Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11592

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΚΩΣΤΑΣ ΘΑΝΟΣ
O αθλητισμός
πρέπει
να είναι κοινωνικό αγαθό

Sportidea

Ο αθλητισμός επιβάλλεται να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι προνόμιο λίγων. Αυτό είναι τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα. Πρέπει να είναι δικαίωμα όλου του κόσμου και όχι όσων έχουν να πληρώσουν. Είναι τεράστια η περικοπή στις επιχορηγήσεις. Συγκριτικά με το 2008 και '09 έχει αγγίξει το 70%. Χρήματα οι ομοσπονδίες δεν έχουν για να καλύπτουν όχι αθλητικό έργο αλλά βασικές ανάγκες. Υπήρξαν μεγάλες περικοπές και σε προγράμματα, όπως του μαζικού, του σχολικού αθλητισμού κ.ά. Απαιτείται ένας σχεδιασμός. Μόνο με μαζική άθληση θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Θα έχουμε ανθρώπους που θα αγαπούν την άσκηση, θα την κάνουν μια ζωή, θα τρέφονται σωστά. Δηλαδή, ανθρώπους με καλή αγωγή, υγιείς, άρα κέρδος - και οικονομικό - στη δημόσια υγεία. Υπάρχει θέληση από τα παιδιά αλλά δεν υπάρχει η ανάλογη στήριξη για να το κάνουμε σωστά.


ΣΕΛ.  7


ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΟΓΕ
Πολύμορφες πρωτοβουλίες για παιδιά, γονείς και εργαζόμενες

Πρόγραμμα πολύμορφων δραστηριοτήτων σχεδιάζουν και υλοποιούν οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ. Συνδυάζουν τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες με τη συζήτηση γύρω από ζητήματα που απασχολούν τη λαϊκή οικογένεια και τις γυναίκες που ανήκουν σε αυτή, με την οργάνωση της πάλης για τα προβλήματα αυτά.


ΣΕΛ.  16
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΡΟΚΟΣ
Ακάματος «υλοποιητής» κοινωνικών ονείρων

«99% Σχέδια και 1 γλυπτό ζητούν ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΩΡΑ». Με αυτή την κοινωνικά υπονοηματική και καυστική φράση τιτλοδότησε την πρόσφατη έκθεσή του ο σπουδαίος, πολυβραβευμένος γλύπτης Κυριάκος Ρόκος.


ΣΕΛ.  4  -  5
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Οι απαρχές της ανθρώπινης δημιουργικότητας

Αν και το γενεαλογικό δέντρο του ανθρώπου ξεκινά πριν περίπου 6 εκατομμύρια χρόνια στην Αφρική, επί 3 - 4 εκατομμύρια χρόνια τα πρώιμα μέλη της οικογένειας δεν άφηναν πίσω τους δείγματα επινοητικότητας, γεγονός που πρέπει να οφείλεται στο ότι η συλλογή της τροφής γινόταν κυρίως με τα χέρια και ξύλινα ραβδιά για σκάψιμο και τρύπημα, τα οποία δεν διατηρήθηκαν στο πέρασμα του χρόνου.


ΣΕΛ.  9
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ξανακοιτώντας την ιστορία

Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με δεκαεννέα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, γνωστό σε όλους για τη σταθερή του συμβολή στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας, επίτευγμα πολιτιστικής αποκέντρωσης, πραγματοποιείται φέτος από τις 18 έως τις 25 Ιούλη.


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ