ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2015
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
«Εφυγε» ο σ. Παύλος Τσολακίδης

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
Φωτό 1(Αρχείο)

«Εφυγε», από κοντά μας, στα 82 του χρόνια, ο σύντροφος ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ. Ο σ. Παύλος από τα νεανικά του χρόνια οργανώθηκε στη Νεολαία της ΕΔΑ και αμέσως μετά στην ΕΔΑ.

Γνώρισε την τρομοκρατία του μετεμφυλιακού κράτους και βρήκε αποκούμπι στο χώρο της οικοδομής, όπως χιλιάδες διωκόμενοι αγωνιστές. Πήρε μέρος στους μεγάλους ταξικούς αγώνες των οικοδόμων στις αρχές της δεκαετίας του '60.

Στη διάρκεια της δικτατορίας αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜ. Το 1968, βρισκόμενος στην παρανομία συνελήφθη, βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση. Το 1973 αποφυλακίστηκε με την αμνηστία και συνελήφθη εκ νέου 2 μέρες μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και κρατήθηκε για 45 μέρες στα κολαστήρια της ΕΑΤ - ΕΣΑ. Στη διάρκεια της 5ετούς φυλάκισής του, έδωσε τη μάχη ενάντια στις οπορτουνιστικές δυνάμεις που στόχευαν στον ακρωτηριασμό του Κόμματος. Το ίδιο έπραξε και το 1991 ενάντια στη νέα φουρνιά οπορτουνιστών που στόχευαν στη διάλυση του Κόμματος.

Ο σύντροφος Παύλος υπήρξε για 52 χρόνια μέλος του τιμημένου ΚΚΕ. Από τα 82 χρόνια της ζωής του 65 συνολικά χρόνια ήταν στην υπηρεσία της τάξης του, αταλάντευτα στρατευμένος στα ιδανικά και στην κοσμοθεωρία του ΚΚΕ.

Στην πολιτική κηδεία, το σύντροφο αποχαιρέτησαν αναφερόμενοι στη ζωή και τη δράση του, ο σ. Λευτέρης Καλογιαννίδης από την Οργάνωσή του (ΚΟΒ Ευγένειας), ο σ. Σπύρος Χαλβατζής από το ΣΦΕΑ και η κόρη του Φρόσω.

Παραβρέθηκαν ο σ. Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και η σ/σα Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ.

Σύντροφε Παύλο, στη δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας για ρήξη και ανατροπή των δυνάμεων του κεφαλαίου, για να ανοίξει ο δρόμος για τη σοσιαλιστική κομμουνιστική κοινωνία που ονειρευόμαστε, θα είσαι μαζί μας και θα συντροφεύεις τους αγώνες του σήμερα και του αύριο.

Αυτή είναι η υπόσχεσή μας σύντροφε, υπόσχεση τιμής των συντρόφων σου.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπητού συντρόφου και φίλου, ΒΑΓΓΕΛΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πλινθόκτιστων Καισαριανής, 40 ευρώ.

Ντίνα - Στράτος Μιχαηλάρης και μια φίλη

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συγχωριανού και γείτονα ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, από τα Ανώγεια Ρεθύμνης, που «έφυγε» από τη ζωή πρόσφατα, οι οικογένειες του Πολυζώη Φασουλά και του Βασίλη Φασουλά προσφέρουν, αντί στεφάνου, 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Ρεθύμνου.

***

ΦΩΤΟ 1

Στη μνήμη του ακούραστου κομμουνιστή ΛΟΥΚΑ ΚΩΤΣΑΔΑΜ που «έφυγε» τόσο γοργά και αναπάντεχα, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Στέφανος - Μαρία

ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΛΟΥΚΑΣ
ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΛΟΥΚΑΣ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Στη μνήμη του πατέρα μου ΗΛΙΑ ΑΡΜΕΝΗ, προσφέρω 500 ευρώ στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ».

Ο γιος του, Νικόλαος Αρμένης



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ