ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2018
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μεγάλη συγκέντρωση με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Εργαζόμενοι του Πειραιά, γυναίκες, συνταξιούχοι, με ιδιαίτερα μαζικό το «παρών» της νεολαίας, φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών του Πειραιά, έδωσαν χτες στη συγκέντρωση στο Κερατσίνι τη δική τους απάντηση στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά

Ο Κ. Μυτιλινιού, γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας
Ο Κ. Μυτιλινιού, γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας
«Στη Ζώνη και στους κλάδους, ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Με το σύνθημα αυτό να αντηχεί στις εργατογειτονιές του Κερατσινίου πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο αγωνιστικό κάλεσμα των σωματείων και φορέων του Πειραιά, για συγκέντρωση με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Η χτεσινή μαζική διαδήλωση έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου που εκτρέφει και τα φασιστικά μορφώματα.

Το αγωνιστικό ραντεβού είχε οριστεί στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι, λίγα μέτρα από το σημείο όπου το βράδυ της 18ης Σεπτέμβρη 2013, τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, σε διατεταγμένη αποστολή, διέπραξε ένα ακόμα άγριο έγκλημα δολοφονώντας το παιδί μιας λαϊκής οικογένειας επειδή με τα τραγούδια του κατήγγελλε τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης.

Εκεί συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι του Πειραιά, γυναίκες, συνταξιούχοι, με ιδιαίτερα μαζικό το «παρών» της νεολαίας, φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών από τα σχολεία του Πειραιά. Στο πλευρό τους ήταν η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Κώστας Μυτιληνιού, γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. «Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, αλλά και να στείλουμε ξανά και ξανά το μήνυμα σε όλους όσοι θέλουν να τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη, να την λυγίσουν, για να την ξεζουμίζουν, για να την βάλουν στο γύψο και να θησαυρίζουν, πως αυτό το όνειρό τους δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Οσο υπάρχει ταξικό εργατικό κίνημα, όσο υπάρχει εκμετάλλευση, πάντα οι εργάτες θα νικάνε το φόβο, θα απαντάνε στην επίθεση».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο ιστορικό της δολοφονίας, συνολικά στην εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης, όπως η δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές συνδικαλιστές, της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, πιο πριν στους Αιγύπτιους ψαράδες, και πάει λέγοντας, τονίζοντας ότι οι εγκληματικές αυτές πράξεις έχουν πολιτικό, ιδεολογικό κίνητρο και περιεχόμενο, ότι οι χρυσαυγίτες είναι τα μαντρόσκυλα του συστήματος, «εχθροί των εργατών, των δικαιωμάτων και των αγώνων μας. Αγωνίζονται για να τσακίζουν το ταξικό κίνημα και αυτό είναι που θέλουν οι μεγαλοεργολάβοι, οι εφοπλιστές, το κεφάλαιο».

Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο ομιλητής κατήγγειλε την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι συνολικά «η πολύχρονη εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης αποκαλύπτει την ανοχή των κρατικών μηχανισμών και των κυβερνήσεων διαχρονικά», όπως και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Εξάλλου, όπως υπογράμμισε, «όλες οι πολιτικές δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα της οικονομίας της αγοράς, που υμνούν την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, έχουν τεράστιες ευθύνες για τη φτώχεια και τα προβλήματα που βιώνει ο λαός μας. Αυτοί και η πολιτική τους, που υπηρετεί το σύστημα, θρέφουν και τα ακροδεξιά και φασιστικά φαινόμενα σε όλη την ΕΕ. Με δύο λόγια ο καπιταλισμός, το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα έχει τους ανθρώπους του, όμως έχει και τους νεκροθάφτες του».

Από τη χτεσινή συγκέντρωση και πορεία
Από τη χτεσινή συγκέντρωση και πορεία
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου με επικεφαλής το μαζικό μπλοκ των μεταλλεργατών και προμετωπίδα το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής που ανέγραφε τη φράση: «Χρυσαυγίτες τσιράκια των αφεντικών, θα σας τσακίσει η πάλη των λαών».

Ακολουθούσαν τα μπλοκ άλλων κλάδων, των φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών με τα πανό τους να αναγράφουν: «Δεν ξεχνάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, πολεμάμε», και των Λαϊκών Επιτροπών των περιοχών της πειραιώτικης περιφέρειας.

Ενώ έπεφταν βροχή τα συνθήματα όπως: «Στους εφοπλιστές κάνουνε τις πλάτες, της Χρυσής Αυγής οι μαχαιροβγάλτες» και «Είστε τα τσιράκια των εφοπλιστών, μπράβοι και χαφιέδες των αφεντικών» κ.ά.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ανακοίνωση για την επέτειο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την επέτειο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα:

«Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δίκη - και γι' αυτό, αλλά και για τα άλλα εγκλήματά τους - δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και οι ναζιστές της ΧΑ κυκλοφορούν ελεύθεροι, παρά το πλήθος των συντριπτικών στοιχείων που αποδεικνύουν τον ναζιστικό - εγκληματικό χαρακτήρα αυτού του μορφώματος.

Ολα αυτά τα χρόνια έγινε ακόμη πιο φανερό στο λαό και τη νεολαία ότι τέτοιες φασιστικές - αντιδραστικές δυνάμεις είναι προϊόντα του σάπιου συστήματος, που τους αξιοποιεί με διάφορους τρόπους. Αποθρασύνονται από την αντικομμουνιστική ιδεολογία και πρακτική της ΕΕ, στηρίζονται από τμήματα του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικά κέντρα, που δεν διστάζουν ακόμη και να στηρίξουν τέτοιες δυνάμεις, για την προώθηση των σχεδιασμών τους (π.χ. Ουκρανία).

Πάνω απ' όλα, αυτές οι δυνάμεις αξιοποιούνται από το σύστημα έτσι ώστε η δυσαρέσκεια και η οργή από την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων να εγκλωβίζονται στο ρατσισμό και το φασισμό, για να μένει στο απυρόβλητο ο πραγματικός αντίπαλος.

Γι' αυτόν το λόγο, 5 χρόνια μετά, πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας όχι μόνο για την απομόνωσή τους, αλλά και για την ανατροπή του συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει».

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
«Οι χρυσαυγίτες είναι αμετανόητοι εγκληματίες... Το βλέπεις στα πρόσωπά τους»

«Οσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή δεν δικαιολογούνται. Είναι συνυπεύθυνοι για τον Παύλο και τον κάθε Παύλο. Τώρα ξέρουν...». Τα παραπάνω είπε η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου, σε μια συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Ελληνοφρένεια» στον ρ/σ «Real fm», με αφορμή τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του γιου της από τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Η Μ. Φύσσα περιέγραψε το πώς βίωσε και βιώνει η ίδια την υπόθεση της δίκης της Χρυσής Αυγής, το πώς νιώθει για τον χαμό του Παύλου και την ανάγκη ο κόσμος να αγωνιστεί και να παλέψει τους φασίστες.

Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

«Για εμάς δεν θα είναι δικαίωση η απόφαση του δικαστηρίου. Σε μία δολοφονία, η λέξη ''δίκαιο'' πού μπορεί να χωρέσει; Θα με δικαίωνε αν έφερναν τον Παύλο πίσω. Δικαίωση δεν νομίζω ότι θα βρούμε εμείς ποτέ. Δεν με καλύπτει τίποτα. Ακόμα και να μου πουν ότι "τον πάμε στο Σύνταγμα και τον εκτελούμε", είναι πολύ λίγο για όλο αυτό το κακό που μου έχει κάνει».

«Θέλω να δω να τιμωρούνται οι δολοφόνοι, όμως αυτό δεν μας καλύπτει. Το παιδί μας θέλουμε, δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Μπορούν να μας φέρουν πίσω το παιδί μας; Ακόμα και να υπήρχε η θανατική ποινή και τον εκτελούσαν, πάλι δεν θα μας ικανοποιούσε». «Θα καλύψει όλο τον κόσμο που παλεύει».

«Τον πρώτο καιρό, δεν υπήρχε μίσος γιατί δεν είχα περιθώριο να κάτσω να σκεφτώ τους υπαίτιους. Επρεπε να προσπαθήσω να μάθω να ζω χωρίς τον Παύλο. Ακόμα και τώρα τρώει χρόνο. Ηρθε όμως το μίσος, ήταν κάτι που το φοβόμουν από την αρχή. Οσο περνάει ο καιρός, δεν μειώνεται καθόλου».

Σε ερώτηση αν θα μιλούσε στον Γιώργο Ρουπακιά, η Μ. Φύσσα απάντησε: «Τι να του έλεγα... Να μου τον αφήσουν πάνω μου να καλοπεράσει. Κομμάτια θα τον έκανα. Ενας πληρωμένος δολοφόνος είναι. Ο,τι και να μου πει, θα με λυτρώσει;». «Οποτε έρχονταν στο δικαστήριο πάντα ήταν προκλητικοί. Εγώ εκεί τρώω τις σάρκες μου. Βλέπεις στα πρόσωπά τους ότι δεν υπάρχει ίχνος μετάνοιας. Αυτό είναι που σε τρελαίνει».

Αναφερόμενη στους αστυνομικούς που βρίσκονταν τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο σημείο, η Μ. Φύσσα υποστήριξε: «Ψέματα είπαν όλοι, θα μπορούσαν να το αποτρέψουν και δεν το έκαναν. Από το βίντεο και τις μαρτυρίες αποδεικνύεται ότι στο σημείο που έγινε η δολοφονία ήταν δύο αστυνομικοί και δεν το απέτρεψαν. Ολα δείχνουν ότι οι παρόντες αστυνομικοί θα άφηναν (σ.σ. τον Ρουπακιά) να φύγει».

«Από το σημείο της δολοφονίας περνάω κάθε μέρα. Υπάρχει και μνημείο. Θα πούμε καλημέρα και καληνύχτα. Οταν το βεβηλώνουν, πονάς αλλά το ξεπερνάς, γιατί ξέρεις ότι δεν του κάνει κακό του ίδιου. Το κακό το κάνουν σε εμάς που έχουμε μείνει πίσω. Ο χρόνος έχει σταματήσει στην ώρα που έφυγε», πρόσθεσε η κ. Φύσσα.

«Φέρνω τον Παύλο στο μυαλό μου, ξέρω πως τους αντιμετώπισε. Ηταν πολύ γαλήνιος, πολύ όμορφος και γελαστός. Εφυγε ήρεμα. Αν υπάρχει άνθρωπος σήμερα που λέει ότι δεν ξέρει τι έγινε, είναι γιατί θέλει να μην ξέρει. Ο ίδιος ο Παύλος τούς υπέδειξε τον δολοφόνο. Ενα από τα τραγούδια του "Τα ζόρια" δεν μου το είχε βάλει ποτέ να το ακούσω».

«Ηταν παλικάρι. Οταν φύγει ένα παιδί σου, δεν μπορείς να γίνεις ξανά όπως ήσουν. Νιώθω περήφανη για το παιδί μου, αλλά... να γίνεις σύμβολο εν καιρώ ειρήνης, τι έφταιξε και έπρεπε να χάσω εγώ το παιδί μου; Η απουσία του είναι πολύ πιο ψυχοφθόρα και πιο έντονη κάθε μέρα που περνάει. Πιο πολύ μου λείπει από τον Παύλο το "μάνα"», δήλωσε η Μάγδα Φύσσα, προσθέτοντας ότι «όσοι ήξεραν τον Παύλο, γνωρίζουν ότι δεν θα έτρεχε εκείνο το βράδυ να φύγει. Αυτό που ήθελε ήταν να προστατεύσει τα παιδιά. Δεν νομίζω ότι περνούσε από το μυαλό του ότι θα τον μαχαιρώσουν. Ηθελε να είναι σε ένα κεντρικό σημείο».

Με μαχητικά συνθήματα γέμισαν από το πρωί χτες σχολεία στο Πέραμα και στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Κερατσινιώτη μουσικού και αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Η εικόνα του Παύλου Φύσσα και από δίπλα τα συνθήματα «Δεν ξεχνάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά - Πολεμάμε. ΚΝΕ» και «Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» στέλνουν το μήνυμα ότι ο αγώνας ενάντια στο φασισμό συνεχίζεται.

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Π. Φύσσα από την οικογένειά του και φορείς

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα χτες μπροστά στο μνημείο του γιου της

Eurokinissi

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα χτες μπροστά στο μνημείο του γιου της
Εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα οργάνωσαν τις προηγούμενες μέρες η οικογένεια του δολοφονημένου καλλιτέχνη, φίλοι του, αντιφασιστικές οργανώσεις και φορείς. Το βράδυ του Σαββάτου έγινε στη Δραπετσώνα συναυλία, τα έσοδα της οποίας προορίζονται για την κάλυψη των εξόδων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με τίτλο «5 χρόνια#σιγά μη φοβηθώ», η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο χώρο των Λιπασμάτων του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στη σκηνή ανέβηκαν οι «Μεθυσμένα Ξωτικά», «Kοllektiva», «Rationalistas» κ.ά. Στη συναυλία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή, και τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΤΕ Πειραιά. Επίσης, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΝΕ.

Χτες το απόγευμα εξάλλου, η Μάγδα Φύσσα βρέθηκε στο σημείο που πριν από πέντε χρόνια έπεσε νεκρός ο γιος της από τον χρυσαυγίτη δολοφόνο Γ. Ρουπακιά, στάθηκε μπροστά στο μνημείο και άναψε ένα κερί στη μνήμη του, εμφανώς συγκινημένη. Στο σημείο συγκεντρώθηκε από νωρίς πολύς κόσμος, καταθέτοντας λουλούδια.

Ακολούθησε πορεία, με την μητέρα και τον πατέρα του Παύλου Φύσσα να βρίσκονται στην κεφαλή της. Το πανό της οικογένειας Φύσσα «5 χρόνια#σιγά μη φοβηθώ» και με σβησμένη τη σβάστικα βρισκόταν μπροστά και πίσω ακολουθούσαν αντιφασιστικές οργανώσεις, φορείς, σύλλογοι κ.ά. Η πορεία κατευθύνθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο κέντρο του Πειραιά, όπου είχαν παραταχτεί πολλές κλούβες των ΜΑΤ και διμοιρίες.

Λίγο μετά τις 8.30 μ.μ. έγιναν επεισόδια ανάμεσα σε μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων και δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν ως αποτέλεσμα ένα κομμάτι της πορείας να προχωρήσει συντεταγμένα προς την Κοραή κι ένα άλλο προς το λιμάνι. Επεισόδια έγιναν στην κατάληξη της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και στη Θεσσαλονίκη.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ - ΟΓΕ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ
Διεκδίκησαν το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή

Παιδικούς σταθμούς σύγχρονους και δωρεάν για όλα τα παιδιά απαίτησαν με τη χτεσινή τους κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι Σύλλογοι Γονέων Παιδικών Σταθμών των δήμων Αθήνας, Ν. Ιωνίας, Ζωγράφου και Αγίας Παρασκευής, καθώς και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής απηύθυνε η Τάνια Ελευθερίου, εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό. Επισήμανε ότι μέσα στις γενικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια περιλαμβάνεται και η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς. Σημείωσε ότι αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι, η πλειοψηφία των οποίων δουλεύει με ελαστικές μορφές εργασίας και κάθε χρόνο ζει με την αγωνία αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις.

Την πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ που μετατρέπει την Προσχολική Αγωγή από υποχρέωση του κράτους σε ευθύνη της κάθε οικογένειας και «πολυτέλεια», για την οποία οι γονείς πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, κατήγγειλε η Χριστίνα Σκαλούμπακα, πρόεδρος της ΟΓΕ.

Στα ...αζήτητα του προγράμματος επενδύσεων της Περιφέρειας βρίσκεται η κατασκευή παιδικών σταθμών, σχολίασε παίρνοντας το λόγο ο Ευάγγελος Καζάκος, από τον Σύλλογο Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Κ. Πουλάκη, ο οποίος λίγο πολύ αναρωτήθηκε γιατί διαμαρτύρονται οι φορείς, αφού φέτος μοιράστηκαν περισσότερα voucher από το πρόγραμμα που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του υπουργείου, η Χρ. Σκαλούμπακα κατήγγειλε στους συγκεντρωμένους ότι ο αποκλεισμός από την Προσχολική Αγωγή δεν αφορά μόνο τα 65.000 παιδιά που δεν έγιναν δεκτά στο πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα, από το σύνολο των παιδιών προσχολικής ηλικίας ούτε τα μισά δεν έχουν θέση στους βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς, καθώς ο αριθμός των παιδικών σταθμών υπολείπεται κατά πολύ από τις ανάγκες κάλυψης του δικαιώματος στην Προσχολική Αγωγή. Η πρόεδρος της ΟΓΕ στηλίτευσε την πολιτική της κυβέρνησης, που εμφανίζεται «γενναιόδωρη» όσον αφορά τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, για την επιδότηση των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, την ίδια στιγμή που καλεί τις λαϊκές οικογένειες να αρκεστούν στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν ένα από τα «κουπόνια» του προγράμματος.

Στο θέμα των συμβασιούχων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, Σπύρος Κωνσταντάς, καταγγέλλοντας πως ο γενικός γραμματέας δεν είπε λέξη όσον αφορά το αίτημα για άμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να «παίζει» με την αγωνία των χιλιάδων συμβασιούχων.

Πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χτες στην περιοχή του μοναστηριού της Υπεραγάθου στο χωριό Κοιλιωμένος. Η πυρκαγιά έκαιγε σε δύο μέτωπα κοντά στο μοναστήρι. Πολύ γρήγορα έσπευσαν στο σημείο οχήματα με άνδρες της Πυροσβεστικής καθώς και υδροφόρες. «Σύμμαχος» της πυρκαγιάς ήταν οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στο νησί. Λόγω της επικινδυνότητας της φωτιάς, εναέρια μέσα βρίσκονταν στο νησί για να βοηθήσουν στο έργο της Πυρόσβεσης. Πρόκειται για 2 «Καναντέρ», 2 «Πεζετέλ» και 1 ελικόπτερο «Ερικσον».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ