«Ο σύντροφος γεννήθηκε το 1926 στη Θεσσαλονίκη από γονείς Μικρασιάτες πρόσφυγες. Ο πατέρας του ήταν τυπογράφος και η μητέρα του νοικοκυρά. Είχε μία αδερφή, που πέθανε το 1971. Το 1961 παντρεύτηκε τη συντρόφισσα στη ζωή και στους αγώνες του, Λεμονιά Μαυρίδου, η οποία σφράγισε τη ζωή του και βάδισαν μαζί έως το θάνατό της το 2004. Εργάστηκε ως εμποροϋπάλληλος, αμέσως μετά το δημοτικό και σε τσαγκαράδικο σε συνθήκες βαθιάς φτώχειας, όπου τον βρήκε η Κατοχή. Εκεί πρωτοήρθε σε επαφή με το εργατικό κίνημα, τους αγώνες, τις απεργίες.
Οργανώθηκε στην Αντίσταση το 1942, στον εφεδρικό ΕΛΑΣ, στην περιοχή της Χαριλάου. Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1943. Μετά την απελευθέρωση ήταν μέλος της ΚΟΒ Χαριλάου, αναλαμβάνοντας καθήκοντα στην κομματική δουλειά. Το 1947 καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο, ποινή που μετατράπηκε σε ισόβια εξαιτίας της παρουσίας κλιμακίου του ΟΗΕ στη χώρα εκείνη την περίοδο. Πέρασε βασανιστήρια στην ανάκριση. Η ποινή του μετατράπηκε σε 12 χρόνια φυλακή από αναθεωρητικό δικαστήριο. Πέρασε από τις φυλακές του Επταπυργίου, στα Γιούρα, στην Ακροναυπλία, στην Κεφαλονιά, στην Καλαμάτα, στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι, μέχρι την απόλυσή του, το 1958. Δρα μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ. Τον συνέλαβε ξανά την 21η Απριλίου του 1967 το καθεστώς της χούντας. Εξορίστηκε σε Γιούρα, Λακκί και Παρθένι. Το 1968 με την αποχώρηση της οπορτουνιστικής ομάδας από το Κόμμα, βρίσκεται στο Λακκί και συντάσσεται με το Κόμμα. Απολύεται το 1971.
Με τη μεταπολίτευση και τη νομιμοποίηση του Κόμματος εντάσσεται στην ΚΟΒ ΕΒΕ και αναπτύσσει συνδικαλιστική δράση στο χώρο. Γίνεται μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του Κόμματος.
Το 1991 αντιτάσσεται στην προσπάθεια αλλαγής του χαρακτήρα του Κόμματος και στη διάλυσή του. Αναλαμβάνει καθήκοντα στο εκδοτικό του Κόμματος, ως υπεύθυνος της "Σύγχρονης Εποχής" στη Θεσσαλονίκη.
Εως το τέλος της ζωής του συμμετέχει ως κομματικό μέλος της ΚΟΒ Κάτω Τούμπας στην κομματική ζωή και δράση. Σε σημείωμά του αναφέρει πως τίποτα δεν μπορεί να δικαιώσει τη ζωή περισσότερο από τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».
Ενώ, λοιπόν, οι διεθνείς σχέσεις του κεφαλαίου υπαγορεύουν την ανάγκη μιας συνολικής απαξίωσής του για να υπερβεί ο καπιταλισμός την κρίση, η εθνοκρατική συγκρότησή του βάζει εμπόδια σε αυτή τη διαδικασία.
Την Κυριακή 8 Γενάρη, στις 5.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Αλκυονίδα» (Ιουλιανού 42), η ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό και τις θέσεις του ΚΚΕ.
Την Τρίτη 10 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο μικρό θεατράκι του Μύλου, οι κλαδικές Οργανώσεις της ΤΟ Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στα 70 χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε». Επίσης, στο χώρο θα διατίθεται η έκδοση της ΕΠ Θεσσαλίας με τίτλο «Στιγμές από την Ιστορία του ΔΣΕ στη Θεσσαλία».
Την Κυριακή 15 Γενάρη, στις 11 π.μ., στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης οργανώνει εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της.