Ενίσχυσέ το!
Αυτό αποτελεί, ιδιαίτερα σήμερα, σοβαρό καθήκον για κάθε κομμουνιστή και κομμουνίστρια, για κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, προκειμένου να εξασφαλίσει το ΚΚΕ τα αναγκαία οικονομικά μέσα ώστε να λειτουργήσει και να δυναμώσει την παρέμβασή του για το συμφέρον της εργατικής τάξης, της νεολαίας, του λαού.
Η πλατιά οικονομική στήριξη του ΚΚΕ είναι ουσιαστικό στοιχείο και βασική προϋπόθεση για να ισχυροποιηθεί η δύναμη που μάχεται ασυμβίβαστα για το δίκιο και την προοπτική του λαού, κόντρα στους εκμεταλλευτές, στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Είναι το κόμμα που αγωνίζεται για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία, για την αναζωογόνηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Για τη χειραφέτηση του λαού, για να δυναμώσει η λαϊκή κοινωνική συμμαχία στην πάλη για την εργατική - λαϊκή εξουσία.
Η οικονομική προσφορά προς το ΚΚΕ αποτελεί συστατικό και μέσο ανανέωσης και ενδυνάμωσης των δεσμών του με τα λαϊκά στρώματα.
Η πάλη που διεξάγει το ΚΚΕ είναι ενάντια σε ισχυρό αντίπαλο, την αστική τάξη και τους διεθνείς συμμάχους της. Αυτή κατέχει μηχανήματα και υποδομές, κατασκευασμένα από τον εργατικό μόχθο. Τα κατέχει με τη μορφή ιδιωτικών εταιρικών επιχειρήσεων, αντλώντας κέρδη, συγκεντρώνοντας στα χέρια της το συσσωρευμένο πλούτο. Επιβάλλει αυτή την εκμεταλλευτική της σχέση μέσω του κράτους. Διαθέτει μια πληθώρα και ποικιλία μέσων, τα οποία χρησιμοποιεί για να χειραγωγεί τις λαϊκές συνειδήσεις, να πολεμά τον ταξικό αντίπαλό της, την εργατική τάξη, επιδιώκοντας την απομόνωσή της από τον πολιτικό φορέα της, το ΚΚΕ. Γι' αυτό διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ, το συκοφαντεί, καλλιεργεί τον αντικομμουνισμό, μαζί με τους διεθνείς συμμάχους της ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ.
Να συνεχίζει το τιτάνιο και πολυσήμαντο έργο της συντήρησης και αξιοποίησης του Ιστορικού Αρχείου, για την παραπέρα πολύμορφη αξιοποίησή του υπέρ του λαού και της νεολαίας, με εκδόσεις, εκθέσεις, δημοσιεύσεις.
Να οργανώνει πολύμορφες εκδηλώσεις για την ιδιαίτερα συμβολική και ουσιαστική επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ. Η Ιστορία του αποτελεί πηγή πείρας, έμπνευσης, ηρωισμού στην ταξική πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση σήμερα και μέχρι την κατάργησή της.
Να αναπτύσσει τη διεθνιστική δράση και αλληλεγγύη, να συνεχίζει και να εντείνει τις προσπάθειές του για την αναγκαία ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού - εργατικού κινήματος, ιδιαίτερα σήμερα που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται και στην περιοχή μας, που πληθαίνουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πόλεμοι, που εξαπολύονται για το μοίρασμα των αγορών, ενεργειακών πρώτων υλών, των δρόμων μεταφοράς τους, οδηγώντας στη δυστυχία και την προσφυγιά ολόκληρους λαούς, ενώ συσσωρεύουν εύφλεκτη ύλη για μια πιο γενικευμένη πολεμική σύρραξη.
Το ΚΚΕ λέει την αλήθεια, δεν κρύβει από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα τις οικονομικές πηγές και τα έξοδά του. Καταθέτει τακτικά προϋπολογισμούς, απολογισμούς εσόδων - εξόδων, δέχεται συστηματικά οικονομικούς ελέγχους και από ορκωτούς ελεγκτές - λογιστές της Βουλής, και μάλιστα περισσότερο από άλλα κόμματα. Στο ΚΚΕ σε ορισμένα στελέχη του που λόγω των πολλαπλών τους χρεώσεων και καθηκόντων δεν μπορούν να εργασθούν, όπως και αυτά που απασχολούνται στον «Ριζοσπάστη» ή στο πόρταλ του «902», στις εκτυπώσεις, σε απαραίτητες βοηθητικές δουλειές, δίνεται μια αποζημίωση, που σε καμιά περίπτωση δεν ξεπερνά το μέσο εργατικό μισθό που δίνεται στον ιδιωτικό τομέα. Το ίδιο ισχύει και για τους βουλευτές και τους δημάρχους κομμουνιστές, οι οποίοι καταβάλλουν το μισθό από το αξίωμά τους στο ταμείο του Κόμματος και δεν απολαμβάνουν κανένα οικονομικό ή άλλο προνόμιο.
Το ΚΚΕ, που παλεύει για τα γενικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, δίνει μεγάλη σημασία και εκτίμηση στην οικονομική προσφορά που προέρχεται από ανέργους και χαμηλοαμειβόμενους, από αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και αγρότες, από φοιτητές, μαθητές και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τις λαϊκές δυνάμεις που εκτιμούν το ρόλο του, την πάλη και την προσφορά του στο λαό και το κίνημα, να έχουν τη δική τους συνεισφορά στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.
Ολοι με το κουπόνι για να κερδηθεί η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης!
Αναπτύσσουμε την κομμουνιστική άμιλλα και πρωτοβουλία με αυταπάρνηση: Για να υπερκαλυφθούν οι στόχοι όλων των Οργανώσεων. Για να βγει το ΚΚΕ πολλαπλά ενισχυμένο και από καλύτερες θέσεις να συνεχίσει την πάλη κατά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για να οργανώσουμε τη λαϊκή αντεπίθεση και συμμαχία για την ανατροπή, την εργατική - λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό!
Η ΚΕ του ΚΚΕ
Νοέμβρης 2015