ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 3 Γενάρη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Συνέχεια για την υπερκάλυψη

Με το πανελλαδικό πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος να έχει ουσιαστικά «πιαστεί» μετά το όγδοο κατά σειρά κλείσιμο της περασμένης Δευτέρας (η κάλυψή του έφτασε σε ποσοστό 99,23%), οι Κομματικές Οργανώσεις συνεχίζουν τη μάχη για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη υπερκάλυψη των πλάνων τους, στα πλαίσια και της άμιλλας μεταξύ τους με βάση τα κριτήρια που έθεσε η ΚΕ του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, στα πλαίσια της κάθε Οργάνωσης Περιοχής, συνεχίζεται η μάχη για να πιαστούν τα πλάνα και εκείνων των οργανώσεων που ακόμα δεν το έχουν καταφέρει.

Τον τόνο για τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν τον δίνουν οι οργανώσεις που έχουν ήδη υπερκαλύψει κατά πολύ το πλάνο τους. Στην πρώτη θέση μεταξύ των Τομεακών Οργανώσεων πανελλαδικά βρίσκεται η Ρόδος με ποσοστό κάλυψης 177%. Ακολουθεί η Κως με 156,73% και η ΤΟ Μεταφορών Αττικής με ποσοστό 134,46% (αναλυτικά τα στοιχεία των 20 πρώτων Τομεακών Οργανώσεων στο διπλανό πίνακα).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εκδήλωση για τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44

Εκδήλωση αφιερωμένη στον ηρωικό αγώνα του λαού της Αθήνας το Δεκέμβρη του 1944 διοργανώνουν η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, η Οργάνωση ΤΕΙ Αττικής της ΚΝΕ και το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/1, στις 6.30 μ.μ., στο «Θέατρο Πολιτών» (Περιστέρι, Μονής Δαμάστας και Τεγέας).

Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα χαιρετίσει ο Θ. Αυγέρος, μέλος της κεντρικής διοίκησης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη και την Ρίτα Αντωνοπούλου. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας.

«Το ΚΚΕ - υπογραμμίζεται στην πρόσκληση της εκδήλωσης - τιμά την ΕΑΜική Αντίσταση και το Δεκέμβρη του 1944. Εκτιμά ως την πιο σημαντική στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα τον τρίχρονο ηρωικό αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Αντλεί διδάγματα και βγάζει συμπεράσματα από λάθη και ανεπάρκειες στρατηγικού χαρακτήρα. Κυριότερο δίδαγμα: Ανάμεσα στην αστική και στην εργατική εξουσία δεν μεσολαβεί καμία άλλη εξουσία. Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας 1941-44 έπρεπε να μετεξελιχθεί σε πάλη για την εργατική εξουσία. Μόνο μ' αυτή τη γραμμή υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να νικήσει ο λαός».

Και καταλήγει: «Ο Δεκέμβρης του 1944 κατατάσσεται στις μεγάλες στιγμές της ταξικής πάλης στην Ελλάδα. Οσα κι αν γραφτούν ενάντια στο Δεκέμβρη, θα μείνει ζωντανό το πύρινο σύνθημα του πανό: "Οταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα"».

Εκθεση βιβλίου απ' την ΤΟ Πειραιά

Στο πλαίσιο της έκθεσης βιβλίου που διοργανώνει η ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ (1ος όροφος του κτιρίου του ΚΚΕ στην πλατεία Κοραή, από 10 π.μ. έως 1 μ.μ. και από 6 μ.μ. έως 9 μ.μ.), αύριο Σάββατο, μέρα που ολοκληρώνεται η λειτουργία της, στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί από τον Δημήτρη Ξεκαλάκη, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ, παρουσίαση του βιβλίου «Θεωρητικά ζητήματα στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ». Επίσης, στο πλαίσιο της έκθεσης, σήμερα Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., με αφορμή τα 95 χρόνια από την επανάσταση στη Γερμανία, θα προβληθεί η ταινία: «Ρόζα Λούξεμπουργκ - Καρλ Λίμπκνεχτ».

Εκδηλώσεις για τα 95χρονα του ΚΚΕ

- H ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ διοργανώνει την Κυριακή 5/1, στη 1 μ.μ. με αφορμή τα 95 χρόνια του Κόμματος και στο πλαίσιο της Οικονομικής του Εξόρμησης, λαϊκό γλέντι στο κέντρο «Γρηγόρης» (πίσω από τα ΚΤΕΛ). Το γλέντι περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα με λαϊκό και αντάρτικο τραγούδι, φαγητό και κρασί με ελεύθερη είσοδο. Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής». Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

- Oι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ του δήμου Πλατανιά και Κισσάμου διοργανώνουν εκδήλωση - συνεστίαση προς τιμή των 95χρονων του ΚΚΕ και για την Οικονομική του Εξόρμηση, την Κυριακή 5/1, στις 9 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στο Μάλεμε (δίπλα στην εκκλησία). Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία από τον Μανώλη Νταγκουνάκη, στέλεχος του ΚΚΕ, καλό φαγητό και γλέντι με ζωντανή ορχήστρα.

- Εκδήλωση για τα 95 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ οργανώνει η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ, την Κυριακή 5/1, στις 7 μ.μ., στο «Δημοτικό Καφενείο», (παραλία). Στην εκδήλωση θα γίνει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Συνεστίαση των ΚΟ «Ριζοσπάστη» και «902.gr»

Οι Οργανώσεις «Ριζοσπάστη» και «902.gr» του ΚΚΕ διοργανώνουν συνεστίαση την Κυριακή 19/1, στις 7 μ.μ., στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (σταθμός ΜΕΤΡΟ Ανθούπολης), με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική από τους: Δημήτρη Κοντογιάννη, Βαγγέλη Κορακάκη, Χρήστο Παπαδόπουλο, Γιώργο Σαρρή, το συγκρότημα «Αμέθυστοι» και άλλους.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που διατίθενται απ' τις Κομματικές Οργανώσεις.

Συγκέντρωση στους Αγίους Αναργύρους

«Εξω οι φασίστες της Χρυσής Αυγής από τις γειτονιές μας - Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι θα τσακίσουν το φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει». Με το σύνθημα αυτό οι ΚΟ Αγίων Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ καλούν στη συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνουν την Κυριακή 19/1, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ