Eurokinissi |
Μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ διατήρησε προβάδισμα ασφαλείας στην κορυφή |
Στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα πάντως που σαφώς ικανοποιεί περισσότερο τους πρωτοπόρους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παρέμειναν αήττητοι (17 νίκες - 2 ισοπαλίες) και παράλληλα σε απόσταση ασφαλείας στην κορυφή. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με τον Μαουρίτσιο νωρίς (10') και, παρά την αποβολή του Ζαμπά (2η κίτρινη), με άριστη αμυντική τακτική κρατούσαν το προβάδισμα μέχρι το 74', όταν ο Πόνσε ισοφάρισε για την «Ενωση». Η τελευταία δεν έπεισε με την απόδοσή της (οι περισσότερες επιθετικές της προσπάθειες ήταν ανούσιες), ενώ έμεινε πίσω και στη διεκδίκηση της 2ης θέσης. Και οι δύο ομάδες εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία του Δανού Τίκγκααρντ. Οι μεν γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Σάχοφ στο 20', ο δε ΠΑΟΚ αμφισβητεί την αποβολή του Ζαμπά.
Το αποτέλεσμα στο ντέρμπι εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός, που με την ευρεία νίκη του (4-0) επί του Πανιωνίου στο Φάληρο μείωσε την απόσταση από το «ρετιρέ» και οδεύει προς το επικείμενο ντέρμπι της Τούμπας με ανεβασμένη ψυχολογία. Ο Πανιώνιος άντεξε για 68', όταν ο Χασάν άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους», το οποίο στη συνέχεια πήρε διαστάσεις (Γκερέρο 75', Χριστοδουλόπουλος 79' πέναλτι, Βούκοβιτς 86').
Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο, που έφυγε από τη Λάρισα με το «διπλό» επί της ΑΕΛ (1-0). Οι Περιστεριώτες πήραν ανάσα στη μάχη της πεντάδας, μένοντας στην 4η θέση και ανακτώντας τη διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους «μνηστήρες». Ο αγώνας ήταν οριακός, με τη Λάρισα να απειλεί πολλές φορές και τον Ατρόμητο να «λυτρώνεται» στο φινάλε (89') με σκόρερ τον Μανούσο, ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά από 1,5 χρόνο λόγω τραυματισμού.
Σημαντική νίκη που αναπτερώνει τις ελπίδες του για ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» πήρε και ο Αρης στη Θεσσαλονίκη με 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού. Το νικητήριο γκολ σημείωσε ο Γκαρσία (76').
Αντίθετα, Παναθηναϊκός και Ξάνθη έχασαν έδαφος στη μάχη της πεντάδας, μετά τις εκτός έδρας ισοπαλίες 0-0 απέναντι σε Λεβαδειακό και ΟΦΗ αντίστοιχα.
Το «διπλό» πήραν Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός, σε βάρος του Απόλλωνα Σμύρνης (2-0) και της Λαμίας (2-0) αντίστοιχα.
Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 51, Ολυμπιακός 45, ΑΕΚ 37, Ατρόμητος 33, Αρης 29, Παναθηναϊκός 28, Παναιτωλικός 26, Ξάνθη 25, Πανιώνιος 22, Αστέρας Τρίπολης 21, Λαμία 20, ΑΕΛ 20, ΟΦΗ 17, ΠΑΣ Γιάννινα 17, Λεβαδειακός 13, Απόλλων Σμύρνης 6.
Ο ΠΑΟΚ έχει -2 βαθμούς, η ΑΕΚ -3 και ο Παναθηναϊκός -6.
Η επιβλητική νίκη του Προμηθέα επί του ΠΑΟΚ και το «διπλό» του Περιστερίου στο Χολαργό, που δημιουργούν νέα δεδομένα στη μάχη της τετράδας, ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στη 16η αγωνιστική της Basket League.
Στην Πάτρα, ο Προμηθέας ήταν καταιγιστικός και νίκησε με το ευρύ 82-59 τον ΠΑΟΚ, παίρνοντας άτυπη ρεβάνς για τη βαριά ήττα του στη Θεσσαλονίκη στον 1ο γύρο, ενώ οριακά δεν κάλυψε τη διαφορά των 25 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί σ' εκείνο τον αγώνα. Οι γηπεδούχοι επέβαλαν το ρυθμό τους από την αρχή, με όπλο την πιεστική άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση, αποκτώντας μια σημαντική διαφορά την οποία διατήρησαν μέχρι τέλους (21-10, 49-26, 66-41). Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Γκίκας (14 πόντοι), ενώ από τον ΠΑΟΚ διασώθηκε ο Χρυσικόπουλος (13 π.).
Στο ντέρμπι των νεοφώτιστων, το Περιστέρι πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Χολαργού με 76-75, διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες του για την τετράδα. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός, με τους γηπεδούχους να διατηρούν ελαφρύ προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια (29-25, 45-39, 55-48) και το Περιστέρι να «απαντάει» στο τέταρτο δεκάλεπτο, ισοφαρίζοντας λίγο πριν το φινάλε. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν συγκλονιστικά: Στα 6'' ο Χολαργός φάνηκε να αγγίζει τη νίκη με τρίποντο του Φιτζπάτρικ, στην εκπνοή όμως ο Βασιλόπουλος απάντησε με τον ίδιο τρόπο και έδωσε τη νίκη στο Περιστέρι.
Παίζοντας καλά κατά διαστήματα και κυρίως στο 4ο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ 82-62 το Ρέθυμνο, κρατήθηκε στις ισοβαθμίες της 3ης θέσης και διατήρησε την ψυχολογία της σε υψηλά επίπεδα ενόψει της συνέχειας. Κορυφαίος της «Ενωσης» για μια ακόμη φορά ήταν ο Χάντερ (20 π.).
Στον Ηφαιστο ξέσπασε ο Ολυμπιακός για την ευρωπαϊκή του ήττα, νικώντας 73-63 στη Λήμνο, νίκη όμως που επισκιάστηκε από τον νέο τραυματισμό του Μιλουτίνοφ.
Παναθηναϊκός και Κολοσσός έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.
Επίθεση με ρόπαλα, λοστούς και καδρόνια έκανε ομάδα αγνώστων σε σύνδεσμο φιλάθλων του Εθνικού στον Πειραιά, το βράδυ της Παρασκευής. Οι δράστες μαχαίρωσαν στον μηρό έναν άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα μηχανάκια. Εκείνη την ώρα, στον σύνδεσμο της πειραϊκής ομάδας έκοβαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Ο Εθνικός σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «προσχεδιασμένη και βίαιη επίθεση που δέχτηκαν οι παρευρισκόμενοι φίλοι της ομάδας από ομάδα μαυροφορεμένων χούλιγκαν χωρίς διακριτικά», συγκεκριμένα από περίπου 100 άτομα που επιτέθηκαν στον σύνδεσμο, έσπασαν τζαμαρίες και πέταξαν καπνογόνα.
Νέο «αέρα» στην κούρσα του για τον τίτλο στη Football League και την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία απέκτησε ο Βόλος μετά τη 15η αγωνιστική. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας νίκησε 3-1 τον Αήττητο Σπάτων στον Βόλο και χάρη στην ήττα της Κέρκυρας στην Πάτρα από την Παναχαϊκή (1-0) διεύρυνε το προβάδισμά του στην κορυφή. Στους κερδισμένους της αγωνιστικής και οι Αχαιοί, που με τη νίκη τους διατήρησαν ζωντανές τις ελπίδες τους για την πρώτη τριάδα.
Στη 2η θέση της Α1 πόλο ανδρών ανέβηκε η Βουλιαγμένη, που κέρδισε στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης με σκορ 8-6. Εύκολη νίκη 15-5 πήρε ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός στη Γλυφάδα επί της τοπικής ομάδας. Τις ελπίδες τους για την είσοδο στην πρώτη τετράδα αναπτέρωσαν ΠΑΟΚ και Εθνικός, μετά τις νίκες τους επί του Παλαιού Φαλήρου με 7-5 και του Υδραϊκού με 10-5 αντίστοιχα. Σημαντικό «διπλό» πήραν τα Χανιά στη Χίο, με 9-8 επί της τοπικής ομάδας. Στη Θεσσαλονίκη το Περιστέρι δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει 14-8 τον ΟΦΘ.
Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 42, Βουλιαγμένη 31, Απόλλων Σμύρνης 30, Υδραϊκός 26, ΠΑΟΚ 21, Εθνικός 21, Γλυφάδα 20, Χανιά 17, Παλαιό Φάληρο 16, Περιστέρι 10, Χίος 9, ΟΦΘ 0.
Η σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ με 3-0 σετ (25-23, 25-18, 29-27), που ανέβασε τους «πράσινους» στην 3η θέση, ήταν το σημαντικότερο αποτέλεσμα της 12ης αγωνιστικής της Volleyleague ανδρών. Στο άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής, στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-1 του Ηρακλή (23-25, 29-27, 16-25, 23-25). Στην Κομοτηνή ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός νίκησε 3-1 την αξιόμαχη τοπική ομάδα (22-25, 19-25, 25-23, 19-25), στην 42η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα. Συναρπαστικός ήταν ο αγώνας στο κλειστό της Βόχας, όπου ο Παμβοχαϊκός νίκησε 3-2 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης (25-23, 19-25, 23-25, 25-22, 15-13). Ρεπό είχαν οι Κηφισιά και Φοίνικας Σύρου.
Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 33, ΠΑΟΚ 29, Παναθηναϊκός 21, Παμβοχαϊκός 19, Φοίνικας Σύρου 19, Ηρακλής 13, Κηφισιά 11, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 11, ΑΕΚ 10, Κομοτηνή 5.