ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2017
Σελ. /24
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σε δύο μέρες ανοίγει τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη

Από τις περσινές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Από τις περσινές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη που θα πραγματοποιηθούν στις 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς (Βλ. Μαγιακόφσκι)». Οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο πρόγραμμα του τριημέρου ξεχωρίζει η συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, με τίτλο «Ανατρέπουμε το παλιό, η εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων είναι μπροστά μας», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο χώρο του Φεστιβάλ στο τριήμερο των εκδηλώσεων, στις τρεις σκηνές (Κεντρική, Λαϊκή, Νεανική) θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα και μεγάλες συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Βασίλης Λέκκας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, τα Κίτρινα Ποδήλατα, οι Κollektiva, ο Ησαΐας Ματιάμπα, η Γιώτα Νέγκα, η Ντιλέκ Κοτς και πολλούς άλλους, ενώ θα γίνουν και συναυλίες με ερασιτεχνικά νεανικά συγκροτήματα.

Παράλληλα, θα λειτουργούν Εργατικό Στέκι, περίπτερο ΑΕΙ - ΤΕΙ, Μαθητικό Στέκι, περίπτερο των θεραπευτικών κοινοτήτων, ο «Μικρόκοσμος» - χώρος δραστηριοτήτων για μικρότερες ηλικίες -, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», κ.ά.

Και τις τρεις μέρες, στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί μεγάλη έκθεση με θέμα «100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση», για την οποία έχουν προγραμματιστεί οργανωμένες ξεναγήσεις.

Εκθεση προς τιμήν του κομμουνιστή εικαστικού Γιώργου Φαρσακίδη

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τιμώντας την αγωνιστική και καλλιτεχνική προσφορά του κομμουνιστή εικαστικού Γιώργου Φαρσακίδη, διοργανώνει προς τιμήν του έκθεση με τα έργα του, από την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη έως την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μονής Λαζαριστών (1ος όροφος του παλαιού κτιρίου). Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., με την παρουσία του Γιώργου Φαρσακίδη. Θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και στο πλαίσιο του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που θα γίνεται στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., με την είσοδο ελεύθερη και ανοιχτή στο κοινό.


ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Ευχές από την ΚΝΕ και ραντεβού στο Μαθητικό Στέκι του Φεστιβάλ

Το πρώτο μεγάλο ραντεβού των μαθητών στην Αττική με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει το κεντρικό τριήμερο εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο Ιλιον την ερχόμενη βδομάδα, καθώς η Μαθητική Σκηνή του Φεστιβάλ υπόσχεται να γίνει πόλος έλξης και χώρος για τα μαθητικά ραντεβού όλου του τριημέρου.

Η ΚΝΕ υποδέχτηκε τους μαθητές από χτες στα σχολεία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς με μια ανακοίνωση που εύχεται: «Καλή αρχή, με το κεφάλι ψηλά για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει»! Στην ανακοίνωσή της καλεί μεταξύ άλλων:

«Ολοι μαζί, με πείσμα και αισιοδοξία, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα στο σχολείο, στο σπίτι, στη ζωή μας...

...έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα

...με μαχητικότητα και ψηλά το κεφάλι, μπορούμε να διεκδικήσουμε τη μόρφωση και τη ζωή που μας αξίζει...

...είμαστε πιο δυνατοί!

Συζητάμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δυναμώνουμε τη συλλογική δράση και τη διεκδίκηση, την αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Εκλέγουμε αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια, δυναμώνουμε το μαθητικό κίνημα με δραστηριότητες μέσα σε κάθε σχολείο, με συντονισμό των μαθητών για μαχητικούς μαθητικούς αγώνες μαζί με όλο το λαό για το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη ζωή!

Από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς αγωνιστικός συναγερμός, γιατί τα όνειρα και οι ανάγκες μας ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΝΤΑΙ»!

Το πρόγραμμα στη Μαθητική Σκηνή του Φεστιβάλ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριών ημερών στο Μαθητικό Στέκι του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

  • Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη

20.00 Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα: Faitherhe (8ο ΓΕΛ Αθηνών), NOC (5ο ΓΕΛ Γλυφάδας), Maloo (1ο ΓΕΛ Υμηττού), Final, Αιθεροβάμων και Δύσληπτος (1ο ΓΕΛ Κερατσινίου, 3ο ΓΕΛ Νίκαιας).

20.45 Workshop ενάντια στον φασισμό: «Με πενάκι και με σπρέι κόντρα στο μαύρο του φασισμού». Συμμετέχουν ο Πάνος Ζάχαρης, σκιτσογράφος, και οι Γιώργος Σκουρλής (Atek) και Spent1, καλλιτέχνες γκράφιτι.

21.30 Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

22.15 Συναυλίες με τους Rebellion Connexion και Φρανκ, Death South Dealers, Mother of Millions, Pulse R, Sober on Tuxedos.

  • Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη

19.00 Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα: V45 (vforfive) (Γλυφάδα), Τρεις και η κούκου (Μουσικό Ιλίου, 1ο ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων, 1ο ΓΕΛ Ιλίου, 1ο ΓΕΛ Καματερού).

19.30 Παιχνίδι «απ' όλα...» με ερωτήσεις γνώσεων, παντομίμα, κρυμμένες λέξεις, τραγούδι κ.ά.

20.00 Αντιπολεμικό μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα από μαθητές.

20.30 Συναυλία με το συγκρότημα «Υπεραστικοί».

21.00 Συζήτηση: «Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου...». Θα μιλήσει ο Κώστας Ρήγας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

22.00 Συναυλία με την μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ (ΚΕΘΕΑ - ΣΤΡΟΦΗ).

22.30 Συναυλία με την Πένυ Μπαλτατζή.

23.15 Συναυλία με τους Ησαΐα Ματιάμπα και Μύρωνα Στρατή.

  • Σάββατο 23 Σεπτέμβρη

18.45 Βράβευση των νικητριών ομάδων του 4ου πανελλαδικού μαθητικού διαγωνισμού συλλογικής ερευνητικής εργασίας της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

21.45 Συναυλία με τον George Zervos.

23.00 Συναυλία με τους Imam Baildi.

* Ολες τις μέρες, στο Μαθητικό Στέκι θα λειτουργεί ψηφιακή - διαδραστική έκθεση, αφιερωμένη στα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο...», τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ