ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Ιούνη 2016
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Επιτυχημένη πρεμιέρα των «Αθλητικών Δράσεων 2016»

Η μαζικότητα στις συμμετοχές και στην παρουσία του κόσμου χαρακτήρισε το 1ο ποδοσφαιρικό τουρνουά τμημάτων υποδομής που άνοιξε την αυλαία των εκδηλώσεων

Μαζικό παρών έδωσαν παιδιά και θεατές στην εκδήλωση του δήμου Καισαριανής
Μαζικό παρών έδωσαν παιδιά και θεατές στην εκδήλωση του δήμου Καισαριανής
Με απόλυτη επιτυχία και κεντρίζοντας μαζικά το ενδιαφέρον ξεκίνησαν οι φετινές καλοκαιρινές αθλητικές εκδηλώσεις του δήμου Καισαριανής, με τον τίτλο «Αθλητικές Δράσεις 2016». Η πρεμιέρα των εκδηλώσεων έγινε το τριήμερο 3-4-6 Ιούνη με το 1ο τουρνουά των τμημάτων υποδομής των ποδοσφαιρικών σωματείων της περιοχής και της ομάδας του δήμου Καισαριανής, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο «Μ. Κρητικόπουλος». Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις, εκτός του στόχου να στηριχτεί το δικαίωμα στην Αθληση για όλους και μέσω αυτού να... ζωντανέψουν οι δημόσιοι χώροι του Δήμου, αποτελούν και μια συνέχεια στις πρωτοβουλίες του Δήμου για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Μάλιστα, για αυτό το λόγο ο δήμος Καισαριανής αντί εισιτηρίου κάλεσε τον κόσμο που θα παραβρεθεί να προσφέρει έκαστος από ένα γάλα μακράς διαρκείας για τους πρόσφυγες.

Η τριήμερη γιορτή ποδοσφαίρου, που περιλάμβανε 154 αγώνες των 15 - 20 λεπτών, γέμισε ασφυκτικά το στάδιο με εκατοντάδες μικρά παιδιά που συμμετείχαν, μετατρέποντας την εκδήλωση σε μια γιορτή του Αθλητισμού. Την ίδια στιγμή οι γονείς συμμετείχαν από τις εξέδρες εμψυχώνοντας τους μικρούς αθλητές, ενώ το φινάλε της εκδήλωσης τίμησε με την παρουσία του ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Στέλιος Γιαννακόπουλος, γέννημα - θρέμμα της Καισαριανής, ο οποίος απένειμε κύπελλα σε όλα τα σωματεία και φωτογραφήθηκε με όλα τα παιδιά των ομάδων. Στον Στέλιο Γιαννακόπουλο, για την προσφορά του στον Αθλητισμό και το ήθος του, έδωσε εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου αναμνηστική πλακέτα ο δήμαρχος της πόλης Ηλίας Σταμέλος.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής όσον αφορά τον αθλητικό τομέα και μίλησε γενικότερα για την αξία της άθλησης, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Για το πρώτο ζήτημα σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες για τη βελτίωση των δημοτικών αθλητικών υποδομών, έτσι ώστε να μπορούν να αξιοποιούνται από τη νεολαία. Επίσης τόνισε ότι ο συστηματικός αθλητισμός στην παιδική ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ολόπλευρη διαμόρφωση του χαρακτήρα, μέσα από τις νίκες και τις ήττες, το συλλογικό πνεύμα.

«Και ακριβώς γι' αυτό θέλουμε τα παιδιά να έχουν πρόσβαση χωρίς εμπόδια στον Αθλητισμό. Σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση η δημοτική αρχή παραχωρεί τις αθλητικές αυτές υποδομές δωρεάν στα σωματεία και τους κατοίκους του Δήμου, και δίνει καθημερινή μάχη για την αναβάθμισή τους», σημείωσε ο Ηλίας Σταμέλος.

  • Οι Αθλητικές Δράσεις συνεχίζονται την ερχόμενη Κυριακή 12 Ιούνη, με την εκδήλωση που αφορά τη Γυμναστική σε Ανοιχτό Χώρο στο γήπεδο μπάσκετ στα Ξύλινα, με ώρα έναρξης τις 19.00.
  • Παράλληλα, με ανακοίνωσή του ο δήμος Καισαριανής υπενθυμίζει το κάλεσμα σε όλους να φτιάξουν τη δική τους ομάδα μπάσκετ και να συμμετάσχουν στο τουρνουά 3Χ3 που θα ακολουθήσει το διήμερο 12-19 Ιούνη.
ΓΑΛΛΙΑ
Την προσοχή των οπαδών ζητά το ΥΠΕΞ

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, με τις οποίες παραδέχτηκε επίσημα ότι η απειλή για την ασφάλεια του Euro είναι «υπαρκτή», στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε χτες και ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. Οπως μετέδωσε το διεθνές αθλητικό δίκτυο «SkySports», το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, επίσημα πλέον, εφιστά την προσοχή και τονίζει πως οι οπαδοί θα πρέπει να έχουν το νου τους για τυχόν «ανεπιθύμητα» και «άσχημα» περιστατικά, ή να αναφέρουν οτιδήποτε περίεργο μπορεί να παρατηρήσουν σε δρόμους και σημεία των πόλεων όπου θα πραγματοποιούνται οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

Σημειώνεται πως σε μια Γαλλία που μετά από τις επιθέσεις του περασμένου Νοέμβρη στο Παρίσι ζει όλους αυτούς τους μήνες στη σκιά του φόβου και ενός γενικότερου κλίματος τρομολαγνείας, η διοργάνωση του Euro 2016 αποτέλεσε την αιτία ώστε το τελευταίο διάστημα να εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο τα μέτρα ασφαλείας και παρακολούθησης από τις αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές. Μάλιστα το κόστος για τα μέτρα προστασίας της διοργάνωσης ξεπέρασε κατά πολύ τον αρχικό προϋπολογισμό, μετά από τις συνεχείς αναπροσαρμογές των πλάνων από το Νοέμβρη και έπειτα.

Φυσικά από την άλλη το όλο κλίμα σε μια άλλη περίπτωση χρησιμοποιείται τις τελευταίες ημέρες από τον Ολάντ και ως «μοχλός πίεσης» προκειμένου να τερματιστούν οι μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλη την χώρα. Απεργίες που βάσει των όσων έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα τα συνδικάτα θα συνεχιστούν και κατά την διάρκεια των αγώνων.

Τα βαφτίσια και η πραγματικότητα...

Δε λέμε. Φιλόδοξη η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και του ΔΣ του ΟΑΚΑ, να παρουσιάσουν τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Νίκο Γκάλη και τη νέα ονομασία του κλειστού γηπέδου μπάσκετ ως μια «αγνή» κίνηση τιμής για τον αναμφισβήτητο θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, που σημειωτέον ήδη έχει ένα γήπεδο στο όνομά του (το πρώην Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης) και μάλιστα εν ζωή. Μόνο που η προσπάθειά τους αυτή, παρά το ζήλο της, δεν μπορεί να πείσει ούτε τα μικρά παιδιά. Ακόμα κι αυτά μπορούν να καταλάβουν ότι όσα βαφτίσια κι αν κάνουν κι όσα επικοινωνιακά τρικ κι αν επιστρατεύσουν, τα σχέδια ιδιωτικοποίησης και νέας επιχειρηματικής επέλασης στις υποδομές του ΟΑΚΑ, ούτε κρύβονται ούτε βέβαια μπορούν να έχουν καμία σχέση με την «περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα μας», για την οποία μίλησε χτες ο πρωθυπουργός. Εννοώντας προφανώς την ανάπτυξη των επιχειρηματικών κερδών στον χώρο του Αθλητισμού, για την οποία δουλεύουν, και όχι βέβαια την ανάγκη για Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό για τα λαϊκά στρώματα, που σύμφωνα με όσα προωθούνται, «ούτε απ' έξω» από το ΟΑΚΑ δεν θα περνάνε...

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Βελτιωμένη εικόνα... κεραυνός από Μανιάτη

Με σαφώς βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, η εθνική ανδρών στη δεύτερη φιλική αναμέτρησή της με την Αυστραλία επικράτησε στο Σίδνεϊ με 2-1. Ξεχώρισε το γκολ του Μανιάτη με σουτ από τα 60μ. (πίσω από το κέντρο) με το οποίο η Ελλάδα έκανε το 2-0 στο 20'. Ο Μάνταλος μόλις στο 8' είχε ανοίξει το σκορ για το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ ο Τοροσίδης είχε δοκάρι στο 53'. Για τους Αυστραλούς μείωσε ο Σέινσμπουρι στο 58'. Σε γενικές γραμμές η εθνική ήταν καλύτερη των αντιπάλων της, ιδιαίτερα μέχρι το 60', εμφανιζόμενη δραστήρια στο χώρο του κέντρου και στην επίθεση, ενώ και αμυντικά έδειξε καλά στοιχεία, αντέχοντας στην πίεση των Αυστραλών στο δεύτερο ημίχρονο.

Αυστραλία: Φεντερίτσι, Γκέρσμπαχ (66' Σμιθ), Κέιχιλ, Μίλιγκαν, Λέκι (77' Οικονομίδης), Ράιτ, Κρουζ (81' Μπερνς), Μόουι (72' Γιάννου), ΜακΓκόουαν (68' Ντέγιενεκ), Σέινσμπουρι, Ρόγκιτς

Ελλάδα : Καπίνο, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Τοροσίδης, Μανιάτης (70' Τζιόλης), Σάμαρης, Χολέμπας (65' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Μπακασέτας, Βέλλιος (79' Παπάζογλου)

COPA AMERICA
«Κλείδωσαν» πρωτιές Αργεντινή, Μεξικό

Mε το «βαρύ πυροβολικό» της, τον Λιονέλ Μέσι, να μένει στον πάγκο και να μην χρησιμοποιείται από τον Τάτα Μαρτίνεθ, αλλά τους υπόλοιπους να κάνουν και με το παραπάνω τη «δουλειά», η Αργεντινή επικράτησε της Χιλής με 2-1 στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου του Copa America. Ουσιαστικά η νίκη της «αλμπισελέστε» της δίνει το δικαίωμα να κλειδώσει με το «καλημέρα» την πρωτιά στον όμιλο, αφού αυτή και οι Χιλιανοί θεωρούνται τα φαβορί του ομίλου. Τον όμιλο συμπληρώνουν ο Παναμάς και η Βολιβία, με τον πρώτο να νικάει στο μεταξύ τους παιχνίδι με 2-1.

Οι βαθμολογίες των ομίλων μετά την λήξη της 1ης αγωνιστικής έχουν ως εξής: Α' ΟΜΙΛΟΣ: Κολομβία 3, Κόστα Ρίκα 1, Παραγουάη 1, ΗΠΑ 0. Β' ΟΜΙΛΟΣ: Περού 3, Βραζιλία 1, Εκουαδόρ 1, Αϊτή 0. Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Μεξικό 3, Βενεζουέλα 3, Τζαμάικα 0, Ουρουγουάη 0. Δ' ΟΜΙΛΟΣ: Αργεντινή 3, Παναμάς 3, Βολιβία 0, Χιλή 0.

Η διοργάνωση διεξάγεται στις ΗΠΑ και έχει τον τίτλο της επετειακής, αφού συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από καταβολής του θεσμού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ