ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Οχτώβρη 2014
Σελ. /40
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Πολιτικό Μνημόσυνο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
φωτό 1

Σήμερα, Κυριακή 19 Οκτώβρη, γίνεται πολιτικό μνημόσυνο του συντρόφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΣΤΑ (Μητροκώστα), στην ταβέρνα «Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ» (Αχαρνών 238 και Λάρνακος, στάση Παράδεισος, στον Αγιο Νικόλαο), στις 12 το μεσημέρι.

Στη μνήμη του οι Μ. Μαύρος και Α. Χαραλαμποπούλου πρόσφεραν στο ΚΚΕ 100 ευρώ ως ενίσχυση.


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ, που «έφυγε» πριν 5 χρόνια από κοντά μας, προσφέρω για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Η συντρόφισσά του, Σοφία Βλάχου

***

φωτό 2

Στη μνήμη της σεμνής, αταλάντευτης κομμουνίστριας ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΕΦΕΡΗ και στη μνήμη του παιδιού μας και αδελφού ΜΑΡΚΟΥ ΓΛΑΡΟΥ, που «έφυγε» πρόωρα πριν επτάμισι χρόνια, προσφέρουμε 100 ευρώ για την επικείμενη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας, μέσω της KOB Φούρνων της ΤΟ Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ.

Η οικογένεια Κωνσταντίνου και Ευαγγελίας Γλαρού

***

φωτό 1

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΓΛΑΡΟΥ - ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ

Και έτσι, πέρασαν πολλές μέρες, μήνες και συμπληρώθηκε ένας ολόκληρος χρόνος, στις 30 του Σεπτέμβρη, χωρίς να ξανακούσει κάποιος από τους δικούς σου ανθρώπους ένα δικό σου «γεια». Φεύγοντας με το κεφάλι ψηλά και με τη σκέψη ότι δεν θα προλάβεις να δεις αυτά που ήθελες παραπάνω, αυτή τελικά είναι η ζωή, θα είσαι πάντα κοντά μας, στην καρδιά μας, στο νου μας.

Η οικογένειά σου προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

***

Στη μνήμη του αδελφού μας ΣΩΤΗΡΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Υπαίθρου Καλαμάτας.

Τα αδέρφια του Χόρη και Νάσος

***

Στη μνήμη του θείου μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΟΛΚΕΡΑ, από την Καρδίτσα, που πέθανε στις 27/7/2014 και που η αγωνιστική του πορεία και στάση σε φυλακές και εξορίες ήταν παράδειγμα και για εμένα, προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ.

Πλιάσας Αθανάσιος

***

Στη μνήμη της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΛΕΤΡΑ, μητέρας των αγαπημένων μας Παναγιώτη, Στέφανου και Νίκου, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βαθέος Σάμου.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΟΡΝΗΛΙΑ χήρα Κωνσταντίνου
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΟΡΝΗΛΙΑ χήρα Κωνσταντίνου
Σταύρος και Χριστίνα Κουτράκη

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ΖΩΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ και ΙΟΥΛΙΑΣ ΖΩΤΟΥ, τα παιδιά τους Ζώτος Κώστας, η νύφη τους Πολυξένη Ζώτου, τα εγγόνια τους Αλκιβιάδης και Ιουλία προσφέρουν για ενίσχυση στο αγαπημένο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της Κομματικής Οργάνωσης Ροδοτοπίου Ιωαννίνων.

***

Στη μνήμη των γονιών μου και όλων των συντρόφων που έδωσαν τη ζωή τους για μια άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Βουτσαρά Ιωαννίνων.

Ζώτος Δημήτρης

***

φωτό 1

Στις 9/9/2014 έφυγε από τη ζωή ο ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ, σε ηλικία 95 ετών. Υπήρξε ένας αταλάντευτος κομμουνιστής, πιστός πάντα στην ιδεολογία του. Γεννήθηκε το 1919 από φτωχή αγροτική οικογένεια. Το 1936 μαθητής στην 5η Γυμνασίου διώχθηκε από τη δικτατορία του Μεταξά για τη συμμετοχή του στο μαθητικό κίνημα. Στον ΕΛΑΣ από το 1942. Στο ΔΣΕ από το 1946. Τραυματίας στην κάθοδο της 8ης Μεραρχίας του ΔΣΕ προς τη Μουργκάνα το 1947. Από το 1949 πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Τελείωσε το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας (1954 - 1959). Από το 1960 έως το 1979 πήρε μέρος στην αξιοποίηση της διψασμένης γης (Γκαλόνταγια Στέπα), για 20 συνεχή χρόνια, σε πολύ δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, απ' όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Επαναπατρίσθηκε με την οικογένειά του το 1982.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Σοφία Καλαμιώτη, τα παιδιά του, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του πρόσφεραν στον «Ριζοσπάστη» το ποσό των 300 ευρώ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, εκπαιδευτικού από το Μουζάκι Θεσσαλίας, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, πάντα συνεπούς στις αρχές και τα ιδανικά του κομμουνιστή μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Γνήσιος άνθρωπος, ακέραιος, αξιοπρεπής και αλληλέγγυος στους συνανθρώπους του.

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΑΣΟΣ
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΑΣΟΣ
Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, 50 ευρώ.

***

φωτό 2

Στην μνήμη του αγωνιστή, συντρόφου και φίλου ΑΓΓΕΛΟΥ ΠΡΙΝΤΕΖΗ, που έφυγε από τη ζωή στις 11.9.2011, και της συζύγου μου ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΕΦΑΛΗ, που έφυγε από τη ζωή στις 13.11.2012, προσφέρω, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων - Πεντέλης.

Θωμάς Κεφαλής

***

Στη μνήμη της ΑΝΝΑΣ ΣΤΑΜΚΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ ως ενίσχυση.

Σ. Κ.

***

φωτό 1

Συμπληρώθηκαν 6 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας, στις 18.10.2008, η αγαπημένη μου μητέρα, ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ.

Στη μνήμη της προσφέρω 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ που τόσο αγαπούσε.

Ο γιος της, Δουλγερίδης Γιώργος

***

φωτό 2

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μας γονιών ΚΟΡΝΗΛΙΑΣ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και του αδελφού μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Τα παιδιά - εγγόνια - αδέλφια

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης, φίλου και συνάδελφου ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΑ προσφέρω 50 ευρώ ενίσχυση στην ΕΔΥΕΘ.

Λιάκος Μιχάλης, αντιπρόεδρος ΕΔΥΕΘ

***

φωτό 1

Με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατο του πατέρα μου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΩΜΙΑΔΗ, και 15 χρόνων από το θάνατο του αδελφού μου, ΣΤΑΥΡΟΥ (ΨΩΜΙΑΔΗ), προσφέρουμε στο ηρωικό και τιμημένο ΚΚΕ 100 ευρώ ενίσχυση.

ΓΛΑΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΓΛΑΡΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
Γιώργος - Εύα

Αγγελική - Δημήτρης

***

φωτό 1

Στις 29 Σεπτέμβρη 2014 έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΤΑΦΗΣ. Γεννήθηκε, το 1921, στην Κορνοφωλιά Εβρου. Από νέος ασπάστηκε τις ιδέες του σοσιαλισμού και αγωνίστηκε γι' αυτές μέχρι το τέλος της ζωής του. Το 1936, σε ηλικία 15 χρόνων, έγινε μέλος της ΟΚΝΕ και, το 1944, εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ. Το 1943 κατατάχθηκε στον ΕΛΑΣ και συμμετείχε στον αντιφασιστικό αγώνα. Το 1946 καταδικάστηκε από το στρατοδικείο σε δεκαετή φυλάκιση. Ομως, ούτε οι φυλακές ούτε οι εξορίες ούτε οι διωγμοί τον λύγισαν, ήταν αλύγιστος. Το 1967 με τη χούντα των συνταγματαρχών ξαναπήρε το δρόμο της εξορίας. Ο σ. Χρήστος Μουτάφης έμεινε πάντα αταλάντευτα στο πλευρό του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.

Στη μνήμη του οι συγχωριανοί του, σύντροφοι Ρήγας Στέργιος και Σταυρόπουλος Γιώργος προσφέρουν στην ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ 80 και 40 ευρώ, αντίστοιχα.

***

Στη μνήμη του αδελφού του ΡΗΓΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ο σ. Ρήγας Στέργιος προσφέρει στην ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

φωτό 1

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1926 στη Λίνταβα της Αμπχαζίας στην ΕΣΣΔ. Το 1940 εγκαταστάθηκε στη συνοικία του Σταθμού Κατερίνης. Εντάχτηκε στο ΕΑΜ και ήταν μαχητής στον εφεδρικό ΕΛΑΣ. Τον Αύγουστο του 1946, μέσα σε συνθήκες τρομοκρατίας, έφυγε στο βουνό μαζί με άλλους νεολαίους και εντάχτηκε στο ΔΣΕ. Με τη λήξη του εμφύλιου πολέμου εγκαταστάθηκε και έζησε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας. Επαναπατρίσθηκε και πέθανε στην Ελλάδα.

Στη μνήμη του η γυναίκα του, Λίζα Πετρίδου, προσφέρει 50 ευρώ στην ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ.

***

φωτό 5

Η ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ γεννήθηκε την 1.1.1889 και πέθανε την 1.2.1986.

Ο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ γεννήθηκε την 1.1.1914 και «έφυγε» στις 13.5.1947.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ γεννήθηκε την 1.1.1925 και πέθανε στις 4.1.2007.

Ο ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ γεννήθηκε την 1.1.1927 και πέθανε στις 27.8.2010.

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ γεννήθηκε στις 19.4.1932 και πέθανε στις 15.9.2014.

Ολοι τους αγωνίστηκαν για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση, για σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Στη μνήμη τους προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

Κωνσταντινίδης Κοσμάς


ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΖΩΤΟΣ
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΖΩΤΟΣ

ΙΟΥΛΙΑ ΖΩΤΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΖΩΤΟΥ

ΚΕΦΑΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΚΕΦΑΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΚΟΥΛΑ ΓΛΑΡΟΥ -ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ
ΚΟΥΛΑ ΓΛΑΡΟΥ -ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑΣ

Κωστούλα Σεφέρη
Κωστούλα Σεφέρη

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ
ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ

ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ