ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Ιούλη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
17ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Νίκησε και «βουτά» στα δύσκολα η Εθνική ανδρών

Associated Press

Εύκολο έργο είχε η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών απέναντι στη Νότιο Αφρική, την οποία συνέτριψε με 18-2 στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Με τη νίκη αυτή βρίσκεται ισόβαθμη με τη Σερβία στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου, και πλέον όλα είναι ανοιχτά για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ελληνική ομάδα χρειάζεται τη νίκη και απέναντι στη Σερβία, αύριο το μεσημέρι (11.50 ΕΡΤ-2), ώστε να τερματίσει μόνη πρώτη στον όμιλο και να πάρει την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Σε άλλη περίπτωση θα αναγκαστεί να παίξει πλέι-οφ. Οι Σέρβοι πάντως δείχνουν πανίσχυροι - στον τελευταίο αγώνα τους διέλυσαν την Ισπανία με σκορ 11-5.

Ο χτεσινός αγώνας ήταν τυπική διαδικασία για την Εθνική, η οποία ξεκίνησε με πέντε "αναπάντητα" τέρματα. Πολύ καλή η ελληνική άμυνα που δεν άφησε περιθώρια στους Νοτιοαφρικάνους, οι οποίοι χαρακτηριστικά κατάφεραν να σκοράρουν μόνο στη δεύτερη περίοδο.

Τα οκτάλεπτα: 5-0, 3-2, 5-0, 5-0

Τα γκολ για την ελληνική ομάδα πέτυχαν οι Φουντούλης 6, Κολόμβος και Γούνας 3, Κανακάκης 2 και από ένα οι Ποντικέας, Καπότσης, Δερβίσης και Γεννηδουνιάς.

Στην 8η θέση η Αραούζου

Πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο μέρος, η Κέλλυ Αραούζου κατέκτησε την 8η θέση στα 5 χιλιόμετρα Ανοιχτής Θαλάσσης, κάνοντας την απόσταση σε 59' 28''. Η Ελληνίδα αθλήτρια στο πρώτο μισό της διαδρομής προσπάθησε να διατηρήσει τη θέση της, ενώ στο δεύτερο μέρος κατάφερε να μπει στη πρώτη 10άδα και να τερματίσει στην 8η θέση, μαζί με την Αυστραλή Κία Μέλβερτον. Ηταν και μία απάντηση για την κακή εμφάνισή της στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, όπου είχε τερματίσει 26η.

Σημειώνεται πως η Αμερικανίδα Ασλεϊ Τουίτσελ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 59' 07'', η Γαλλίδα Ορελί Μιγιέ το αργυρό και η Βραζιλιάνα Αννα Κούνια το χάλκινο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Οριστικοποιήθηκε η αντίπαλός του για το Τσάμπιονς Λιγκ

Το εμπόδιο της Παρτιζάν καλείται να ξεπεράσει τελικά ο Ολυμπιακός, καθώς οι Σέρβοι πήραν το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ισοπαλία 0-0 απέναντι στη Μπούντουσνοστ (2-0 το πρώτο παιχνίδι). Οι «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενηθούν στο Βελιγράδι, την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιούλη (21.45), ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει την ίδια ώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 2 Αυγούστου.

Για τα δύο ματς, ο υπεύθυνος ασφαλείας της UEFA, Κένι Σκοτ, ενημέρωσε τους συλλόγους πως δεν θα υπάρξουν φίλαθλοι των φιλοξενουμένων, καθώς θεωρούνται αγώνες υψηλής επικινδυνότητας.

Στα αγωνιστικά, η Παρτιζάν εμφανίστηκε νωθρή στον επαναληπτικό απέναντι στους Μαυροβούνιους και αυτό ανησύχησε παίκτες και τεχνικό. Ειδικότερα, ο προπονητής της Παρτιζάν, Μίροσλαβ Τζούκιτς, μετά τη λήξη του αγώνα, είπε πως «το πιο σημαντικό ήταν ότι προκριθήκαμε στον επόμενο γύρο. Δεν ήμασταν στο επίπεδο που έπρεπε, σε πολλά πράγματα. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος αντίπαλος, μία πραγματική ομάδα και θα πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι, εάν θέλουμε να προχωρήσουμε».

Τον ίδιο κίνδυνο επεσήμανε και ο παίκτης της σερβικής ομάδας, Μάρκο Γιάνκοβιτς. «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατή ομάδα και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, καθώς ο αποκλεισμός από την Ευρώπη θα είναι καταστροφή γι' αυτούς. Είναι πολύ πιο δυνατή ομάδα από την Μπούντουσνοστ και θα πληρώσουμε τα όποια λάθη κάνουμε, όπως αυτά κόντρα στους Μαυροβούνιους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Για την πρόκριση στη Σλοβενία

Τη σοβαρότητα του πρώτου αγώνα χρειάζεται ο Πανιώνιος και σήμερα, προκειμένου να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γκόριτσα, στη Σλοβενία (21.45 NOVASPORTS 3) και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Το 2-0 της Ν. Σμύρνης δίνει μεγάλο προβάδισμα στους «κυανέρυθρους», αλλά όπως τόνισε ο Παναγιώτης Κόρμπος «θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι έχουμε κερδίσει με 2-0 και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον επαναληπτικό. Η Γκόριτσα θα μπει με στόχο να πιέσει και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο ξεκίνημα του αγώνα. Στόχος μας πρέπει να είναι ένα γκολ ώστε να κάνουμε πιο εύκολο το έργο μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας, Μιχάλη Γρηγορίου, που σημείωσε ότι «η Γκόριτσα είναι μια νεανική ομάδα η οποία είναι σαφώς πιο έτοιμη από εμάς. Την Κυριακή έδωσε και το πρώτο παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα κάνει το παν για την πρόκριση. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και θέλουμε άλλο ένα καλό αποτέλεσμα».



Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ