ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Ιούλη 2015
Σελ. /20
Το πρόγραμμα του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ

Από εκδήλωση στην αυλή του Στεκιού
Από εκδήλωση στην αυλή του Στεκιού
Με προβολές τριών κινηματογραφικών ταινιών και συνέχιση των μαθημάτων και των προβών των καλλιτεχνικών ομάδων θα ολοκληρωθούν οι δραστηριότητες του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ για το μήνα Ιούλη.

Συγκεκριμένα οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

Την Τετάρτη 22/07, «Machuca» (2004) του Andres Wood.

Την Παρασκευή 24/07, «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» (2006) του Κεν Λόουτς.

Την Παρασκευή 31/07, «Ο επίμονος κηπουρός» (2005) του Φερνάντο Μεϊρέγιες.

Πρόγραμμα μαθημάτων και προβών

Κάθε Δευτέρα, 19.00 - 21.00: Μάθημα μπουζουκιού.

Κάθε Τρίτη, 19.00 - 21.30: Συγκρότημα της ΚΝΕ.

Κάθε Τετάρτη, 17.00 - 19.00: Λαϊκό - ρεμπέτικο σχήμα της ΚΝΕ.

Κάθε Τετάρτη, 18.00 - 21.00: Θεατρική ομάδα της ΚΝΕ.

Κάθε Πέμπτη, 17.00 - 19.00: Ροκ συγκρότημα της ΚΝΕ.

Κάθε Πέμπτη, 19.00 - 21.00: Ομάδα σύγχρονου χορού.

Κάθε Σάββατο, 12.00 - 15.00: Σχήμα Παραδοσιακής Μουσικής

Κάθε Πέμπτη 19.00 - 21.00, Σάββατο 9.00 - 12.00 και 18.00 - 21.00 και κάθε Κυριακή 18.00 - 21.00, το Στέκι θα είναι ανοιχτό για πρόβες καλλιτεχνικών ομάδων. Για τις ομάδες συλλογικής εργασίας και έρευνας, θα παραμένει ανοιχτό όλες τις μέρες και ώρες, κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα του Στεκιού.

Για πληροφορίες, συμμετοχές και διευκρινίσεις, τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:

e-mail: steki@kne.gr και τηλέφωνο: 210.8823.674 (από τις 10.00 έως τις 21.00).

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις πολιτιστικές ομάδες της ΚΝΕ, μπορούν είτε να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail και στο τηλέφωνο του Στεκιού, είτε να προσέλθουν στις πρόβες των ομάδων, τις αντίστοιχες μέρες και ώρες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις δραστηριότητες.

Εργατικό Φεστιβάλ στη Χαλκίδα

«Σαν ξέρεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις... Μπρος, στο δρόμο έξω. Αγωνίσου! Κάνε πράξη την αλληλεγγύη».

Με σύνθημα τους στίχους αυτούς του Μπέρτολτ Μπρεχτ, πραγματοποιείται το Εργατικό Φεστιβάλ των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χαλκίδα, αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή 24 Ιούλη, στο Πάρκο Δέλτα στη Νεάπολη Χαλκίδας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., επίσκεψη στο Τσιμεντάδικο Χαλκίδας, αλληλεγγύη στον αγώνα των απολυμένων εργατών για το δικαίωμα στη δουλειά.

Την Παρασκευή 24 Ιούλη:

- 7.30 μ.μ. Δημιουργική απασχόληση για παιδιά.

- 9.00 μ.μ. Δρώμενο για το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ.

- 9.15 μ.μ. Παρουσίαση χορών της Εύβοιας και του Πόντου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυκάπας «Τα Βάβουλα» και το Λαογραφικό Σύλλογο Παραλίας Αυλίδος.

- 9.45 μ.μ. Ομιλία από την Γιώτα Ταβουλάρη, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο.

- 10.15 μ.μ. Αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.

- 10.45 μ.μ. Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Δημήτρη Παπαθανασίου και της Κωνσταντίνας Παπά.

Στο χώρο θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα, θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση φωτογραφίας με αφιέρωμα στους εργατικούς αγώνες της περιοχής.

Αύριο η Μουσική Συναστρία

Μουσική Συναστρία, για όλους όσοι βρεθούν αύριο στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ο γνωστός κι αγαπημένος συνθέτης Μιχάλης Τρανουδάκης, παίζοντας ο ίδιος στο πιάνο, θα παρουσιάσει καινούρια αλλά και παλαιότερα τραγούδια του. Θα τον συνοδεύσει ο σολίστας κιθαριστής Νίκος Χατζηελευθερίου και ο τραγουδιστής Δημήτρης Βουτσάς. Θα ερμηνεύσουν τραγούδια σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, Κ. Π. Καβάφη, Γιώργου Χρονά και λόγια Κυπριακή Ποίηση του 16ου αιώνα.

Οι τρεις καλλιτέχνες υπόσχονται στο κοινό μια πολύ όμορφη βραδιά αύριο Πέμπτη 23 Ιουλίου, στις 21.30, στο μαγικό χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, στην κορυφή του λόφου των Νυμφών στο Θησείο, μπροστά στο ιστορικό κτίριο Σίνα έργο του Θεόφιλου Χάνσεν, κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό και με υπέροχη θέα.

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στο Βόλο

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Βόλο πραγματοποιούν τις επόμενες μέρες στις γειτονιές της πόλης μια σειρά προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με σύνθημα: «Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές».

Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο δεκαπενθήμερο θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

  • Αύριο Πέμπτη, στην πλατεία Νεάπολης, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Παναγιώτη Τσιτσιρίκη, μέλος του Τομεακού Γραφείου Βόλου του ΚΚΕ.
  • Δευτέρα 27 Ιούλη, στην πλατεία Χρυσοχοΐδη, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Αποστόλη Ριζόπουλο, μέλος του Τομεακού Γραφείου Βόλου του ΚΚΕ.
  • Τετάρτη 29 Ιούλη, στο πάρκο Χιλιαδούς, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Βασίλη Μεταξά, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Βόλου του ΚΚΕ.
  • Δευτέρα 3 Αυγούστου, στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης (Εθνικής Αντίστασης και Σπυρίδη), στις 8 μ.μ., με ομιλήτρια την Κωνσταντίνα Ρηγάκη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βόλου του ΚΚΕ.
Συσκέψεις στη Βόρεια Ελλάδα

Συσκέψεις για τις πολιτικές εξελίξεις, με στόχο οι νέοι να πουν το πραγματικό «ΟΧΙ» στη συμφωνία - μνημόνιο, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και να αντιπαλέψουν στο δρόμο και τους χώρους δουλειάς τα μέτρα - φωτιά που περιέχει, πραγματοποιούν Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Απευθύνουν κάλεσμα στους νέους να οργανωθούν, να περάσουν στην αντεπίθεση για να μην οδηγηθεί ο λαός στην ολοκληρωτική χρεοκοπία, να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα, ώστε ν' ανοίξει ο δρόμος για να απαλλαγεί οριστικά ο λαός από την εξουσία του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Τέτοιες συσκέψεις οργανώνουν:

Η Τομεακή Οργάνωση Δράμας, σήμερα Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής. Θα μιλήσει ο Δημητριάδης Κώστας, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Δράμας.

Η Τομεακή Οργάνωση Εβρου, αύριο Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στο καφέ elemento (έναντι ΚΤΕΛ). Θα μιλήσει η Δινδίνη Βάνα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ