ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Οχτώβρη 2017
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΦΩΤΟ

Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την απώλεια του συζύγου και πατέρα μας, συντρόφου ΑΛΕΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, συνεπούς αγωνιστή και μέλους του Κόμματος, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Θέρμης της ΤΕ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης 3.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Μαρία

Τα παιδιά του Γιώργος, Θοδώρα, Παύλος και Τατιάνα

***

ΦΩΤΟ

Ενας χρόνος πέρασε που λείπει από κοντά μας ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ, σεμνός αγωνιστής Κομμουνιστής.

Στην άσβεστη μνήμη του, η σύζυγός του Αθηνά προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

***

ΦΩΤΟ

Την 1η Σεπτέμβρη έκλεισαν 13 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΔΡΕΑ ΦΑΝΤΗ, που μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η συντρόφισσά του Μαρία και οι κόρες τους προσφέρουν 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Γερμανίας στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

***

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΝΙΔΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Λαχανά - Κριθιάς της ΤΟ Υπαίθρου Θεσσαλονίκης.

Γιάννης Περκουλίδης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από τρία χρόνια, η σύζυγός του Φανή Οικονομίδου, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου.

ΕΡΜΙΟΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΕΡΜΙΟΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ ΣΑΡΔΗ, συνταξιούχου ναυτεργάτη, που απεβίωσε στις 26 Ιούλη 2017 στη γενέτειρά του Κίμωλο Κυκλάδων σε ηλικία 89 ετών, προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Α' Διαμερίσματος Πειραιά για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Νικόλας Σάρδης (δάσκαλος)

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΣΕΧΙΔΗ, που «έφυγε» από κοντά μας πριν από δύο χρόνια, στις 13/9/2015, η οικογένειά του προσφέρει 60 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας στο τιμημένο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΚΩΣΤΑ από τη Λαχανιά Ρόδου, που «έφυγε» στις 15/7/2017, ο Γιάννης Γαλαντόμος και η Στέλλια Σάγια που ζει στην Αυστραλία, προσφέρουν 100 ευρώ μέσω ΤΕ Ρόδου.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΥΔΑ, της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΑΡΥΔΑ - ΒΕΤΤΑ, της συντρόφισσας ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και των αγωνιστών που «έφυγαν» και πάλεψαν για τα δίκια του λαού από τον Παγώνδα της Σάμου, προσφέρουμε 100 ευρώ.

Σταματία, Βαγγέλης Καρύδας και τα παιδιά μας

***

ΦΩΤΟ

Στις 12 Σεπτέμβρη 2017 «έφυγε» από κοντά μας ο καλός αγωνιστής και σύντροφος ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΠΟΣΜΗΣ. Γεννήθηκε το 1926 στην Αμυγδαλιά Γορτυνίας.

Την περίοδο της Κατοχής εντάχθηκε στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ. Αργότερα την περίοδο του Εμφυλίου βγήκε στο βουνό τον Ιούνη του 1947. Ηταν από τους πρώτους αντάρτες του Πέρδικα. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο Λόχο Διοικήσεως της ηρωικής ΙΙΙ Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Συμμετείχε στη μάχη της Ζαχάρως, όπου τραυματίστηκε ο ίδιος και σκοτώθηκε ο αδελφός του Χρίστος.

Πιάστηκε το Μάρτη του 1949 και δικάστηκε από το έκτακτο Στρατοδικείο Τρίπολης σε δις ισόβια και στη συνέχεια φυλακίστηκε και εξορίστηκε σε Γυάρο και Μακρόνησο.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΥΔΑ - ΒΕΤΤΑ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΥΔΑ - ΒΕΤΤΑ
Την περίοδο των αντεπαναστατικών ανατροπών και της διάσπασης του ΚΚΕ, 1989 - 1991, υπερασπίστηκε το χαρακτήρα και τους στόχους του Κόμματος, ενάντια στη διαλυτική προσπάθεια του οπορτουνισμού.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στην ΤΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ.

Χρήστος Μποσμής του Παναζιούλη

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφός μας ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΖΑΣ, μέλος της Κομματικής Οργάνωσης Αρτέμιδας Σπάτων, αλλά και μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων Αρτέμιδας, ήταν κοντά και δραστήριος σε όλες τις κινητοποιήσεις - διεκδικήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος.

Παρότι μικρός επαγγελματίας, γνώριζε πολύ καλά ότι η θέση του ήταν με το οργανωμένο ταξικό κίνημα.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν 130 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδας - Σπάτων.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ (φωτ.) του Νικολάου, ο μεγαλύτερος εν ζωή Κομμουνιστής στη Βάρδα και τη Βουπρασία του νομού Ηλείας, «έφυγε» από κοντά μας στις 18/8/2017, στα ενενήντα του χρόνια.

Ενας ήρεμος άνθρωπος, πρόθυμος και συνεπής, πάντα δίπλα στο Κόμμα σε όλη του τη ζωή. Στη μνήμη του και στη μνήμη του πατέρα του γερο-ΝΙΚΟΛΑ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, η οικογένειά τους προσφέρει 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Κάμπου Ηλείας του Κόμματος.

Επίσης στη μνήμη τους, οι σύντροφοι από τη Βάρδα, Μανώλης, Αντώνης και Θέμης προσφέρουν 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Κάμπου Ηλείας του Κόμματος.

***

Στη μνήμη του θείου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΕΑΜ, που μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε αφοσιωμένος στα ιδανικά και στις αρχές του Κόμματος, προσφέρουμε 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 50 ευρώ στο Παράρτημα Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Οι ανιψιές του Καραβασίλη Δήμητρα, Γαϊτανάρου Μαρία

ΣΕΧΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΕΧΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
***

Στη μνήμη του παππού μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΝΤΑΡΑΚΗ προσφέρουμε στο Κόμμα 100 ευρώ μέσω Τομέα Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής.

Ολγα, Φεράτ, Ρόζα, Αρης

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΛΙΟΥ η ΚΟΒ Εθνικής Τράπεζας του Τομέα Χρηματοπιστωτικού της ΚΟ Αττικής και φίλοι προσφέρουν στο Κόμμα το ποσό των 165 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Παγκρατίου.

Ρ. Λ. - Παπαντωνίου

***

ΦΩΤΟ

Στις 28 Ιούνη 2017 «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η συντρόφισσα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΜΠΟΥΧΡΑ, το γένος Παντίδου. Γεννήθηκε στην Ομβριακή Δομοκού το 1921. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και άρχισε να δουλεύει από μικρή, στο θέρο, στο αμπέλι. Στα Μεταλλεία Ομβριακής δούλεψε 11 χρόνια.

Στρατολογήθηκε από τον ΔΣΕ στις 2 Νοέμβρη 1947. Πορεία με τα πόδια από Ομβριακή - Κάιτσα - Πιτσωτά - Ρεντίνα - Βραγγιανά - Χαλίκι - Βωβούσα Χρυσή. Στο χωριό Χρυσή την κατέταξαν νοσοκόμα. Συνέχισε προς Κρυσταλλοπηγή, Κότα, Βατοχώρι και έφτασε στην περιοχή των Πρεσπών. Πήγε στη σχολή νοσοκόμων με εκπαιδευτές τους γιατρούς Χουζούρη και Πετρόπουλο. Με την εκπαίδευση παρέμεινε στη μεγάλη σπηλιά, προσφέροντας βοήθεια στους τραυματίες σαν νοσοκόμα.

Με την υποχώρηση του ΔΣΕ πήγε στην Τασκένδη. Από τον πρώτο γάμο της έχει ένα παιδί, τον Δημήτριο Ντότσικα. Μετά παντρεύτηκε τον μαχητή του ΔΣΕ Γιώργο Μπούχρα και απέκτησε άλλον ένα γιο, τον Παναγιώτη Μπούχρα. Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά της στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1965. Εζησαν μόνιμα στην Ομβριακή και παρά τις πολλές δυσκολίες δεν λύγισαν, στάθηκαν όρθιοι μέχρι το τέλος.

Στη μνήμη της, τα παιδιά της Παναγιώτης Μπούχρας και Δημήτριος Ντότσικας προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ ΟΤΑ Ανατολικών.

ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΥΔΑ
ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΡΥΔΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΙΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΙΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΖΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΖΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΑΝΤΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΑΝΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΠΟΣΜΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΠΟΣΜΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΑΡΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΣΑΡΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΜΠΟΥΧΡΑ ΠΑΝΤΙΔΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΜΠΟΥΧΡΑ ΠΑΝΤΙΔΟΥ
Προσφορά

Φίλοι και σύντροφοι του ΚΚΕ από το Τορόντο του Καναδά προσφέρουμε 670 δολάρια για την ενίσχυση του αγώνα που αναπτύσσουν οι δυνάμεις του Κόμματος για τα δικαιώματα των εργατών και όλων των εργαζομένων, στην πάλη του για τη σοσιαλιστική κοινωνία. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο του μαρξισμού.

Συγκεκριμένα, προσφέρουν οι εξής: Αποστολάτος Βασίλης (150 δολ.), Παναγιωτίδης Χαρίτος (150 δολ.), Παρλάνης Θανάσης (70 δολ.), Καραθανάσης Χρήστος (50 δολ.), Βαγγέλης Εβυσιώτης (100 δολ.), Παχης Σταύρος (150 δολ.).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ