ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2013
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σοφία (Φούλη) Μιχαλάκου - Χίνη
Σοφία (Φούλη) Μιχαλάκου - Χίνη
φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΥΣΙΚΟΥ, η συντρόφισσά του Περιστέρα Χρυσικού προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ελληνορώσων για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

φωτό 3

Στη μνήμη των συντρόφων - μελών της ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας της νοτιοδυτικής ΤΕ του ΚΚΕ, που «έφυγαν» τα προηγούμενα χρόνια: ΜΗΤΡΟΥ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗ, ΤΣΙΦΤΗ ΚΩΣΤΑ, ΚΑΤΕΝΟΓΛΟΥ ΤΖΑΝΟΥ, ΠΑΠΑΠΟΛΥΖΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ, ΛΥΜΠΕΡΗ ΠΑΝΤΕΛΗ, ΚΑΤΟΥΦΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ, προσφέρουμε, μέσω της ΤΟ ΣΕΥΠ της ΚΝΕ και στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, 150 ευρώ.

Συντροφικά Δαμιανός και Φλώρα Σεμερτζίδη

***

φωτο 1

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ που στις 13/11/2006 «έφυγε» από κοντά μας και των μελών της Επιτροπής Ετεροδημοτών Αττικής από το Νομό Ηλείας του ΚΚΕ:

ΠΑΝΑΓ. (ΠΟΤΗ) ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΥ ΖΟΥΠΙΝΑ, ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΤΕΦΑΝΗ, ΑΥΓΕΡΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΚΑΤΟΥ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΚΑΠΡΟΥΛΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΟΥ, ΗΛΙΑ ΜΠΑΣΚΟΖΟΥ, ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΣΙΑΠΗ,

ο Βασίλης Πολυζωγόπουλος προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αμαλιάδας Ν. Ηλείας.

***

φωτό 1

Πριν από μερικές μέρες «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπητός μας ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΕΝΙΩΤΗΣ. Ο Στέφανος ήταν δραστήριο μέλος του σωματείου των συνταξιούχων Γλυφάδας, αγωνιστής του ταξικού εργατικού κινήματος και αγαπητός σε όλους όσοι τον γνωρίσαμε.

Το Σωματείο των συνταξιούχων, αντί για στεφάνι προσφέρει 50 ευρώ στο αγαπημένο του ΚΚΕ, όπως ήταν η επιθυμία του αλλά και η επιθυμία της οικογένειάς του.

Το Σωματείο Συνταξιούχων Γλυφάδας

***

φωτό (χαρτί) 1

Σε ηλικία μόλις 59 ετών «έφυγε» προ ολίγων ημερών από τη ζωή ο σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ. Ηταν παντρεμένος με τη Μάρθα Καζαντζίδου, με την οποία έκαναν δύο γιους, τον Γιάννη και τον Κοσμά, και μια κόρη, τη Σοφία. Κατοικούσαν στη Νέα Νικομήδεια Βέροιας Ημαθίας. Ο Νίκος Ιωσηφίδης, γεννημένος το 1954, από νεαρή ηλικία οργανώθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ και συμμετείχε ενεργά σε κάθε εκδήλωση και δραστηριότητα του Κόμματος, έχοντας, επιπλέον, βιώσει την περιπέτεια εκτοπισμού του πατέρα του Γιάννη, στη Μακρόνησο, ενώ ήταν παρών στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973. Ο Νίκος Ιωσηφίδης κατέληξε το πρωί του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου 2013, μετά από νοσηλεία 21 ημερών σε νοσοκομεία, αντιμετωπίζοντας ανεύρυσμα και αιμάτωμα στο κεφάλι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ
Στη μνήμη του, η ΚΟΒ Απ. Παύλου Ημαθίας προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ. 1

Αυτές τις μέρες κλείνουν 13 χρόνια από τον απροσδόκητο χαμό της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και συντρόφισσας ΣΟΦΙΑΣ ΧΙΝΗ - ΜΙΧΑΛΑΚΟΥ. Γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν επίσης τελειόφοιτος του Φιλοσοφικού Τμήματος της Γαλλικής Ακαδημίας Αθηνών. Στα φοιτητικά της χρόνια ήταν δραστήριο μέλος της Νεολαίας ΕΔΑ και της Νεολαίας Λαμπράκη. Στη διάρκεια της χούντας κυνηγήθηκε για την αντιδικτατορική της δράση και της αφαιρέθηκε το διαβατήριο ως επικίνδυνη για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Απέκτησε την ειδικότητα της παιδιάτρου. Το 1974 έγινε μέλος του ΚΚΕ και ανέπτυξε πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση. Εξελέγη δημοτική σύμβουλος Κερατσινίου. Εμεινε πάντα πιστή στις αρχές του Κόμματος. Επί πολλά χρόνια ήταν μέλος της Επιτροπής Πόλης του Πειραιά και υπεύθυνη στο χώρο της Υγείας και των επιστημόνων του Πειραιά. Ηταν επίσης μέλος του Τμήματος Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ. Η αγάπη μας για τη Φούλη μένει βαθιά χαραγμένη στην καρδιά μας και η θύμησή της πάντα ζωντανή στην ψυχή μας.

Στο ΚΚΕ, που τόσο αγάπησε και πίστεψε, προσφέρουμε ως πρώτη δόση, 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αλίμου.

Ο σύζυγος Τάκης Μιχαλάκος, οι κόρες της Μαρία - Αμαλία - Γεωργία και ο γαμπρός της Βασίλης Δημητριάδης


ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ

ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ
ΜΗΤΡΟΣ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗΣ

ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΦΤΗΣ

ΡΕΝΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΡΕΝΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ

ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ

ΒΑΡΗΚΟΟΙ προσοχή! Νέο ψηφιακό ακουστικό μέσα και έξω στο αυτί χωρίς σφύριγμα, με σωστή ποιότητα ακοής. Γ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ και ΣΙΑ Ε.Ε. ΑΘΗΝΑ: Ακαδημίας 87, τηλ. 210.3831.705, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τσιμισκή 34, τηλ. 2310.237.755. ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Δραγάτση 2, τηλ. 210.4126.845.

ΤΕΝΤΕΣ

ΤΕΝΤ CENTER Τεντοτεχνική. Μεγάλη ποικιλία υφασμάτων, ευκολίες πληρωμής, άμεση εξυπηρέτηση, δωρεάν εγκατάσταση. Αφήνουμε την τέντα να μιλήσει από μόνη της! Σωκράτους 52 - Δραπετσώνα, 210.4080.119, 210.4080.199, κιν. 6942.554.060. Δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες.

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΧΡΩΜΑΤΑ, επισκευές κτιρίων, μετατροπές. Μονώσεις, υδρομονώσεις θερμοπροσόψεων κτιρίων, σοβάδες. Φρεσκαρίσματα πολυκατοικιών με δικές μας σκαλωσιές, τηλ. 210.2467.426, κιν. 6932.991.255, ΑΜΔΑΡΗΣ.


Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ Η Σ Ε

Το ημερολόγιο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ 2014 αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΠΕΕΑ

Με πλούσιο φωτογραφικό - αρχειακό υλικό και ιστορικά στοιχεία για την Κυβέρνηση του Βουνού, την Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης - ΠΕΕΑ, στα 70 χρόνια από την ίδρυσή της, στις 10 Μάρτη 1944, κυκλοφορεί το Ημερολόγιο του 2014 της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).

Μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου 2014 της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ γίνεται μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα που σφράγισαν την ίδρυση της ΠΕΕΑ, ως αποτέλεσμα και αναγκαιότητα της τεράστιας ανάπτυξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών - Ιταλών και Βούλγαρων φασιστών κατακτητών κι ενώ μεγάλο τμήμα της χώρας είχε απελευθερωθεί από τον ΕΛΑΣ. Αναφορά, επίσης, γίνεται στα πλούσια συμπεράσματα και διδάγματα του Επους της ΕΑΜικής Αντίστασης - ψυχή, οργανωτής και καθοδηγητής της οποίας υπήρξαν το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές. Διδάγματα χρήσιμα για τους σημερινούς και τους αυριανούς αγώνες του λαού μας για τη Λαϊκή Συμμαχία και τη Λαϊκή Εξουσία.

Το Ημερολόγιο διατίθεται:

  • Στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Μαυρομματαίων 12, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093.
  • Στα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ