ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Μάη 2019
Σελ. /28
ΤΑΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ
Ο λαός να στηρίξει με την ψήφο του τη δυναμική της λαϊκής αντιπολίτευσης

«Από τα οράματα της αστικής τάξης που μας αραδιάζονται, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, o μεγάλος απών είναι η ζωή των ανθρώπων του μόχθου στις πόλεις και τα χωριά της χώρας μας και όταν εμφανίζεται παίρνει πάντα τη μορφή των δόσεων και των επιδομάτων φτώχειας, όπως καλή ώρα σήμερα», σημείωσε ξεκινώντας την ομιλία της στη χτεσινή εκδήλωση η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Ηλιούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η προσπάθεια συγκάλυψης της πραγματικότητας που βιώνει ο λαός διαχέεται, όπως τόνισε, «στις γειτονιές και τους δήμους, με την επιμέλεια των δυνάμεών τους σε τοπικό επίπεδο», που επιχειρούν «να διαχωρίσουν τα λεγόμενα τοπικά προβλήματα από τα μεγάλα προβλήματα ζωής του λαού μας και το γενικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας που είναι δεμένο με το καίριο ερώτημα "Ανάπτυξη για ποιον"».

Πρόσθεσε πως στην Ηλιούπολη κυριαρχούν σ' αυτή την «αντιπαράθεση» ζητήματα όπως η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός στην πόλη, η ενδοδημοτική συγκοινωνία και η Κατεχάκη που κόβει στα δυο την πόλη, ενώ την εμφάνισή τους και στην πόλη αυτή κάνουν παρατάξεις με μανδύα ανεξάρτητου, ώστε να εγκλωβίσουν λαϊκό, εργατικό κόσμο. Τίποτα δεν ακούγεται, σημείωσε, για τη φοροεπιδρομή των δήμων που εντείνεται, για τα δημοτικά τέλη και οι φόροι που καλά κρατούν, για τη χρηματοδότηση από το κράτος που μειώνεται, για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που μπαλώνονται με φτηνούς εργαζόμενους και ανέργους και τις εργολαβίες, για τα εργατικά «ατυχήματα» στους δήμους που έχουν εκτοξευτεί, την ανεργία, τη ζωή και προοπτική της νεολαίας, για την ανάγκη υποδομών που την αφορούν για πολιτισμό, δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, για τη φτώχεια που μαστίζει, τις ανατροπές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, ούτε για τις «τρανταχτές εξελίξεις που προδιαγράφουν τα εμβληματικά επιχειρηματικά σχεδία του Λάτση στο Ελληνικό, στο παράλιο μέτωπο».

«Είναι αυτές οι εξελίξεις που έρχονται να συμπαρασύρουν τον χαρακτήρα της δημόσιας γης στην πόλη και την εμπορευματοποίησή της μέσα από ΕΤΑΔ και υπερταμείο. Η δημόσια γη, που περιφρουρήθηκε μέσα από τους μεγάλους λαϊκούς αγώνες και κινητοποιήσεις της δεκαετίας του '80 - με επικεφαλής τον κομμουνιστή δήμαρχο Δ. Κιντή - παραδίνονται σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προίκα στο υπερταμείο, μαζί και με δεκάδες υποδομές της πόλης», υπογράμμισε, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι ο αγώνας για δημόσια γη έχει βαθιές ρίζες στην Ηλιούπολη.

Εκτενή αναφορά έκανε στο βάθεμα των αντιδραστικών ανατροπών στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης απ' τη σημερινή κυβέρνηση με κορμό της την προώθηση της επιχειρηματικότητας, την ανταπόδοση, την ανάδειξη των δήμων σε έναν ακόμη μηχανισμό φοροεπιδρομής. «Η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών αρχών, δήμων και Περιφερειών, όλα αυτά τα χρόνια διαχειρίστηκαν με πλήρη σύμπνοια την ίδια πολιτική (...) Μια κλιμακούμενη πορεία αντιδραστικών και αντιλαϊκών πολιτικών σε δήμους και Περιφέρειες που ξεκίνησε ορμητικά τη δεκαετία του '90. Να θυμηθούμε ότι ο "Καποδίστριας" "παρακολουθεί" τον "εθνικό στόχο της ΟΝΕ", ο "Καλλικράτης" "τη διέξοδο από την κρίση" και σε βάρος του λαού και ο "Κλεισθένης" το παραπλανητικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί "δίκαιης ανάπτυξης"», τόνισε, προσθέτοντας πως «το ιδεολογικό και πολιτικό περιτύλιγμα εναλλάσσεται αλλά ο στόχος είναι ίδιος: Δήμοι και Περιφέρειες να ευθυγραμμιστούν με την πολιτική του κεντρικού κράτους, να συνεισφέρουν πιο αποτελεσματικά στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, μπαίνουν «στο περιθώριο οι λαϊκές ανάγκες σε υπηρεσίες, υποδομές και έργα, απουσιάζουν σχεδιασμένες και εκτεταμένες παρεμβάσεις σε ζητήματα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής προστασίας, κοινωνικών υποδομών Υγείας - Πρόνοιας, σχολικής στέγης, αθλητισμού, πολιτισμού. Λαϊκά προβλήματα και ανάγκες που έρχονται και επανέρχονται με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα. Ανάγκες που συνθλίβονται κάτω από τον αδυσώπητο κανόνα του κέρδους και του υπερκέρδους, την πολιτική κόστους - οφέλους που βλέπει τη ζωή και τις ανάγκες του λάου ως εμπόρευμα».

«Να γιατί η μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών παίρνει, από τα ίδια τα πράγματα, γενικό χαρακτήρα πολιτικής αναμέτρησης. Το δίλημμα ανάπτυξη για τον λαό ή ανάπτυξη για τα μονοπώλια είναι και εδώ το κεντρικό πολιτικό ζήτημα της αντιπαράθεσης», κατέληξε η Τασία Τσατσούλη, σημειώνοντας πως «Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" - το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται και υποστηρίζεται από το ΚΚΕ - φιλοδοξούμε με την καθημερινή δράση μας να ενισχύσουμε τη δύναμη και την προοπτική του λαϊκού παράγοντα. (...) Αυτή η δυναμική θέλουμε και επιδιώκουμε να ενισχυθεί, αυτήν τη δυναμική σάς καλούμε να στηρίξετε».


Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ΝΑΙ στην πρόοδο, για τη ζωή που μας αξίζει

«Οι τάχα μονομάχοι, οι γιαλαντζί μονομάχοι, είναι αυτοί που λένε ΝΑΙ στην ΕΕ της φτώχειας, των πολέμων και της προσφυγιάς», σημείωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό της η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος, αναφερόμενη στην «κακότεχνη θεατρική συνθήκη του κάλπικου διπολισμού» που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και στο «αναιδέστατο εμπόριο ελπίδας» που στήνουν και προσθέτοντας πως «εμείς όμως λέμε ΟΧΙ. Πάντα λέγαμε όχι. Κι αυτήν τη φορά τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Ολο και πιο πολλοί δηλώνουν καθημερινά τη στήριξή τους στο ΚΚΕ, εκτιμώντας τη συνεπή στάση που κράτησε, χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος. Ενα ολοένα μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου δηλώνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις ότι δεν εμπιστεύεται, δεν περιμένει τίποτα από την ΕΕ, μόνο τα χειρότερα. Κάθε προοδευτικός άνθρωπος, που ανησυχεί από την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού, δεν μπορεί παρά να στηρίξει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που χρόνια τώρα τα βάζει με το σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό, να το αναδείξει στην τρίτη θέση γκρεμίζοντας από εκεί τη ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή».

«Επιλέγουμε να είμαστε με το ΚΚΕ, απέναντι στους ψεύτες, στους ανάλγητους, στους διεφθαρμένους, στους υπαλλήλους όλων αυτών που επιδιώκουν το "ρολόι της ιστορίας" - όσον αφορά τα δικαιώματα - να πηγαίνει πίσω αντί για μπρος», σημείωσε, τονίζοντας ότι «είναι ανάγκη, λοιπόν, να ενισχυθεί αποφασιστικά η φωνή του στις προσεχείς ευρωεκλογές, ακόμη κι από εκείνους που διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις για το ΚΚΕ, αλλά δεν αμφισβητούν σε καμιά περίπτωση την εντιμότητα, το πάθος του για δικαιοσύνη και την αγωνιστικότητά του».

Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, του μόνου πόλου αντίστασης και ανατροπής, απηύθυνε στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, ταξίαρχος ε.α., Μιχάλης Σοφικίτης, σημειώνοντας πως «εμείς, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που μαζί με το λαό έχουμε υποστεί την οικονομική αφαίμαξη, γνωρίζουμε καλά ότι ο ψευδεπίγραφος στόχος της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" της χώρας μας δεν αφορά την εθνική μας άμυνα, αλλά ούτε τα λαϊκά στρώματα και τα μόνα που αναβαθμίζονται είναι τα συμφέροντα των μεγάλων ελληνικών μονοπωλίων στη μοιρασιά της λείας από τα Βαλκάνια, το Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο». Ενώ απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του, προς όλους τους πατριώτες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τους κάλεσε να συμπορευτούν ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, «για έναν κοινό αγώνα, για το δίκιο του λαού, για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και τους πολέμους», θυμίζοντας ότι το ΚΚΕ «είναι αυτό που αγωνίζεται με συνέπεια για τα δίκαια αιτήματά μας στη Βουλή των Ελλήνων και στην Ευρωβουλή, καταψηφίζοντας όλα τα αντιλαϊκά μέτρα», «το μόνο κόμμα που εναντιώθηκε στη ΝΑΤΟική συνθήκη των Πρεσπών και στις εθνικιστικές φωνές και είναι ο μοναδικός αντίπαλος της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ