ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
Σελ. /32
ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Είστε πρωτοπόρο τμήμα του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος

Από το Συντονιστικό Συμβούλιο της Ενωσης Κομμουνιστών της Ουκρανίας και από τη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού «Μαρξισμός και Σύγχρονη Εποχή» κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι!

Η Ενωση Κομμουνιστών της Ουκρανίας και η Συντακτική Επιτροπή του διεθνούς θεωρητικού και κοινωνικοπολιτικού περιοδικού "Μαρξισμός και Σύγχρονη Εποχή" στέλνουν στους αντιπροσώπους του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ αδελφικό κομμουνιστικό χαιρετισμό και εύχονται επιτυχία στις εργασίες του στο όνομα του θριάμβου των υψηλών ιδανικών της κοινωνικής δικαιοσύνης πάνω στον πλανήτη μας στον 21ο αιώνα, ο οποίος θα είναι οπωσδήποτε αιώνας του σοσιαλισμού.

Το ΚΚΕ, που ιδρύθηκε το 1918, μετά τη νίκη της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, διάνυσε έναν δύσκολο και πολύπλοκο δρόμο, δοκιμάζοντας τη χαρά των νικών και τη θλίψη των ηττών. Ατσαλώθηκε στο καμίνι των ταξικών μαχών και στον αγώνα για την απόκρουση της επίθεσης των φασιστών κατακτητών στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στα χρόνια των σκληρών δοκιμασιών το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΠΕΕΑ, που είχαν δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, έγραψαν πολλές ένδοξες σελίδες στον αγώνα κατά του μισητού εχθρού και για τη δημιουργία των βάσεων της λαϊκοδημοκρατικής εξουσίας.

Στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου, που τον εξαπέλυσαν οι Αγγλοαμερικανοί ιμπεριαλιστές και η εγχώρια αντίδραση, το ΚΚΕ καθοδήγησε τον αγώνα για ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο. Αν και απαγορευμένο, το ΚΚΕ πέρασε έντιμα όλες τις δοκιμασίες, ανασυγκρότησε τις δημοκρατικές δυνάμεις μετά τον πόλεμο και ηγήθηκε του αγώνα για τα ζωτικά συμφέροντα και δικαιώματα των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος στα 1967-1974 και μετά τη χρεοκοπία της δικτατορίας των "μαύρων συνταγματαρχών" πέτυχε τη γρήγορη ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων, την ενίσχυση και διεύρυνση της επιρροής τους στην κοινωνία. Οι νίκες του ΚΚΕ στις βουλευτικές και τοπικές εκλογές αποτελούν την καλύτερη μαρτυρία της αύξησης του κύρους των κομμουνιστών μέσα στις λαϊκές μάζες.

Το ΚΚΕ είναι σήμερα ένα πρωτοπόρο τμήμα του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, προσφέρει πολλά για τη συσπείρωσή του, για την υπεράσπιση της μαρξιστικής θεωρίας από εκείνους που την εκχυδαΐζουν, τους "ανανεωτές" όλων των αποχρώσεων, για τη δημιουργική ανάπτυξη και εμπλουτισμό της με βάση τη βαθιά ανάλυση των νέων φαινομένων και των οξύτατων αντιθέσεων στο σύγχρονο κόσμο, τη νέα πείρα και τα καθήκοντα της ταξικής πάλης στις συνθήκες του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Συντονιστικό Συμβούλιο της Ενωσης Κομμουνιστών της Ουκρανίας και της Συντακτικής Επιτροπής "Μαρξισμός και Σύγχρονη Εποχή"»

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
Εμπρός για το διεθνισμό και το σοσιαλισμό

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Νότιας Αφρικής κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Δεχτείτε τους επαναστατικούς χαιρετισμούς του Κομμουνιστικού Κόμματος Νότιας Αφρικής.

Το συνέδριό σας πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την εργατική τάξη στον κόσμο. Ο καπιταλισμός έχει γίνει πιο κυρίαρχος στον κόσμο, και συνεχίζει να απειλεί την ύπαρξη της ανθρωπιάς στην αναζήτησή του για κέρδος. Με αυτή τη νέα μορφή του ιμπεριαλισμού που αποκαλείται παγκοσμιοποίηση και με τη δικαιολόγηση και τη νομιμοποίηση της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, οι καπιταλιστές καταστρέφουν τον κόσμο με ιδιωτικοποιήσεις, την εκμετάλλευση της εργασίας, την περικοπή των κοινωνικών δαπανών όπως υπαγορεύουν το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, με την κυριαρχία των Πολυεθνικών Επιχειρήσεων.

Είναι κοινώς γνωστό ότι η καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση που έχει τη βάση της στο νεοφιλελεύθερο παράδειγμα, εντείνει τη βία της ταξικής εκμετάλλευσης, της εθνικής και της κατά το φύλο καταπίεσης, σε όλο τον κόσμο. Οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση εκτός της σημερινής παγκόσμιας αταξίας. Ενα από τα θέματα που έχουν τεθεί για συζήτηση στο συνέδριό σας για τον αντι-ιμπεριαλισμό, σωστά αντικρούει αυτή τη νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα και προβάλλει την εκτίμηση ότι ο σοσιαλισμός είναι ακόμη μια βιώσιμη λύση απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Κατά την παράδοση των επαναστατών του τελευταίου αιώνα, στο ΚΚΝΑ πιστεύουμε ότι το πνεύμα του διεθνισμού είναι πιο αναγκαίο από ποτέ. Στο 10ο Συνέδριό μας δεσμευτήκαμε να εμβαθύνουμε το Διεθνισμό στις τάξεις μας, το κίνημα της απελευθέρωσης, στη χώρα μας ως σύνολο. Σε συνέχεια αυτής της δέσμευσης θέσαμε τους ακόλουθους προγραμματικούς στόχους:

- Τη διατήρηση μια σταθερής αντιιμπεριαλιστικής θέσης.

- Την άμυνα έναντι του κινδύνου η διεθνής σημερινή τάση να προκαλέσει χειροτέρευση του ηθικού, ή εσωτερικό φονταμενταλισμό, ή ξενοφοβικές απειλές.

- Την απομόνωση των εμπόρων του πολέμου και τον αγώνα για παγκόσμια ειρήνη.

- Την ενεργοποίησή μας σε κάθε καμπάνια αλληλεγγύης προς ανθρώπους που υποφέρουν ακόμη υπό ιμπεριαλιστική κυριαρχία και από άλλες μορφές καταπίεσης.

- Να είμαστε ειλικρινείς πρωταγωνιστές στον αγώνα για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση όλων των εθνών, ειδικά της Κούβας.

- Μόνιμα να διατηρούμε, να προωθούμε και να εμβαθύνουμε τους δεσμούς του ΚΚΝΑ με τους ιστορικούς μας συμμάχους, άλλα αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου.

Θα είναι εξέχουσας σημασίας στο 16ο Συνέδριό σας να δείτε κριτικά τέτοια ζητήματα, σε μια προσπάθεια να χτιστεί ένα ισχυρό αντιιμπεριαλιστικό μπλοκ που θα αντιταχθεί στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση.

Εμπρός με το Διεθνισμό

Εμπρός για το Σοσιαλισμό

Μπλέιντ Νζιμάντε

Γενικός Γραμματέας Νοτιοαφρικάνικου ΚΚ».

ΚΟΜΜΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΡΩΣΙΑΣ
Ευχόμαστε νέες επιτυχίες στην ασυμβίβαστη πάλη σας

Από το Κόμμα Κομμουνιστών Ρωσίας κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Προς το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, συντρόφισσα Αλ. Παπαρήγα, Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ

Αγαπητοί σύντροφοι!

Χαιρετίζουμε θερμά το Συνέδριο των Ελλήνων Κομμουνιστών και στο πρόσωπό σας όλους τους πρωτοπόρους εργάτες, αγρότες και άλλους εργαζομένους της Ελλάδας. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις βαθυστόχαστες και επίκαιρες θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το σημερινό Συνέδριο. Ευχόμαστε γόνιμη δουλιά, νέες επιτυχίες στην ασυμβίβαστη πάλη σας ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενάντια στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και την επίθεση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Εκτιμούμε ιδιαίτερα το σημαντικό σας ρόλο στο κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.

Για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα είναι ιδιαίτερα σημαντική η μεγάλη, εξαιρετική δουλιά για τη συσπείρωση και το συντονισμό της δράσης των κομμουνιστικών κομμάτων των διαφόρων χωρών. Το Κόμμα Κομμουνιστών της Ρωσίας συγκαλεί στις 16-17 του Δεκέμβρη το 6ο Συνέδριό του, στο οποίο σκοπεύουμε να προωθήσουμε ουσιαστικά το ζήτημα της επεξεργασίας της επαναστατικής στρατηγικής της πάλης. Θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατή στις σημερινές συνθήκες της Ρωσίας να πραγματοποιηθεί η στροφή της κοινωνίας προς το δρόμο του σοσιαλισμού παρά μόνο με την πραγματοποίηση νέας σοσιαλιστικής επανάστασης και απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες.

Το Κόμμα Κομμουνιστών της Ρωσίας τάσσεται υπέρ της ένωσης και της στενής συνεργασίας όλων των διεθνών επαναστατικών κομμουνιστικών δυνάμεων, υποστηρίζει την ιδέα δημιουργίας Κομμουνιστικού Πληροφοριακού Γραφείου με προοπτική την Κομμουνιστική Διεθνή.

Επιβεβαιώνουμε την προθυμία μας να συνεργαστούμε ενεργά με το κόμμα σας και με άλλα πλησιέστερα σε μας κομμουνιστικά κόμματα.

Με κομμουνιστικούς χαιρετισμούς

Α.Β. Κριουτσκόφ

Πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Κομμουνιστών της Ρωσίας

Α.Α. Σολοβιόφ

Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Κομμουνιστών της Ρωσίας, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής της ΚΕΕ του Κόμματος Κομμουνιστών της Ρωσίας».

Τρίτη χιλιετία, 21ος αιώνας, 2001

Αφήσαμε πίσω μας ταυτόχρονα ένα χρόνο, έναν αιώνα και μία χιλιετία! Και οι διάφορες εκδηλώσεις για το λεγόμενο MILLENNIUM πραγματοποιήθηκαν πριν από ένα χρόνο, μια και τα διάφορα κοράκια της ασύδοτης καπιταλιστικής κερδοσκοπίας, έχοντας πλήρη άγνοια της διαλεκτικής σχέσης αρχής και τέλους στο χώρο και στο χρόνο, έσπευσαν να σπείρουν τη σύγχυση στους ανθρώπους, για να αποκομίσουν νωρίς - νωρίς τα κέρδη τους.

Ηδη το ρολόι της Ιστορίας, αδιαλείπτως, καταγράφει το χρόνο και συμβατικώς περνάει στη νέα τρίτη χιλιετία από γεννήσεως Χριστού, το χρόνο που έτσι ή αλλιώς δεν κυλάει στο κενό, αλλά ξετυλίγεται μέσα σε γεγονότα ζωής και δράσης των ανθρώπων.

Αφήνουμε πίσω μας μια χιλιετία, κατά τη διάρκεια της οποίας, η ανθρωπότητα, μέσα από αγώνες και ανθρώπινες θυσίες, έβγαινε από τα μαύρα σκοτάδια του Μεσαίωνα και της δουλοκτησίας, για να φθάσει στα ύψη την οικονομική, την πολιτική και την πνευματική ανάπτυξή της. Μια χιλιετία, που, όμως, έδυσε με την ταυτόχρονη εκτόξευση στα ύψη της απειλής μιας νέας καταβαράθρωσης του κόσμου στα Τάρταρα μιας απερίγραπτης κοινωνικής βαρβαρότητας, της βαρβαρότητας του ιμπεριαλισμού, των πολέμων και της ευθείας αμφισβήτησης της ανθρώπινης υπόστασης μπροστά στον «θεό» του καπιταλιστικού κέρδους. Η διαφορά με την προηγούμενη χιλιετία είναι, ότι τώρα η οικονομική βάση είναι καπιταλιστική και όχι φεουδαρχική.

Οεικοστός αιώνας, που αφήνουμε πίσω μας για να υποδεχτούμε τον 21ο, ήταν ένας αιώνας που κυριαρχήθηκε από τις έντονες και πολλές φορές, καταστροφικές για την ανθρωπότητα αντιθέσεις του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, όπως τις ανέλυσαν επιστημονικώς ο Μαρξ και ο Λένιν.

Ηταν ένας αιώνας, κατά τη διάρκεια του οποίου οι τεράστιες επιτυχίες της ανθρωπότητας (στον κοινωνικό, στον πολιτικό, στον πολιτισμικό και στον επιστημονικό τομέα) και τα αποκρουστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (παγκόσμιοι πόλεμοι, γενοκτονίες, καταστροφή του περιβάλλοντος, καταλήστευση του πλούτου ολόκληρων εθνών και λαών και καταδίκη τους στην πείνα και στην εξαθλίωση) εκφράστηκαν στις πιο ακραίες τους μορφές για όλη τη χιλιετία.

Στον αιώνα, που έφυγε, εκδηλώθηκε και πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη στην ιστορία της ανθρωπότητας απόπειρα κοινωνικής και πολιτικής απελευθέρωσης του ανθρώπου, η Μεγάλη Σοσιαλιστική Οχτωβριανή Επανάσταση, που γέννησε ελπίδες και όνειρα σε κάθε άνθρωπο και σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, για έναν κόσμο με κέντρο της προσοχής του τον άνθρωπο!

Το κράτος, που γεννήθηκε από την επικράτηση αυτής της γιγάντιας ανθρώπινης προσπάθειας, έμελλε να ανατραπεί από τις δυνάμεις εκείνες, που ποτέ δε συμβιβάστηκαν μαζί του, από τις δυνάμεις εκείνες που βυσσοδομούσαν εναντίον του από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του, από τις δυνάμεις εκείνες, του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, που δεν έπαυσαν ποτέ να κατασπαταλούν τον πλούτο των χωρών που είχαν υποδουλωμένες, για να πετύχουν το στόχο τους: την πάση θυσία διάβρωση και τελικά την ανατροπή του.

Παρ' όλα αυτά, όμως, το μήνυμα της νίκης της Επανάστασης, το μήνυμα της επικράτησης του ανθρώπου και της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, παραμένει ισχυρό στις καρδιές των ανθρώπων, όπου γης. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και ο ανθρωποφάγος ιμπεριαλισμός, παγκοσμιοποιημένος ή μη, μπορεί να ηττηθεί! Κι ας επιμένουν οι λογής - λογής απολογητές του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, ότι αυτός είναι παντοδύναμος και αήττητος. Αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά, όπως και όλοι οι λαοί της Γης, ότι αυτό μόνο που μπορεί να κάνει ο καπιταλισμός στο ανώτερο στάδιό του, δηλαδή ο ιμπεριαλισμός, είναι να εκβιάζει την υποταγή των λαών με τη λευκή τρομοκρατία της λεγόμενης παγκοσμιοποίησης, για να φθάσει πλέον όχι απλά να σταματήσει το ρολόι της ανθρώπινης ιστορίας, αλλά για να επιχειρήσει να το γυρίσει και πίσω αν το κρίνει αυτό αναγκαίο.

Στην αυγή της νέας χιλιετίας, στο χάραμα του νέου αιώνα και και με αφετηρία το νέο έτος 2001, οι λαοί όλου του κόσμου, όπως και ο ελληνικός λαός, δικαιούνται να κάνουν το δικό τους λογαριασμό. Λογαριασμό, που θα έχει στο κέντρο του τον άνθρωπο. Για να αναδείξουν τις ανθρώπινες εκείνες δυνάμεις, που θα βάλουν στη θέση που τους ανήκει, την απερίγραπτη κοινωνική βαρβαρότητα που γεννά ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός, και τους απολογητές τους. Είναι περισσότερο από βέβαιο, ότι αυτό θα το πράξουν οι λαοί της Γης. Και η βεβαιότητα αυτή δεν είναι απλή έκφραση μιας δοκησίσοφου αισιοδοξίας ή κάποιας κενόδοξης ευχής. Είναι έκφραση μιας βαθιάς πίστης, που πηγάζει από το γεγονός, ότι για να επικρατήσει και για να επιβιώσει ο άνθρωπος, ως άνθρωπος και όχι ως δούλος, δεν έχει άλλη επιλογή.


Αγγελος ΛΙΒΑΘΗΝΟΣ
Ο Αγγελος Λιβαθηνός είναι καθηγητής των Μαθηματικών - Λυκειάρχης

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Οι Θέσεις της ΚΕ δείχνουν τη συνεπή ταξική τοποθέτησή σας

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας δόθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Προς το 16ο Συνέδριο του ΚΚ Ελλάδας

Αγαπητοί σύντροφοι!

Δεχτείτε τους αδελφικούς χαιρετισμούς και ευχές μας για την επιτυχία των εργασιών του 16ου Συνεδρίου του κόμματός σας.

Οι Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο του κόμματος δείχνουν τη συνεπή ταξική θέση και τα καθήκοντα του αγώνα, με τα οποία οι Ελληνες κομμουνιστές προϋπαντούν το Συνέδριό τους.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι εργασίες του Συνεδρίου θα συμβάλουν στη μεγάλη συσπείρωση του κόμματος, στην αύξηση της μαχητικότητας και της επιθετικότητάς του και τα σημαντικά καθήκοντα, που θέτουν μπροστά τους οι Ελληνες κομμουνιστές, θα πραγματοποιηθούν.

Δυστυχώς, η έντονη κατάσταση της πολιτικής κρίσης, που σχετίζεται με τη δημοσιοποίηση γεγονότων πιθανής συμμετοχής του Προέδρου και υπουργών των Σωμάτων Ασφαλείας στην εξαφάνιση γνωστού δημοσιογράφου και με την κατάπνιξη του αντιπολιτευόμενου Τύπου, δε θα μπορέσω να συμμετάσχω στις εργασίες του Συνεδρίου σας, όπως είχα προγραμματίσει.

Ελπίζω ότι και στο εξής η συνεργασία των κομμάτων μας στον αγώνα ενάντια στην κυριαρχία του κεφαλαίου θα είναι ισχυρή.

Με ευχές για επιτυχίες και με την ελπίδα για μελλοντικές νίκες.

Πιότρ Σιμονένκο,

Πρώτος Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ
Υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειές σας

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Τατζικιστάν κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Προς την Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα.

Προς τους αντιπροσώπους του 16ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Αγαπητοί σύντροφοι!

Εξ ονόματος των κομμουνιστών του Τατζικιστάν συγχαίρω εγκάρδια εσάς, τους αντιπροσώπους του ανωτάτου φόρουμ των κομμουνιστών της Ελλάδας και σας εύχομαι επιτυχία στη δουλιά. Εκτιμούμε τους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης με το ΚΚΕ, με ενδιαφέρον παρακολουθούμε την έντονη δραστηριότητα του αδελφού κόμματος στην πολιτική ζωή της χώρας, για την προάσπιση των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού. Υποστηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειές σας για τη δημιουργία του Αντιιμπεριαλιστικού, Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Σ. Σαμπντόλοφ

Πρόεδρος του ΚΚ Τατζικιστάν».

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΛΕΤΟΝΙΑΣ
Μεγάλη η συνεισφορά σας στην υπόθεση της υπεράσπισης του Μαρξισμού

Από το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι αντιπρόσωποι του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ!

Αγαπητοί σύντροφοι κομμουνιστές της Ελλάδας!

Είναι μεγάλη η συνεισφορά σας στην υπόθεση της υπεράσπισης του μαρξισμού από το δεξιό και αριστερό οπορτουνισμό στο σημερινό στάδιο. Υψώνετε τολμηρά τη φωνή σας ενάντια στις επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ, ενάντια στην ιμπεριαλιστική παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, της βιομηχανίας και του χρηματιστικού κεφαλαίου. Ετσι εκπληρώνετε τη μεγάλη ιστορική αποστολή για την προάσπιση των συμφερόντων του ανθρώπου του μόχθου. Εχετε όλο και περισσότερους οπαδούς. Χαίρομαι ειλικρινά που το Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, που έχω την τιμή να το καθοδηγώ, είναι οπαδός σας σ' αυτό τον αγώνα. Νιώθω πάντα ευχάριστα να επικοινωνώ μαζί σας και να συζητώ τα προβλήματα. Είμαι βέβαιος ότι μαζί θα νικήσουμε!

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη απέναντι στο κόμμα σας και προσωπικά στη Γενική Γραμματέα του κόμματός σας συντρόφισσα Αλέκα Παπαρήγα για τη μεγάλη δουλιά στον τομέα της σύγχρονης θεωρίας του μαρξισμού - λενινισμού.

Εύχομαι επιτυχία στο Συνέδριο και σε όλους τους συντρόφους κομμουνιστές της Ελλάδας στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στον αγώνα για την ευτυχία του εργαζόμενου ανθρώπου!

Θα κάνουμε το παν, ώστε ο 21ος αιώνας να γίνει αιώνας νικών του κομμουνισμού!

Αλφρέντ Ρούμπιξ

Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λετονίας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ