ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2018
Σελ. /24
Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:
  • Κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και την κλιμάκωση του αγώνα των φοιτητών.
  • Ανταποκρίσεις από τις αποστολές της ΚΝΕ σε Ρωσία και Συρία στα τέλη Οκτώβρη.
  • Αρθρογραφία για το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ.
  • Παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα για την Ανασυγκρότηση του Φοιτητικού Συλλόγου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, σχετικά με το πρόβλημα με τα ναρκωτικά στους χώρους του Ιδρύματος.
  • Νέα κινητοποίηση των μαθητών στις 9 Νοέμβρη.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κλιμακώνουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ

Κάλεσμα οργάνωσης της δράσης απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) προς τους φοιτητικούς συλλόγους. Το ΜΑΣ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών που έγιναν την Πέμπτη 1η Νοέμβρη, καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους να συντονίσουν την πάλη τους, να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην 9η Πανελλαδική Συνάντηση του ΜΑΣ και στους επόμενους αγωνιστικούς σταθμούς στις 9 Νοέμβρη με τους μαθητές, στις 28 Νοέμβρη με τους εργαζόμενους και στον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Στην ανακοίνωση τονίζονται αναλυτικά τα εξής:

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των 83 φοιτητικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα και έδωσαν αγωνιστικό "παρών" στα μαζικά, μαχητικά συλλαλητήρια της 1ης Νοέμβρη! Τώρα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Κόντρα στο σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία με τη σφραγίδα της ΕΕ:

Φέρνει προς ψήφιση σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση που ενισχύει την κατηγοριοποίηση των αποφοίτων, την εμπορευματοποίηση και την υποβάθμιση των σπουδών μας! Ετοιμάζει νέες συγχωνεύσεις στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο, στη Δυτική Ελλάδα, στο δρόμο που χάραξε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με απολύσεις των 2/3 των εκτάκτων καθηγητών, με περικοπές στις πρακτικές, στα εργαστήρια, στη χρηματοδότηση, στη φοιτητική μέριμνα, με αφαίρεση μαθημάτων από το πρόγραμμα σπουδών.

Με τον προϋπολογισμό του 2019 καθηλώνει τη χρηματοδότηση και ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία μέσα στις σχολές μας, με τη γενίκευση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, τα "χρυσά συμβόλαια" των εργολάβων για υποβαθμισμένες υπηρεσίες.

Αφήνει στον αέρα χιλιάδες φοιτητές που αιτούνται μετεγγραφή ή εστία! Με χιλιάδες αιτούντες να απορρίπτονται λόγω άδικων κριτηρίων, έλλειψης θέσεων και δωματίων!

Προχωρά βήμα - βήμα στην εξίσωση των ιδιωτικών κολεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια και ταυτόχρονα ενισχύει την εμπορευματική - επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων, με το χέρι των φοιτητών να μπαίνει ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη.

Κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει τους αγώνες μας, να τους βγάλει "παράνομους", απαντάμε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα που μας "υποκινεί", που μας βγάζει στον δρόμο!

45 χρόνια από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου...

Μελετάμε, διδασκόμαστε και αντλούμε δύναμη για τη συνέχεια των αγώνων μας!

...Αποδεικνύεται ότι κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός και αν φαίνεται, δεν είναι ανίκητος! Ο οργανωμένος αγώνας του λαού και της νεολαίας κόντρα σε κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι η δύναμη που έχουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας! Τίποτα δε γίνεται όσο μένουμε θεατές!

...Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου: "Εξω το ΝΑΤΟ - Εξω οι ΗΠΑ" είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, σήμερα που η κυβέρνηση βαφτίζει τον Τραμπ "διαβολικά καλό" και έχει πάρει τον τίτλο του "προτιμώμενου εταίρου" των ΗΠΑ στα δολοφονικά τους σχέδια! Οι σημερινοί αγώνες για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα είναι ταυτόχρονα και αγώνες για να ζήσουμε στη χώρα μας με βάση τις δυνατότητες της σύγχρονης εποχής, για να ζήσουμε ειρηνικά όλοι οι λαοί! Η εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι επικίνδυνη για τον ελληνικό και τους γειτονικούς λαούς.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στο δρόμο του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Απαιτούμε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει 4,2 δισ. κάθε χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, λεφτά για πολεμικούς εξοπλισμούς, για δεκάδες κοινές ασκήσεις ελληνικών και ΝΑΤΟικών δυνάμεων, για 13 στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, για ΝΑΤΟικά γραφεία που δημιουργούνται πλέον σε κάθε στρατιωτική βάση! Και όλα αυτά τη στιγμή που η υποχρηματοδότηση ρημάζει τις σχολές μας!

Παλεύουμε για έρευνα που να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες! Κυβέρνηση και ιμπεριαλιστές θέλουν να χρησιμοποιήσουν την έρευνά μας για τους σκοπούς τους που είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών! Να κάνουμε πρακτική άσκηση, να θέτουμε τις γνώσεις μας στην υπηρεσία πολεμοκάπηλων σχεδίων! Να αξιοποιούμε τα νέα τεχνολογικά δεδομένα για την ανάπτυξη των πολεμικών συστημάτων του ΝΑΤΟ, ώστε πιο αποτελεσματικά να δολοφονεί τους λαούς! Αυτό αποδεικνύουν τα μνημόνια συνεργασίας που έχουν ήδη υπογράψει το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης αλλά και οι συνεργασίες καθηγητών με το ΝΑΤΟ!

Παλεύουμε να ζούμε ειρηνικά οι λαοί της περιοχής κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει τη χώρα μας σε ορμητήριο για το ΝΑΤΟ! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανακοινώνει τη μία στρατιωτική βάση μετά την άλλη, μπλέκοντας τον λαό μας σε πολύ επικίνδυνους σχεδιασμούς! Οι δηλώσεις εκ μέρους της Ρωσίας, που απειλούν ευθέως τις χώρες που φιλοξενούν ΝΑΤΟικές βάσεις, η επιθετικότητα της Τουρκίας όλο αυτό το διάστημα, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι το ΝΑΤΟ κάθε άλλο παρά μας προστατεύει! Η χώρα μας γίνεται μαγνήτης πολλαπλών κινδύνων. Η κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, που βάφει τα χέρια του στο αίμα των Παλαιστινίων.

Και όλα αυτά για να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη μοιρασιά της λείας οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών "να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ"!

Αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες μας! Στο σχέδιο κυβέρνησης, ΕΕ, ΝΑΤΟ, επιχειρηματικών ομίλων αντιπαραθέτουμε τα δικά μας αιτήματα!

Διεκδικούμε:
  • Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση! Να μην πληρώσουν οι φοιτητές και οι απόφοιτοι τις αλλαγές. Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών!
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας. Να σταματήσουν οι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ.
  • Κανένας φοιτητής να μην αναγκαστεί να παρατήσει τις σπουδές του! Μετεγγραφές και δωρεάν στέγαση για όσους το έχουν ανάγκη. Εκτακτο επίδομα ενοικίου για όλους όσοι σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.
  • Οχι στην εξίσωση των ιδιωτικών κολεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης των ιδρυμάτων.
  • Κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά.
  • Οχι στο πόρισμα Παρασκευόπουλου και το χτύπημα του ασύλου.
  • Ολη η απαραίτητη γνώση για την άσκηση του επαγγέλματος να περιλαμβάνεται στο πτυχίο! Πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών!
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα.
  • Εξω το ΝΑΤΟ από τις σχολές μας. Καμία έρευνα για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς!

Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να συντονίσουν την πάλη τους, να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην 9η Πανελλαδική Συνάντηση του ΜΑΣ, στις 2 Δεκέμβρη, τη μοναδική πανελλαδική Συνάντηση φοιτητικών συλλόγων!

Απαντάμε με φοιτητικό συλλαλητήριο τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση στη Βουλή!

9 Νοέμβρη στις 12.00 διαδηλώνουμε μαζί με τους μαθητές στο υπουργείο Παιδείας.

28 Νοέμβρη οργανώνουμε μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο, στο πλάι της απεργιακής μάχης που δίνουν εκατοντάδες εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα.

Οργανώνουμε τον εορτασμό του Πολυτεχνείου κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπλύνει το ΝΑΤΟ, να ακυρώσει τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Συμμετέχουμε στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17/11.

Οργανώνουμε σε κάθε σχολή και τμήμα τον αγώνα ενάντια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας.

Προχωράμε σε συνελεύσεις ετών και τμημάτων, σε Γενικές Συνελεύσεις. Συζητάμε, αποφασίζουμε και δρούμε για τις ανάγκες μας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ