ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ - ΗΠΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέα επιδρομή των αμερικανικών αεροσκαφών

Πληθαίνουν τα μέτωπα αντιπαράθεσης

Με αστυνομική βία αντιμετωπίστηκε η διαδήλωση των φοιτητών έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Λίβανο

Associated Press

Με αστυνομική βία αντιμετωπίστηκε η διαδήλωση των φοιτητών έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Λίβανο
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΒΑΓΔΑΤΗ-ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-

Στο επίκεντρο της διεθνούς αντιπαράθεσης παραμένει η πρόσφατη αμερικανο-βρετανική επιδρομή εναντίον της Βαγδάτης, ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι στην όλη περιοχή του Κόλπου εντείνεται η κούρσα για την απόκτηση πολιτικής και γεωστρατηγικής επιρροής. Στο πλαίσιο των συζητήσεων αυτών αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις αξιωματούχων του Πενταγώνου ότι «οι έξυπνες βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή δεν πέτυχαν, σε μεγάλο βαθμό, το στόχο τους (πάλι)», λίγη ώρα πριν την πραγματοποίηση άλλης μιας «επιδρομής ρουτίνας» στη βόρεια ζώνη «απαγόρευσης πτήσεων».

«Για να αμυνθούν από τα ενδεχόμενα πυρά της ιρακινής αεράμυνας, τα αμερικανικά αεροσκάφη, που βρέθηκαν στο στόχαστρό της, έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο βόρειο Ιράκ και επέστρεψαν ασφαλή στη βάση τους στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας». Αυτό ανακοίνωσε λακωνικά η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι οι βομβαρδισμοί σημειώθηκαν στην περιοχή της Μοσούλης, περίπου 400 χλμ. βορείως της Βαγδάτης. Τη λακωνική αυτή ανακοίνωση, πάντως, συνοδεύει η αξιοσημείωτη διαρροή από την τουρκική κυβέρνηση ότι δυσαρεστείται από την πραγματοποίηση τέτοιων επιδρομών.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Κρεγκ Κουίνγκλεϊ, εκπρόσωπος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, επιβεβαίωνε εκ μέρους του Πενταγώνου δημοσίευμα της «Ουάσιγκτον Ποστ», σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική «ευστοχία» κατά την επιδρομή της περασμένης Παρασκευής ήταν, τουλάχιστον, «ατυχής». Ο Κουίνγκλεϊ δήλωνε ότι οι περισσότερες αμερικανικές «έξυπνες βόμβες» απέκλιναν, τουλάχιστον, 90 μέτρα των στόχων τους. Ο Αμερικανός αξιωματούχος απέδωσε την αστοχία αυτή σε «τεχνικά προβλήματα, που ίσως οφείλονται σε ελλιπή συντονισμό με το νέο σύστημα του δορυφόρου», σε αντίθεση με την «ακρίβεια» των βρετανικών πληγμάτων, που βασίζονται στην «κλασική μέθοδο της τηλεκατεύθυνσης με λέιζερ». Ουδέν σχόλιο έγινε, φυσικά, για το τι συνέπειες μπορεί να είχε σε απώλειες η αμερικανική «αστοχία».

Αμεση ήταν η αντίδραση της Μόσχας και στους χτεσινούς βομβαρδισμούς, παρά το γεγονός ότι αποτελούν, τα τελευταία δύο χρόνια, «σύνηθες φαινόμενο» στις ζώνες «απαγόρευσης πτήσεων», γεγονός που αποδεικνύει την όξυνση της αντιπαράθεσης. Ο στρατηγός Λεονίντ Ιβατσόφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, μίλησε για «νέα αμερικανική πρόκληση απέναντι στην παγκόσμια κοινή γνώμη» και «νέο πλήγμα στο κύρος των διεθνών οργανισμών και του Διεθνούς Δικαίου».

Στο μεταξύ, οξύνονται οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον επέμεινε στον ισχυρισμό ότι Κινέζοι επιστήμονες και αξιωματούχοι εργάζονται στην επανακατασκευή του τηλεπικοινωνιακού συστήματος του Ιράκ. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπούτσερ, επιβεβαίωσε ότι ο Λευκός Οίκος έχει «ζητήσει διευκρινίσεις από την Κίνα για το θέμα», αλλά απέφυγε να αποσαφηνίσει αν ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι οι Κινέζοι πολίτες εργάζονται στο αντιαεροπορικό ιρακινό τηλεπικοινωνιακό σύστημα ή σε άλλο τομέα, που δεν παραβαίνει τις κυρώσεις του ΟΗΕ. Από την πλευρά του, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι, πλέον, η δυσαρέσκεια έχει μετατραπεί σε οργή στο Πεκίνο για την επιμονή της Ουάσιγκτον στο θέμα παρά τις αλλεπάλληλες κινεζικές διαψεύσεις.

Ιρανική κινητικότητα

Την πρόθεση του ιρανικού καθεστώτος να προχωρήσει σε αγορά ρωσικών όπλων αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσα στα επόμενα χρόνια, φέρεται να αποκαλύπτει στο ρωσικό Τύπο ο Ιρανός πρεσβευτής στη Μόσχα, Μεχντί Σοφάρι. Ο Ιρανός αξιωματούχος δηλώνει ότι η κίνηση αυτή θα πραγματοποιηθεί παρά τις αμερικανικές αντιρρήσεις στη βάση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της χώρας του, από το 1992, καθώς τόσο η Τεχεράνη όσο και η Μόσχα αποφάσισαν να επιμείνουν στην υλοποίηση των σχεδίων τους παρά τις «απειλές εκ Ουάσιγκτον».

Την ίδια, περίπου, ώρα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι το Ιράν ισχυροποιεί την παρουσία του στην περιοχή και βελτιώνει τις σχέσεις του με τους γείτονές του, γινόταν γνωστό ότι η ιρανική ηγεσία και το εμιράτο του Κουβέιτ συμφώνησαν στην κατασκευή αγωγού μήκους 540 χλμ., που θα μεταφέρει πόσιμο νερό από το βόρειο Ιράκ μέχρι τα παράλια του Κουβέιτ. Ο αγωγός, του οποίου η κατασκευή από ευρωπαϊκές, ιρανικές και ιαπωνικές εταιρίες θα στοιχίσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια, θα παρέχει στο, δοκιμαζόμενο από την έλλειψη νερού, Κουβέιτ 200 εκατομμύρια λίτρα πόσιμου νερού τη μέρα.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Βαθιά κρίση στο Εργατικό Κόμμα

Χωρίς κυβέρνηση υποδέχεται ο Αριέλ Σαρόν τον Κολίν Πάουελ, που αρχίζει, σήμερα, την περιοδεία του στις αραβικές χώρες

Ο Κ. Πάουελ όταν έκανε τον πόλεμο στο Ιράκ. Τώρα επισκέπτεται την περιοχή στη Μέση Ανατολή για να δει πώς θα τον συνεχίσει...

Associated Press

Ο Κ. Πάουελ όταν έκανε τον πόλεμο στο Ιράκ. Τώρα επισκέπτεται την περιοχή στη Μέση Ανατολή για να δει πώς θα τον συνεχίσει...
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΧΕΒΡΩΝΑ.-

Εντείνεται η πολιτική αστάθεια στο Ισραήλ, καθώς βαθαίνει η κρίση στο Εργατικό Κόμμα μετά την απόφαση πλήρους απόσυρσης, για κάποιο χρονικό διάστημα, από την πολιτική σκηνή του Εχούντ Μπαράκ. Παράλληλα, οξύνεται η αντιπαράθεση στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη. Εντούτοις, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την άφιξη του νέου Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Κολίν Πάουελ, στην περιοχή, ο νικητής των πρόσφατων εκλογών, Αριέλ Σαρόν, δηλώνει αισιόδοξος τόσο για τη συγκυβέρνηση όσο και για τις σχέσεις του Ισραήλ με τη νέα αμερικανική προεδρία.

Οι αντιπαραθέσεις διαδέχονται η μία την άλλη στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος, που σπαράσσεται ολοένα και περισσότερο από έριδες. Ορισμένα στελέχη του Κόμματος ανασυντάσσονται, προκειμένου να επαναλάβουν τις συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με το Λικούντ. Οι διαφωνίες εντός της πτέρυγας αυτής δε λείπουν, καθώς κάποιοι τάσσονται υπέρ της αποδοχής, από το Εργατικό Κόμμα, του υπουργείου Αμυνας και κάποιοι άλλοι υπέρ της διεκδίκησης του υπουργείου Οικονομικών. Εκτός από αυτό, κάποιοι θέτουν ως όρο τη μη συμμετοχή ακροδεξιών κομμάτων στην κυβέρνηση συνασπισμού και κάποιοι άλλοι όχι.

Την ίδια στιγμή, σημαίνοντα στελέχη, όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Σλόμο Μπεν Αμί και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Γιοσί Μπεϊλίν, είχαν σειρά συναντήσεων και με άλλους διαφωνούντες του Εργατικού Κόμματος. Οι Μπεν Αμί και Μπεϊλίν προειδοποίησαν ότι «μια κυβερνητική συνεργασία με το Λικούντ θα οδηγήσει σε διάσπαση το κόμμα και θα τεθεί εμπόδιο στην προσπάθεια αναδιοργάνωσής του» και άφησαν να εννοηθεί ότι οι ίδιοι, και όχι μόνο, θα είναι «μάλλον» από αυτούς που θα αποχωρήσουν.

Παρά την εσωτερική αναταραχή στο Εργατικό Κόμμα, ο Αριέλ Σαρόν παραμένει αισιόδοξος για τη συγκυβέρνηση, αν και δεν εκπληρώθηκε η προοπτική της ύπαρξης κυβέρνησης κατά την επίσκεψη του Κολίν Πάουελ. Επιπλέον, ο στενός συνεργάτης του Ντόρε Γκολντ, ο οποίος μετέβη στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα, εκτιμούσε ότι «υπάρχουν καλές εξελίξεις στις σχέσεις των δύο νέων ηγεσιών, αφού ο Λευκός Οίκος κατανοεί πλήρως την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός πριν την έναρξη της όποιας διαπραγμάτευσης με τους Παλαιστινίους». Ο Πάουελ, που αρχίζει σήμερα την περιοδεία του, θα μεταβεί σε Ισραήλ και Αυτόνομα Εδάφη την Κυριακή.

Εντούτοις, ο Γκολντ απέφυγε να σχολιάσει τις σθεναρές πιέσεις που φέρεται να ασκεί η Ουάσιγκτον προς το Ισραήλ στην κατεύθυνση της αποδέσμευσης των παρακρατούμενων, από την Παλαιστινιακή Αρχή, φόρων (54 εκατομμύρια δολάρια) και τερματισμού των οικονομικών κυρώσεων. Η αμερικανική ηγεσία φέρεται να εκτιμά ότι η χειροτέρευση των όρων διαβίωσης του παλαιστινιακού λαού εντείνει την εξέγερση, ενώ αντίθετα θα ήταν πιο εύκολο να κατευναστούν τα πνεύματα, αν δεν υπήρχε οικονομική εξαθλίωση.

Πυρά και ένταση

Χωρίς «ανάσα» συνεχίζει να ανεβαίνει το θερμόμετρο της όξυνσης στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη. Ενας ζευγάρι Παλαιστινίων τραυματίστηκε όταν βρέθηκε αντιμέτωπο με τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών που «απαντούσαν», σύμφωνα με την επίσημη ισραηλινή εκδοχή, σε πυρά αγνώστων Παλαιστινίων. Αλλος ένας έποικος τραυματίστηκε ενώ περνούσε με το αυτοκίνητό του από δρόμο λίγο έξω από την Ιερουσαλήμ. Την ίδια ώρα, εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος εξερράγη, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, στον παλαιστινιακό τομέα της Χεβρώνα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, πάντως, απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο κατά την άφιξή του στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον Αυστριακό Καγκελάριο Βόλφγκανγκ Σιούσελ.

ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ-ΠΓΔΜ
ΝΑΤΟικές «ανησυχίες» για τις δραστηριότητες του «UCMPB»...
  • Νέο πρόβλημα χαρακτηρίζει το ΝΑΤΟ τη διείσδυση Αλβανών αυτονομιστών στην ΠΓΔΜ
  • Καταγγελίες για παρ' ολίγον απαγωγή Τσόβιτς!

Από διαδήλωση των Σέρβων στην Γκρακάνιτσα ενάντια στις προκλήσεις του «UCMPB»

Associated Press

Από διαδήλωση των Σέρβων στην Γκρακάνιτσα ενάντια στις προκλήσεις του «UCMPB»
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Η εντεινόμενη κινητικότητα των Αλβανών αυτονομιστών του «UCMPB» στη Νότια Σερβία και στη βορειοδυτική ΠΓΔΜ απασχολεί -τουλάχιστον φαινομενικά...- και το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο. Ετσι, ΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τη διείσδυση των Αλβανών αυτονομιστών σε μεθοριακό χωριό της ΠΓΔΜ ως «συγκριτικά νέο πρόβλημα». Ο πολιτικός διοικητής του ΝΑΤΟ για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Πέτερ Φέιθ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «ορισμένων προσαρμογών και αλλαγών» στη λεγόμενη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη των πέντε χιλιομέτρων μεταξύ των διοικητικών ορίων της Νότιας Σερβίας με το Βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Το ίδιο 24ωρο, το Βελιγράδι ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται «σε καμία περίπτωση» να απομακρύνει δυνάμεις του γιουγκοσλαβικού στρατού από τη νότια Σερβία, ενώ κατήγγειλε πως Αλβανοί αυτονομιστές επιχείρησαν να απαγάγουν τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης Νεμπόιτσα Τσόβιτς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μπουγιάνοβατς!

Υπαινίσσονται αλλαγές στη «νεκρή ζώνη»

Ο Πέτερ Φέιθ, πολιτικός διοικητής των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στα Βαλκάνια, ανακοίνωσε χτες στις Βρυξέλλες πως το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο είναι έτοιμο να συλλογιστεί την πρόταση του Βελιγραδίου για είσοδο των σερβικών δυνάμεων στη λεγόμενη αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

«Είμαστε πρόθυμοι να συλλογιστούμε την... αναπροσαρμογή τμημάτων που αφορούν στη ζώνη ασφαλείας, επειδή συμμεριζόμαστε την εκτίμηση της κυβέρνησης του Βελιγραδίου, πως η συγκεκριμένη περιοχή δε θα έπρεπε να μεταβληθεί σε ασφαλές καταφύγιο εξαπόλυσης επιθέσεων κατά των σερβικών δυνάμεων ασφαλείας», είπε ο Φέιθ μετά τη συνάντησή του με τον Γιουγκοσλάβο υπουργό Εξωτερικών, Γκόραν Σβιλάνοβιτς.

Ο ΝΑΤΟικός αξιωματούχος υποστήριξε το σερβικό σχέδιο για τον τερματισμό της βίας στη Νότια Σερβία, χαρακτηρίζοντάς το «προσέγγιση στη βάση της οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης». Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση πως το ΝΑΤΟ είναι «πρόθυμο να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια», προσθέτοντας πως αναμένει από το ντόπιο αλβανικό πληθυσμό της κοιλάδας του Πρέσεβο «να ακολουθήσει την οδό των διαπραγματεύσεων».

Επιπλέον, νωρίτερα, ο Γιουγκοσλάβος υπουργός Αμυνας, Σλόμπονταν Κράποβιτς, απαντώντας σε πρότερο αίτημα του ΝΑΤΟ για απομάκρυνση του Σώματος ομοσπονδιακού στρατού που είχε επί εποχής βομβαρδισμών υπηρετήσει στην Πρίστινα, δήλωσε ότι σε καμιά περίπτωση δε θα απομακρυνθεί. «Είναι η τελευταία γραμμή άμυνας εναντίον των Αλβανών εξτρεμιστών», φέρεται να δήλωσε ο υπουργός. Σύμφωνα με σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ οι δηλώσεις Κράποβιτς δεν έμειναν ασχολίαστες από ΝΑΤΟικούς αξιωματούχους, οι οποίοι προς αποφυγή «παρεξηγήσεων», διευκρίνισαν πως δεν επιθυμούν την απομάκρυνση των δυνάμεων του ομοσπονδιακού στρατού από τη Νότια Σερβία, αλλά την «για ψυχολογικούς λόγους» αντικατάσταση του συγκεκριμένου σώματος, που είχε υπηρετήσει στην Πρίστινα...

Και ενώ η ΠΓΔΜ πυκνώνει τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις της για την κινητικότητα Αλβανών αυτονομιστών του λεγόμενου «Απελευθερωτικού Στρατού Πρέσεβο, Μεντβέγια, Μπουγιάνοβατς» στο έδαφός της, καλώντας την πολυεθνική «ΚΦΟΡ» να αναλάβει τις ευθύνες της, το ΝΑΤΟ αρκείται σε έκφραση γενικότερου προβληματισμού και συμπάθειας δίχως όμως αυτά να συνοδεύονται από κάποια αποτελεσματικά μέτρα...

Ετσι, το ΝΑΤΟ αρκέστηκε χτες να ανακοινώσει ότι η αποστολή της «ΚΦΟΡ» αντιμετωπίζει ένα «συγκριτικά νέο πρόβλημα» με τους Αλβανούς αυτονομιστές αντάρτες που διασχίζουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ και ότι «παρακολουθεί στενά»... την υπόθεση.

Παρ' ολίγον θύμα απαγωγής ο Νεμπόιτσα Τσόβιτς!

Φαίνεται πως οι Αλβανοί αυτονομιστές αντάρτες δε γνώριζαν- ή έκαναν πως δε θυμόντουσαν καλά...- το πρόσωπο του αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης, Νεμπόιτσα Τσόβιτς και παρ' ολίγον να τον απαγάγουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μπουγιάνοβατς!

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χτες στο Βελιγράδι, ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης (που θεωρείται ο αρχιτέκτονας του σχεδίου για τον τερματισμό της βίας στη Νότια Σερβία), πήγε να ερευνήσει τις φήμες που έφεραν την κακοποίηση δύο ντόπιων Αλβανών από σερβικές δυνάμεις. «Οταν ο Τσόβιτς και η ομάδα του έφτασαν στο χωριό Λούτσανε παρ' ολίγον να απαχθούν από Αλβανούς τρομοκράτες. Το σχέδιό τους όμως απέτυχε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση αστυνομικής περιπόλου από παρακείμενο φυλάκιο ελέγχου», ανέφερε χαρακτηριστικά χτεσινή ανακοίνωση από κυβερνητικό γραφείο Τύπου στο Πρέσεβο.

«Αυτή η πρόκληση είναι μια ακόμη απόδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης και των κινδύνων που παρουσιάζονται στην περιοχή», κατέληγε η κυβερνητική ανακοίνωση.

Ωστόσο, ο Γιάνους Μουσλίου, λεγόμενος «πολιτικός» εκπρόσωπος των ανταρτών του «UCMPB», είχε διαφορετική άποψη για την παρ' ολίγον απαγωγή του Νεμπόιτσα Τσόβιτς.

«Δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα αυτές οι πληροφορίες. Πρόκειται για μέρος μιας γενικότερης εκστρατείας παραπληροφόρησης από τη σερβική πλευρά σε μια περίοδο που βρισκόμαστε κοντά στο να καθίσουμε σε τραπέζι διαπραγματεύσεων», δήλωσε σχεδόν κατηγορηματικά ο Μουσλίου προς συντάκτη του πρακτορείου «Ρόιτερς».

Αυγά εναντίον Ζοσπέν

Associated Press

Αρχικά αναζήτησε καταφύγιο πίσω από τους σωματοφύλακές του και στη συνέχεια εξαπόλυσε επίθεση στους δημοσιογράφους. Με αυτήν την τακτική αντιμετώπισε, χτες, ο Γάλλος πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν την επίθεση με αυγά που δέχτηκε από οργισμένους αγρότες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην ετήσια έκθεση των αγροτικών προϊόντων της χώρας. Ο Ζοσπέν μπορεί να γλίτωσε τα αυγά, που «εισέπραξαν» οι σωματοφύλακες, δε φαίνεται, όμως, να γλιτώνει από την οργή που έχει προκαλέσει στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας, η ανικανότητα (και απροθυμία) της κυβέρνησης, όπως υποστηρίζει, να στηρίξει τις δαπανηρότατες προσπάθειες καταπολέμησης της νόσου των τρελών αγελάδων αλλά και να αποζημιώσει τους πληγέντες κτηνοτρόφους, ασχέτως αν φέρει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την ευρεία μετάδοση της νόσου.

Αν και το μήνυμα των κτηνοτρόφων ήταν σαφές, αφού εκτός των αυγών κυριαρχούσε το ηχηρό σύνθημα «παραιτήσου», ο Γάλλος πρωθυπουργός επέλεξε να επιτεθεί στους δημοσιογράφους, που τον ρωτούσαν για τα αυγο-τεκταινόμενα στην έκθεση, αλλά βρέθηκαν κατηγορούμενοι επειδή «δίνουν έκταση σε μια στιγμιαία ατυχή στιγμή που αφορά ελάχιστα άτομα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ