτασμα, αυτό που ξερνάει μαύρη κακιά σκουριά, να αφήνει στίγματα σε τούτα δω τα μάρμαρα, κι ας ξέρει ότι δεν πιάνει, αλλά για λίγο τα βρωμίζει.

Σ' αυτό το κρίμα, κι όχι μόνο το κλίμα, άντε να διδάξεις στα παιδιά πώς να κολυμπάνε στα σκατά κρατώντας το κεφάλι απ' έξω. Πώς πρέπει να τους μάθεις απ' την αρχή τι σημαίνει ατσάλινα νεύρα και ψυχή ως παρομοίωση και αντίσταση στα καλοπροσαρμοσμένα κομμάτια του ...παραπετάσματος, που χρησιμεύουν εκτός των άλλων για ανακύκλωση «σιδερικών» στο εργοστάσιο αναπαραγωγής του φασισμού.

Οι φετινές ευρωεκλογές, κι εδώ σε μας και οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές, είναι στ' αλήθεια μια σύναξη πλουτοφυλάκων, με κυρίαρχο λεξιλόγιο παρμένο απ' τις μικρότερες σελίδες της γκεμπελικής προπαγάνδας. Είναι ένα πισωγύρισμα ψοφοδεών και ομοιογενώς μοιραίων και άβουλων αριστερών, δεξιών, σοσιαλδημοκρατών κ.λπ. κ.λπ., που δεν αντέχουν να βγουν στο ίσιωμα απέναντι στους κομμουνιστές και καταφεύγουν στην πιο ύπουλη προπαγάνδα με τα πιο χοντροκομμένα μέσα, κι ας είναι και μοντέρνα και διαδικτυακά.

Για να το κάνω πιο κατανοητό το μεδούλι αυτής της προπαγάνδας, ας το εξηγήσω μ' ένα γαρύφαλλο. Πάμε στην εικόνα και πάμε και στον ήχο. Είτε κυβερνάει η δεξιά, είτε κυβερνάει η δεξιά ως αριστερά, μόλις πούμε ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο, ορθώνεται ο Μπελογιάννης διά χειρός Πικάσο. Μόλις πούμε γαρύφαλλο στ' αυτί ακολουθεί η ...πονηριά στο μάτι, και το γαρύφαλλο γίνεται από πολιτική, ψυχαγωγία. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να πολώνεις μόνο από τη μία πλευρά «θεατές» εναντίον του πρώτου γαρύφαλλου, και όμορφα και απολίτικα να τους ενώνεις στα πέταλα του άλλου.

Σ' αυτές τις εκλογές είναι σκληρός και απαιτητικός ο αγώνας να κρατήσουμε το κόκκινο γαρύφαλλο στο επίπεδο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καλλιεργημένο απ' αυτούς που κρατάνε σφυροδρέπανο, και εδώ και στην Ευρώπη. Στο επίπεδο της προπαγάνδας απέναντί μας είναι αυτοί, οι πονηροί, που τους ξέρουμε καλά, που άμα φορέσουν το γαρύφαλλο μόνο στ' αυτί, το λένε και το πιστεύουν πως δεν έχει σημασία τι χρώμα είναι.

Είναι το κόκκινο ψηφοδέλτιο παντού, για να μοσχοβολάει η επιλογή μιας καλύτερης ζωής και να μη βρωμοκοπάει φόβο η επόμενη μέρα!


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ