ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Συγκέντρωση - συναυλία την Τρίτη στον Ασπρόπυργο

Ενάντια στη δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής

Οσο η εργατική τάξη βγαίνει οργανωμένα στο προσκήνιο, τόσο οι φασίστες δε θα βρίσκουν τόπο να σταθούν σε χώρους δουλειάς και λαϊκές συνοικίες
Οσο η εργατική τάξη βγαίνει οργανωμένα στο προσκήνιο, τόσο οι φασίστες δε θα βρίσκουν τόπο να σταθούν σε χώρους δουλειάς και λαϊκές συνοικίες
Συγκέντρωση - συναυλία ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής διοργανώνουν την Τρίτη, 1 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, σωματεία και φορείς του Ασπροπύργου. Κάλεσμα απευθύνουν ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας.

Τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση έχουν αποφασίσει οι Σύλλογοι της ΟΓΕ σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας, η ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, τα Σωματεία Εργαζομένων στα εργοστάσια ΝΟΥΝΟΥ, ΚΡΑΦΤ, ΣΚΟΤ και το σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο. Κάλεσμα απευθύνει και το Εργατικό Κέντρο Δυτικής Αττικής.

Για το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας, η Ελένη Χόνδρου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, σημειώνει: «Οι εργάτες και τα συνδικάτα της περιοχής δεν μπορούν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, όταν στη γειτονιά μας βρίσκονται τα γραφεία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, το ορμητήριο των ταγμάτων εφόδου, το οποίο αξιοποιούν για να εξοπλίζονται και να πραγματοποιούν ασκήσεις στα γύρω βουνά.

Η απομόνωση της Χρυσής Αυγής σε κάθε χώρο δουλειάς και λαϊκή γειτονιά είναι δική μας υπόθεση. Δεν μπορούμε να την εμπιστευθούμε στο κράτος, που ενώ μέχρι σήμερα άφηνε ασύδοτη τη Χρυσή Αυγή, κινητοποίησε μέσα σε μια νύχτα τον κατασταλτικό μηχανισμό του ενάντια στους απεργούς της "Χαλυβουργίας". Οι εργαζόμενοι βγάζουν συμπεράσματα για το ρόλο της Χρυσής Αυγής, για το γεγονός ότι αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος που κρατά το μαστίγιο ενάντια στους εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Το μήνυμα που έρχεται από τις εξορμήσεις και τη συζήτηση μέχρι τώρα είναι πολύ θετικό, το κάλεσμα διευρύνεται συνεχώς με νέες αποφάσεις».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Εξω οι χρυσαυγίτες από τα εργοστάσια

Ανακοίνωση με συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς δρα η φασιστική οργάνωση στο πλευρό της εργοδοσίας

Συγκεκριμένα παραδείγματα από τη δράση χρυσαυγιτών - φασιστοειδών μέσα στα εργοστάσια του κλάδου «που πολλές φορές πάει χέρι χέρι με τις επιδιώξεις της εργοδοσίας» φέρνει η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, σε ανακοίνωση για τις δολοφονικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Στην πανελλαδική απεργία της ΜΕΒΓΑΛ στις 28/5/2013, ο απεργοσπαστικός - τραμπούκικος μηχανισμός της εργοδοσίας αποτελούνταν από φασιστοειδή (και 3 γνωστούς χρυσαυγίτες - συνδεσμίτες στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης...), οι οποίοι, μόλις τα ΜΑΤ παρατάχθηκαν για να χτυπήσουν τους απεργούς, πανηγύριζαν και έβγαλαν τα κινητά τους να απαθανατίσουν τη σκηνή. Ταυτόχρονα, έδειχναν στην αστυνομία - ασφάλεια (αφού πρώτα χαιρετήθηκαν) ποιους πρωτοπόρους εργάτες να συλλάβει (γνήσιοι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και δωσίλογων στην Κατοχή δηλαδή!).

  • Εργαζόμενος σε εργολάβο στη γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ, πανηγύριζε πριν το καλοκαίρι ότι με τη βοήθεια της ΧΑ "έδιωξε όλους τους Πακιστανούς και προσλήφθηκαν Ελληνες" για 3-4 μήνες με μικρότερα μεροκάματα και σχεδόν ανασφάλιστοι. Μάλλον στο "διώξιμο" έβαλε και το χεράκι του γνωστός χρυσαυγίτης, στέλεχος της εταιρείας.
  • Γνωστός πάλι χρυσαυγίτης στο υποκατάστημα Αττικής της γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ, διέδιδε ότι μεσολαβούσε για να προμηθεύει η εταιρεία την ΧΑ με τρόφιμα και να τα μοιράζει στα συσσίτια του μίσους. Οδηγός διανομής παγωτού της ΝΕΣΤΛΕ, παίρνει μέρος με "πλήρη εξάρτηση" σε συγκεντρώσεις της ΧΑ στις γειτονιές της Αθήνας, ενώ άλλος πωλητής της αλλαντοβιομηχανίας ΥΦΑΝΤΗΣ πουλάει χρυσαυγίτικη προπαγάνδα του στιλ "εκπαιδευόμαστε, ερχόμαστε, θα σας συντρίψουμε" σε καταστήματα».

Η Ομοσπονδία τονίζει: «Προειδοποιούμε τα αμετανόητα χρυσαυγίτικα φασιστοειδή (αυτά που ξέρουμε και αυτά που θα ανακαλύπτουμε) να μη διανοηθούν να πειράξουν έστω και μια τρίχα από εργάτη που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. Ξέρουμε ότι τα αφεντικά τους βιομήχανοι τους ανέχονται, αν δεν τους ενισχύουν κιόλας, γιατί είναι τα μαντρόσκυλά τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια του κλάδου να απομονώσουν τους χρυσαυγίτες αλλά και την χρυσαυγίτικη προπαγάνδα μέσα στους χώρους δουλειάς. Μόνο με ισχυρά σωματεία σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τμήμα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ναζιστική φασιστική δράση της ΧΑ».

Τι γίνεται με την έρευνα για την επίθεση στο Πέραμα;

Καμία δίωξη δεν έχει ασκηθεί μέχρι σήμερα για τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών τη νύχτα της 12ης προς 13η Σεπτέμβρη, σε βάρος κομμουνιστών συνδικαλιστών των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που έκαναν αφισοκόλληση στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες και στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών. Από την πρώτη στιγμή, οι εννιά τραυματίες κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ο «Ριζοσπάστης» και το portal του «902», με βάση συγκεκριμένες καταγγελίες, δημοσίευσαν δύο ονόματα από αυτούς που συμμετείχαν στη δολοφονική απόπειρα. Στις 14 Σεπτέμβρη η ΕΛ.ΑΣ., με επίσημη ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ήδη είχαν ταυτοποιηθεί τρεις από τους δράστες της επίθεσης, που είχαν μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά έξι άτομα. Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της και δακτυλικό αποτύπωμα ενός από τους δράστες. Παρ' όλα αυτά, καμιά κίνηση δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα για να τιμωρηθούν οι δράστες, παρά και την προχτεσινή διαμαρτυρία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά από τους προέδρους των Σωματείων της Ζώνης.

Πώς αθωώνουν τους φασίστες

Το ΚΚΕ έγκαιρα, κατηγορηματικά και με συγκεκριμένα στοιχεία, έχει χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Φασιστικό τέρας, που αποτελεί το οπλισμένο χέρι του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που τη γέννησε και την εκτρέφει, για να τη χρησιμοποιεί ως «δύναμη κρούσης» ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο ότι η Χρυσή Αυγή έχει πολυπλόκαμες διασυνδέσεις με τμήματα και μηχανισμούς του αστικού συστήματος, προβάλλεται - έστω κι όταν αυτό γίνεται με αρνητικό τρόπο - από τα αστικά μέσα ενημέρωσης, από ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους και το προσωπικό τους. Σήμερα, διάφοροι αστοί δημοσιολόγοι, απολογητές του καπιταλισμού και της σαπίλας του, κάνουν πως ξαφνιάζονται από την ανοιχτή εγκληματική δράση της φασιστικής συμμορίας. Και κάποιοι άλλοι αναλαμβάνουν με ύπουλο τρόπο να «ξελασπώσουν» τους νεοναζί, να συγκαλύψουν ότι είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Καμία έκπληξη δεν προξενεί, φυσικά, ότι ένας απ' αυτούς είναι και ο γνωστός Ι. Πρετεντέρης. Με δύο άρθρα του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, 22-9-2013, με τίτλο «Λάθος καβγάς» και «Ο τραμπούκος της διπλανής πόρτας» ξεδιπλώνει χυδαία την επιχείρηση συγκάλυψης της ιδεολογικοπολιτικής ταυτότητας του εθνικοσοσιαλιστικού μορφώματος, της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου ενάντια στο εργατικό κίνημα.

Με το πρώτο, ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα, σερβίρει τη θεωρία των δύο άκρων. Με την αντικομμουνιστική χυδαιότητα που τον διακρίνει, επιχειρεί να δώσει στους αναγνώστες του μία νέα εκδοχή της ταύτισης του φασισμού με τον κομμουνισμό, εξισώνοντας τον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ -την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα, απέναντι σε όλες τις συνασπισμένες εγχώριες αστικές δυνάμεις και των ξένων συμμάχων τους- με τη χούντα των Απριλιανών συνταγματαρχών 1967 - 1974. Καθόλου περίεργο βέβαια ότι και οι Χρυσαυγίτες υμνούν το «Γράμμο - Βίτσι» και οργανώνουν φασιστικές φιέστες, για να γιορτάσουν τη σωτηρία του αστικού συστήματος. Με το ίδιο αντικομμουνιστικό μίσος και ο μεν και οι δε, το ίδιο εκμεταλλευτικό σύστημα υπερασπίζονται. Ο καθένας όπως μπορεί: Ο μεν με τη μαύρη πένα του, οι δε με την τρομοκρατία και το έγκλημα. Η επιχειρηματολογία των «δύο άκρων» συμπληρώνεται με το δεύτερο άρθρο του I. Πρετεντέρη. Μ' αυτό προσπαθεί να αποχαρακτηρίσει ιδεολογικά τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και να τους αθωώσει πολιτικά. Γράφει χαρακτηριστικά: «Διότι η Χρυσή Αυγή ως προς τούτο θυμίζει όχι τόσο το γερμανικό Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα, όσο τα Τάγματα Εφόδου: είναι μια εγκληματική οργάνωση αλλά με προσχηματικό ιδεολογικό περίβλημα, εθνική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και πραγματικές τοπικές ρίζες (...) περισσότερο από ακροδεξιό κόμμα η Χρυσή αυγή είναι ένα μαυροντυμένο άθροισμα από συμμορίες της γειτονιάς και τραμπούκους της διπλανής πόρτας. Από ανθρώπους που περισσότερο αποβλέπουν στο "χαρτζιλίκι" που έπαιρνε ο δράστης της Αμφιάλης παρά στη νεκρανάσταση του Γ' Ράιχ». ( σ.σ. οι υπογραμμίσεις δικές μας).

Να, λοιπόν, πώς έρχεται πλάι στα «δύο άκρα» και η αθώωση των Χρυσαυγιτών. Οχι, οι άνθρωποι δεν είναι φασίστες και νεοναζί, μας εξηγεί ο I. Πρετεντέρης, κάτι «τσαμπουκάδες» είναι που πάνε να βγάλουν και κανένα «χαρτζιλίκι». Δεν έχουν σχέση με το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Χίτλερ, που θαυμάζουν, αλλά Τάγματα Εφόδου. Λες και τα Τάγματα Εφόδου των Ναζί ήταν τίποτε πρόσκοποι! Ούτε λίγο, ούτε πολύ μας καλεί να τους δείξουμε και κατανόηση. Στο κάτω-κάτω οι «τραμπούκοι της διπλανής πόρτας» είναι δικά μας παιδιά, γείτονες (με «πραγματικές τοπικές ρίζες», όπως γράφει). Να, λοιπόν, πώς με δικολαβίστικους εξυπνακισμούς ο Ι. Πρετεντέρης προσπαθεί να «βγάλει λάδι» το φασιστικό κατακάθι της Χρυσής Αυγής. Να, πόσο ξεκάθαρο είναι ότι ο φασισμός είναι «γέννημα - θρέμμα» του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, το αποκρουστικό και αιματοβαμμένο στήριγμά του. Γι' αυτό και θα ξεριζωθεί μια για πάντα με την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.


Γ. Τ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ