ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Ιούλη 2013
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Tελευταία πρόβα για Βαρκελώνη

Το τελευταίο τεστ ενόψει της προσπάθειας να υπερασπιστεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας θα κάνει στην Ολλανδία η Εθνική γυναικών

Associated Press

Το τελευταίο τεστ ενόψει της προσπάθειας να υπερασπιστεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας θα κάνει στην Ολλανδία η Εθνική γυναικών
Την πρόβα τζενεράλε ενόψει της συμμετοχής της στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη, ετοιμάζεται να κάνει από την Παρασκευή η Εθνική ανδρών συμμετέχοντας σε σημαντικό διεθνές φιλικό τουρνουά στη Βουδαπέστη, με με αντιπάλους το Μαυροβούνιο, τη Γερμανία και την Ουγγαρία. Η 13άδα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Σάκη Κεχαγιά, είναι η εξής: Κώστας Τσαλκάνης, Κώστας Γαλανίδης (τερματοφύλακες), Αλέξανδρος Γούνας, Αγγελος Βλαχόπουλος, Βαγγέλης Δελακάς, Κώστας Γούβης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Μανώλης Μυλωνάκης, Κώστας Μουρίκης, Γιάννης Φουντούλης, Κώστας Γεννηδουνιάς, Κυριάκος Ποντικέας, Χρήστος Αφρουδάκης. Οι αγώνες θα αποτελέσουν το καλύτερο τεστ για τον ομοσπονδιακό τεχνικό προκειμένου να καταλήξει στην τελική εικόνα της ομάδας λίγο πριν τις υποχρεώσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Τελικά συμπεράσματα στην Ολλανδία

Το τελικό της τεστ ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κάνει στην πόλη Γκούντα της Ολλανδίας και η Εθνική γυναικών, η οποία καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας που είχε κατακτήσει στην προηγούμενη διοργάνωση, στη Σανγκάη το 2011. Η Εθνική γυναικών θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, τον Καναδά (αντίπαλές τους και στη Βαρκελώνη), αλλά και την Ολλανδία, σε διεθνές τουρνουά, οι αγώνες του οποίου ξεκινούν την Παρασκευή.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, θα έχει μαζί του στην Ολλανδία 14 πολίστριες, οι οποίες είναι: Ελενα Κούβδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Ηλέκτρα Ψούνη, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Αλκηστη Αβραμίδου, Αντιγόνη Ρουμπέση, Μαργαρίτα και Ελευθερία Πλευρίτου, Αλκηστη Μπενέκου, Χριστίνα Κότσια.

Σε δηλώσεις του ο τεχνικός της Εθνικής γυναικών επισήμανε πως στην Ολλανδία θα βγουν τα τελικά συμπεράσματα για την κατάσταση της ομάδας ενόψει Βαρκελώνης, ενώ τόνισε πως η ομάδα είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τις εμφανίσεις της στο Γουόρλντ Λιγκ.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Μια ανάσα απ' τους οκτώ η εθνική νεανίδων

Mια ανάσα πριν τα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βρίσκεται πλέον η εθνική νέων γυναικών μετά και τη νέα νίκη της, αυτή τη φορά επί της Λευκορωσίας με 64-62 για τη 2η αγωνιστική της Β` φάσης, στη διοργάνωση που διεξάγεται στην Τουρκία. Τα κορίτσια του Θανάση Σόφτση και πάλι με ανατροπή κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάσταση αφού επέστρεψαν από το -14 (18 - 32) και γύρισαν το παιχνίδι περνώντας μπροστά στο σκορ στα 30'' πριν το τέλος με τρίποντο της Σλούκα (61 - 60). Το τελικό σκορ έγραψε η Χατζηγιακουμή με νέο τρίποντο, που διαμόρφωσε το 64 - 62 υπέρ της Ελλάδας που βρίσκεται μία ανάσα από τους «8» της διοργάνωσης. Πλέον, το αποτέλεσμα που συμφέρει την εθνική είναι η Ολλανδία να χάσει από τη Σλοβακία.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 22-33, 38-46, 64-62

  • Εχοντας τελειώσει πλέον με το μεγαλύτερο... αγκάθι, που ήταν η περίπτωση της ανανέωσης με τον Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό, επιταχύνουν προκειμένου να κλείσουν και τα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα για την ομάδα της νέας σεζόν. Ετσι από χτες, μέλος της οικογένειας των πρωταθλητών Ευρώπης είναι και ο Μπράιαντ Ντάνστον, καθώς η ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτησή του για τα επόμενα δύο χρόνια! Μετά την αποχώρηση του Χάινς και το διαφαινόμενο «ναυάγιο» με τον Ντέιβις, οι «ερυθρόλευκοι» στράφηκαν στην περίπτωση του πρώην παίκτη του Αρη και μέχρι πρότινος της Βαρέζε και σε χρόνο ρεκόρ έκλεισαν τη μεταγραφή. Την ίδια ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» πιέζουν για άμεση απάντηση από πλευράς Λουκά Μαυροκεφαλίδη στην πρόταση συνεργασίας που του έχουν κάνει.
  • Ο Ντεμάριους Μπολντς είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα, αφού ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ, ύψους 1μ. 92 εκ. που ανήκε πέρυσι στην τσέχικη Κόλιν ανακοινώθηκε από τους Πατρινούς.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στην Αυστρία χωρίς Τζεμπούρ

Χωρίς τον Ράφικ Τζεμπούρ, του οποίου το θέμα παραμονής στην ομάδα παραμένει ρευστό, με τον παίκτη να συνεχίζει την ολιγοήμερη άδεια που ζήτησε, αναχώρησε χτες για την Αυστρία και το Ζέεφελντ ο Ολυμπιακός προκειμένου να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στην αποστολή ο τεχνικός της ομάδας, Μίτσελ, επέλεξε 29 παίκτες οι οποίοι είναι: Κάρολ, Γιαννιώτης, Μέγιερι, Αμπντούν, Κοντρέρας, Ντε Βινσέντι, Διαμαντάκος, Ντομίνγκες, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Γκρέκο, Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Καραγκούνης, Λυκογιάννης, Ολαϊτάν, Μανιάτης, Μανωλάς, Μήτρογλου, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπάζογλου, Μασάντο, Σαλίνο, Σάμαρης, Μανώλης Σιώπης, Σιόβας, Βάις και Τάτος. Εκτός του Τζεμπούρ στην Αυστρία δεν ταξίδεψε και ο Πίνο ο οποίος αναμένεται να δοθεί δανεικός. Οσον αφορά τον πρώτο οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να χαλάει τελικά η περίπτωση μεταγραφής του στην τουρκική Μπρούσασπορτ.

  • Ο Νίκος Παντέλης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου. Ο πρώην προπονητής του Ηρακλή Ψαχνών αντικατέστησε τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του. Ο Νίκος Παντέλης επιστρέφει στην ομάδα που αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής, την οποία έχει υπηρετήσει και από το πόστο του πρώτου προπονητή την περίοδο 2005-06.
  • Ο Αλέξης Τζόρβας είναι και επίσημα μέλος του Απόλλωνα Σμύρνης, καθώς χτες ο διεθνής τερματοφύλακας υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κυανόλευκους» και θα ενταχθεί στην προετοιμασία της ομάδας.
  • Δηλώσεις μετά το αποτυχημένο πρώτο φιλικό κόντρα στην Ανόρθωση (ήττα με 2-0) έκανε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου. Ο ίδιος υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ακόμα περισσότερη και καθημερινή δουλειά και πως τα πρώτα φιλικά χρησιμεύουν για να καταλάβουν οι νεαροί άσοι το βάρος της φανέλας της πρώτης ομάδας.
ΣΤΙΒΟΣ
Τέλος η σεζόν για Ιακωβάκη

Ο Περικλής Ιακωβάκης αποφάσισε να τελειώσει πρόωρα τη σεζόν, καθώς ο τραυματισμός στη φτέρνα δεν του επιτρέπει να βρεθεί στα αγωνιστικά επίπεδα που θα ήθελε. Ο πρωταθλητής των χαμηλών εμποδίων θα ξεκουραστεί κι έπειτα θα ξεκινήσει την προετοιμασία του, για την τελευταία σεζόν της καριέρας του.

  • Με αρκετές ελπίδες για διακρίσεις αναχώρησε χτες η ελληνική αποστολή που θα λάβει μέρος στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων που αρχίζει στο Τάμπερε της Φινλανδίας την Πέμπτη. Η αποστολή αποτελείται από 11 αθλητές/τριες με τον Βαγγέλη Μάστορα στο ύψος με το 2.24 φέτος και τη δισκοβόλος Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου που είχε κατακτήσει την τέταρτη θέση στην προηγούμενη διοργάνωση το 2011 είναι απ' τα βαριά χαρτιά της ομάδας. Αναλυτικά η ελληνική ομάδα:

ΝΕΟΙ:100 μ.: Ιορδάνης Ρουσσάκης. Υψος: Αντώνης Μάστορας. Επί κοντώ: Παναγιώτης Λάσκαρης. Επί κοντώ: Θοδωρής Χρυσανθόπουλος. Μήκος: Τάσος Γαλαζούλας. Τριπλούν: Παύλος Μπόφτσης

ΝΕΕΣ: 5.000 μ.: Αναστασία Καρακατσάνη. 10.000 μ.: Αναστασία Καρακατσάνη. 3.000 μ. στιπλ: Αθηνά Κοΐνη. 100 μ. εμπ.: Ελισάβετ Πεσιρίδου. Υψος: Κατερίνα Κυριακοπούλου.

ΔΙΕΘΝΗ
Ανακοίνωσε Καραγκούνη η Φούλαμ

Την παραμονή του Γιώργου Καραγκούνη επισημοποίησε η Φούλαμ. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον αγγλικό σύλλογο για την επόμενη σεζόν. Ο Καραγκούνης, που έκανε μια εξαιρετική πρώτη χρονιά στο «Κρέιβεν Κότατζ» και αγαπήθηκε από το κοινό του λονδρέζικου συλλόγου, αρχικά φάνηκε ότι δεν θα συνεχίσει, συζητώντας με ομάδα της Αυστραλίας και τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο η αλλαγή στάσης του αγγλικού συλλόγου επανέφερε στο νησί τον Ελληνα παίκτη.

  • Στα τέλη Οκτώβρη θα συναντηθούν για πρώτη φορά τη νέα σεζόν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, κατά την κλήρωση για την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Στη 10η αγωνιστική, η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο 26/27 Οκτώβρη, οι δύο αντίπαλοι θα συναντηθούν με γηπεδούχους τους «μπλαουγκράνα». Οσον αφορά στην αναμέτρηση για τον δεύτερο γύρο, θα διεξαχθεί στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στις 22 ή 23 Μάρτη 2014.
  • Απίστευτο περιστατικό στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας στη Νιγηρία, όπου σε δύο αγώνες που θα έκριναν τις ομάδες που θα ανέβαιναν κατηγορία σημειώθηκαν σε 90 λεπτά 146 γκολ. Ο ένας τελείωσε 67-0 με νικήτρια ομάδα την Πολίς Μασινκόντρα στην Μπουμπαγιάρο και ο άλλος 79-0 με νικήτρια την Πλατό Γιουνάιτεντ Φίντερς απέναντι στην Ακούρμπα. Το αξιοπερίεργο μάλιστα είναι πως τα ημίχρονα των δύο αγώνων είχαν λήξει με 6-0 και 7-0 αντίστοιχα. Φυσικά το θέμα προκάλεσε την έρευνα από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.
ΒΟΛΕΪ
Αλλαγή φρουράς στην εθνική ανδρών

Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Αλέκου Λεώνη στον πάγκο της Εθνικής θα είναι ο πρώτος προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΠΕ. Ο Λεώνης ουσιαστικά είχε προαναγγείλει την πράξη του στο ματς με το Βέλγιο στις 8 Ιούνη, αφού φερόταν έντονα δυσαρεστημένος από τις περικοπές στα οικονομικά και την έλλειψη αγωνιστικής δραστηριότητας, αφού ο επόμενος αγώνας της εθνικής μετά την αποτυχία για πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι το Γενάρη του 2014.

  • Μια ακόμη μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν ανακοίνωσε χτες η ΑΕΚ που ήρθε σε συμφωνία για συνεργασία τριών χρόνων με την Αφροδίτη Λαδένη. Η 20χρονη ακραία έπαιζε πέρυσι στον Ηρακλή, χωρίς να ολοκληρώσει τη χρονιά, καθώς είχε αποχωρήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων στον σύλλογο. Ας σημειωθεί πως αυτή είναι η τέταρτη μεταγραφή της Ενωσης, καθώς ήδη έχουν προηγηθεί οι αποκτήσεις των Καβαθά, Γιακουμή και Κρουκ.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μέτρα για την υγεία των αθλητών

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος με αφορμή το θάνατο του κωπηλάτη Σ. Αλεξιάδη

Σοκ και ερωτηματικά προκαλούν οι ξαφνικοί θάνατοι αθλητών από λευχαιμία, αναδεικνύοντας την ανάγκη μέτρων προστασίας και πρόληψης για την υγεία των αθλητών.

Θυμίζουμε ότι το περασμένο Σάββατο πέθανε ο 26χρονος αθλητής της κωπηλασίας Στρατής Αλεξιάδης, στη Νορβηγία, χώρα καταγωγής της μητέρας του, όπου ζούσε τον τελευταίο καιρό. Ο αθλητής ήταν βαλκανιονίκης με την Εθνική ομάδα και το 2009 εγκατέλειψε την κωπηλασία για να αφοσιωθεί στις σπουδές του.

Πριν λίγο καιρό, όμως, από την ίδια αιτία είχε πεθάνει και ο πρωταθλητής του Κανόε/Καγιάκ Ανδρέας Κιλιγκαρίδης σε νοσοκομείο στην Πολωνία.

Σε σχόλιό του για το θάνατο του κωπηλάτη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Με αφορμή το δεύτερο στη σειρά θάνατο από λευχαιμία Ελληνα αθλητή, το ΚΚΕ τονίζει την ανάγκη οι αρμόδιοι φορείς να πάρουν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και πρόληψης για τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ