ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Απρίλη 2019
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΟΣΗ
ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΟΣΗ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ναυτεργάτη ΔΗΜΗΤΡΗ Χ. ΜΑΥΡΕΛΟΥ από τη Συκιάδα Χίου, που απεβίωσε στις 28 Φλεβάρη, οι φίλοι και σύντροφοί του προσφέρουμε στο «Σπίτι του Αγωνιστή» το ποσό των 80 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 5/4/2012 «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη σύζυγός μου ΘΕΟΔΟΣΗ ΕΙΡΗΝΗ, καλοσυνάτη και υπέροχη μητέρα. Τα προτερήματά της τα είχε αποκτήσει από τη συμπάθεια που είχε στο ΚΚΕ, αν και τα προβλήματα υγείας την εμπόδιζαν να παίρνει μέρος στη δράση. Στη μνήμη της προσφέρω 20 ευρώ στην ΚΟΒ Βύρωνα.

Ο σύζυγός της Θεοδόσης Διονύσης

***

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΤΙΦΗ, από το Γοργογύρι Τρικάλων, στελέχους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που «έφυγε» από τη ζωή στις 5 Απρίλη 1992, η γυναίκα του Πελαγία Λιατίφη προσφέρει 20 ευρώ στην ΚΟ Γοργογυρίου Τρικάλων του ΚΚΕ και 10 ευρώ για την ενίσχυση του «Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν καθημερινός αναγνώστης.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΕΛΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΕΛΟΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΣΚΕΥΟΣ ΓΛΥΝΑΤΣΗΣ
ΣΚΕΥΟΣ ΓΛΥΝΑΤΣΗΣ
ΦΩΤΟ

Την Τρίτη 2 Απρίλη «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΣΚΕΥΟΣ ΓΛΥΝΑΤΣΗΣ. Γεννήθηκε στις 7/1/1944. Εργάστηκε στη ΔΕΗ από 4/8/66 και οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1982. Ηταν συνεπής και αταλάντευτος αγωνιστής σ' όλες τις στιγμές του εργατικού κινήματος, γι' αυτό και οι συνάδελφοί του τον εξέλεξαν τόσο στην τοπική διοικούσα (Ελαΐδα) της ΕΤΕ-ΔΕΗ, όσο και στο ΔΣ της Ενωσης Τεχνικών της ΔΕΗ.

Το 1991 έδωσε σκληρή μάχη για την υπεράσπιση των επαναστατικών χαρακτηριστικών του Κόμματος. Ανέλαβε καθήκοντα στο ΚΚΕ, από Γραφείο ΚΟΒ, μέχρι Γραφείο Αχτιδικής Επιτροπής. Μετά τη συνταξιοδότησή του, την 1/12/96, εντάχθηκε στο κίνημα των συνταξιούχων και αναδείχτηκε στο ΔΣ του σωματείου ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ. «Από τότε που γεννήθηκε, τραγούδησε τη Ζωή. Την τραγούδησε με σεμνότητα, σοβαρότητα και υπερηφάνεια. Και η Ζωή πολλές φορές του χαμογελούσε».

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3 μ.μ. στην Κάλυμνο.

Καλό ταξίδι σύντροφε Σκεύο!



Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ