ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Απρίλη 2014
Σελ. /24
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Να μη στρατευτεί ο λαός του Πειραιά πίσω από μεγαλοσυμφέροντα

Δήλωση του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιας δημάρχου Πειραιά, με αφορμή την επίσκεψη του Γ. Μώραλη στην αγορά της πόλης

Με αφορμή την επίσκεψη του Γ. Μώραλη στην αγορά του Πειραιά, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο λαός του Πειραιά πολιτικά πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι σε κάθε υποψηφιότητα και να κρίνει αν οι θέσεις του κάθε συνδυασμού υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες ή τις αντιστρατεύονται.

Ο κ. Μώραλης, που θέλει να εμφανίζεται ως ο "νέος αέρας" στον Πειραιά, δε λέει τίποτε καινούριο και τίποτε διαφορετικό από αυτό που λέει και ο κ. Μιχαλολιάκος και οι άλλοι υποψήφιοι. Οπως, επίσης, δε λέει κουβέντα για τη γενικευμένη φορομπηξία, με τέλη, φόρους, χαράτσια που πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες. Οταν μιλάνε για ανάπτυξη στον Πειραιά, με βάρος στον τουρισμό, στη ναυτιλία, στο λιμάνι εννοούν την ανάπτυξη από την οποία θα κερδίσουν πάλι οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Στο έδαφος αυτό, συγκρούονται και επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία επενδύουν και με ανθρώπους τους στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων.

Το γεγονός ότι ο Γ. Μώραλης επισκέφθηκε την αγορά του Πειραιά την ημέρα που εφαρμόζεται το κυβερνητικό μέτρο για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, που τσακίζει τους μικρούς επαγγελματίες προς όφελος των μεγάλων, δείχνει τι είδους συμφέροντα υπηρετεί και αυτός.

Το μοντέλο του επιτυχημένου επιχειρηματία που διοικεί το δήμο δοκιμάστηκε και σε άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, με τα ίδια αρνητικά για το λαό αποτελέσματα.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να στρατευθούμε πίσω από μεγαλοσυμφέροντα. Ο λαός του Πειραιά, οι επαγγελματίες και οι έμποροι που κλείνουν, οι άνεργοι ναυτεργάτες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η απελευθέρωση στη ναυτιλία και η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού όξυναν τα προβλήματα των εργαζομένων, χάθηκαν θέσεις εργασίας και όσες δημιουργήθηκαν ήταν με μισθούς πείνας. Ενώ, η αύξηση της τουριστικής κίνησης και της κρουαζιέρας δεν έφερε δουλειά στα μικρομάγαζα.

Γι' αυτό και στις εκλογές χρειάζεται καταδίκη των κομμάτων που αποθεώνουν την καπιταλιστική ανάπτυξη και την ΕΕ. Ψήφος αγώνα, διεκδίκησης και προοπτικής είναι η ψήφος στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση"».

  • Εξάλλου, συνάντηση με το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, έπειτα από πρόσκλησή του, είχαν την περασμένη Παρασκευή η Ελπίδα Παντελάκη, ο Η. Σαλπέας, δημοτικός σύμβουλος και ο Δ. Ξεκαλάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Κύριο θέμα της ήταν η μεταφορά των Δικαστηρίων Πειραιά, σε ένα δημόσιο κτίριο που να πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές, όπως τόνισε η αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Συζητήθηκαν ακόμα προβλήματα του κλάδου, ιδιαίτερα των νέων δικηγόρων, αλλά και το θέμα της βιομηχανίας διώξεων απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.
  • Το Σάββατο, η Ελπίδα Παντελάκη μίλησε σε συγκέντρωση στο ΚΑΠΗ του Προφήτη Ηλία. Χαιρέτισε ο Γ. Δεληγιάννης, δημοτικός σύμβουλος. Στον πλούσιο διάλογο με τους παρευρισκόμενους στο επίκεντρο βρέθηκε κατά κύριο λόγο το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά και ζητήματα όπως η έλλειψη χώρων πρασίνου, παιδικών σταθμών, το πρόβλημα της συγκοινωνίας κ. ά.
Εκδήλωση για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων, αθλητικογράφων, εργαζομένων σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων ΜΜΕ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του Μάη. Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Ακολούθησε πλούσιος διάλογος με τους παρευρισκόμενους για ευρεία γκάμα θεμάτων που άπτονται της εκλογικής αναμέτρησης, της επικαιρότητας κ.ά.

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Πλατιά πολιτική δράση αναπτύσσουν οι ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, με περιοδείες, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και οι παρακάτω:

Στην Αττική

Σήμερα, Τρίτη

-- Εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Νέα Σμύρνη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Καρύλλου.

Αύριο, Τετάρτη

-- Στις 10 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων στην INTRACOM θα μιλήσει ο Γ. Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα, Τρίτη

-- Στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

-- Στις 9 π.μ., στα Χρηματοδοτικά Κέντρα της Εθνικής Τράπεζας θα περιοδεύσει ο Γ. Δελής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

-- Στις 11.30 π.μ., στους εργαζόμενους του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του Δήμου Θεσσαλονίκης θα περιοδεύσει ο Γ. Δελής.

Αύριο, Τετάρτη

-- Στις 10 π.μ., στους εργαζόμενους της Περιφέρειας στον Πολύγυρο, στις 11 π.μ. στα εμπορικά καταστήματα του Πολύγυρου και στις 12 μ. στο Νοσοκομείο Πολύγυρου θα περιοδεύσει ο Γ. Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη Θεσσαλία

Σήμερα, Τρίτη

-- Περιοδεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στις 8.30 π.μ., και στο ΕΚΑΒ, στις 11 π.μ., με τους Τ. Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, και Γ. Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων.

Αύριο, Τετάρτη

-- Συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», στις 12 μ., για τις θέσεις για την Υγεία, με τους Τ. Τσιαπλέ και Γ. Λαμπρούλη.

Στην Κρήτη

Αύριο, Τετάρτη

-- Στις 10 π.μ. στο ΠΕΠΑΓΝΗ θα περιοδεύσουν οι Στ. Ορφανός, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, Δ. Βρύσαλης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, και Μ. Συντυχάκης, υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου.

Αθλιο σχόλιο

Σε ένα άθλιο σχόλιο της εφημερίδας «Το Παρόν» για τον Γιάννη Ντουνιαδάκη, υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ, γίνονται απαράδεκτοι υπαινιγμοί για την επαγγελματική του επάρκεια («μέτριος αξιωματικός») αλλά και τη δράση του. Αντιγράφουμε, λοιπόν, από το βιογραφικό σημείωμα του Γιάννη Ντουνιαδάκη, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με όλα τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ και τα οποία ο «δημοσιογραφίσκος» συντάκτης του σχολίου θα έπρεπε να τα έχει υπόψη: «Το 1972 πέτυχε και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, απ' όπου αποφοίτησε ως Σημαιοφόρος Μάχιμος του Πολεμικού Ναυτικού το 1976. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία επιφανείας ως επιτελής και ως κυβερνήτης, καθώς και σε υπηρεσίες Ξηράς ως επιτελής ή διοικητής ανάλογα με το βαθμό του. Επίσης, υπηρέτησε στο στρατηγείο της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, καθώς και στη Μαδρίτη ως ακόλουθος Αμυνας στην εκεί ελληνική πρεσβεία. Αποστρατεύτηκε το 2005, ενώ υπηρετούσε ως διευθυντής στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ». Σημειώνουμε, επίσης, ότι ο Γιάννης Ντουνιαδάκης έχει ως απόστρατος πολύχρονη δράση στο πλαίσιο της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα. Πώς μπορεί, λοιπόν, ο ανώνυμος συντάκτης του σχολίου να τα αγνοεί όλα αυτά; Πώς κρίνει έτσι την επαγγελματική πορεία και κοινωνική δράση του Γ. Ντουνιαδάκη; Ποιον, άραγε, ενόχλησε ότι ένας υποναύαρχος ε.α. συστρατεύεται με το ΚΚΕ;

Αλλο έργο...

Υπηρετώντας την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να θωρακιστεί από την κριτική που του ασκεί το ΚΚΕ, ο δημοσιογράφος Τ. Παππάς στην «Εφημερίδα των Συντακτών» φτιάχνει μια δική του πραγματικότητα. Ετσι «ανακαλύπτει» ότι η κυβερνητική προπαγάνδα «στάζει μέλι για το ΚΚΕ», επειδή έχει «σχέδιο μετωπικής ρήξης με το καπιταλισμό»! Στο τέλος του άρθρου θέτει το ερώτημα εάν ο «διμέτωπος αγώνας του ΚΚΕ» εξυπηρετεί τους πολίτες που πάσχουν, τον άνεργο, το φτωχό, το χρεωμένο...

Το πόσο, όχι μόνο η κάθε κυβέρνηση αλλά συνολικά η αστική προπαγάνδα και πρακτική, χαϊδεύει το ΚΚΕ μπορεί κανείς απλώς να δει τους τόνους λάσπης που έχουν εκτοξευθεί εναντίον του για τα οικονομικά του, τον αντικομμουνισμό αλλά και τα μέτρα ενάντια σε συνδικαλιστικά του στελέχη που συγκρούονται στους χώρους δουλειάς με την εργοδοσία, τις απολύσεις αλλά και δικαστικές διώξεις και θα βγάλει συμπεράσματα.

Επειδή ακριβώς το ΚΚΕ έχει ως κριτήριο τα συμφέροντα των άνεργων, των φτωχών, των χρεωμένων, των εργαζομένων που πάσχουν αποκαλύπτει καθημερινά ότι το ζήτημα για όλους αυτούς δεν είναι να ταυτιστούν με πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, των βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών, της ΕΕ. Γι' αυτό ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει στο πρόγραμμά του θέσεις του ΣΕΒ, που είναι σταθερά στον «ευρωμονόδρομο», επειδή η πολιτική του είναι πολιτική διαχείρισης υπέρ του κεφαλαίου που όμως την εμφανίζει ψευδώς ως φιλολαϊκή πολιτική. Είναι προφανές ότι βλέπουμε άλλο έργο...

ΧΑΛΚΙΔΑ
Εκδήλωση παρουσίασης των ψηφοδελτίων

Αύριο Τετάρτη, στις 7 μ. μ. στο θέατρο Παπαδημητρίου η ΤΕ Χαλκίδας - Θήβας του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και το Δήμο Χαλκίδας. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Το πρόγραμμα του Ν. Σοφιανού

Το πρόγραμμα του Νίκου Σοφιανού, υποψήφιου δημάρχου Αθήνας και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει τα εξής:

Σήμερα, Τρίτη: Στις 6 μ.μ. περιοδεία στα καταστήματα της οδού Μικράς Ασίας και της Παπαδιαμαντοπούλου, στο 7ο Διαμέρισμα.

Αύριο, Τετάρτη: Στις 10 π.μ. επίσκεψη σε παιδικούς σταθμούς του 5ου Διαμερίσματος. Στις 6 μ.μ. περιοδεία στα καταστήματα της οδού Κυψέλης, στο 6ο Διαμέρισμα.

Εκθεση βιβλίου στο Περιστέρι

Ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη η έκθεση βιβλίου της ΤΟ Περιστερίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στα γραφεία της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι (Εθνικής Αντιστάσεως 33). Η έκθεση λειτουργεί από 10 π.μ.-1 μ.μ. και από 5 μ.μ.-9 μ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ