Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 6 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11591

ΠΑΣΕΒΕ
Κόντρα στη νέα φοροληστεία

ΣΕΛ.  10
ΚΚΕ
Αναντικατάστατη η ΕΛΒΟ στην αμυντική βιομηχανία

ΣΕΛ.  7

ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην αντιλαϊκή πολιτική

  • Ολοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούλη
  • Στέλνουμε μήνυμα οργάνωσης, προετοιμασίας, αλληλεγγύης, ταξικής απάντησης
  • Παλεύουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, για σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα, για ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων

ΣΕΛ.  7,   11

22ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μια κεφάτη νεανική κατασκήνωση από χτες στα Χανιά

Ασυμβίβαστη νεανική φωνή με ξεκάθαρο μήνυμα υψώθηκε από χτες στο 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Σούδα. Κορύφωση θα είναι η σημερινή πορεία στη ΝΑΤΟική βάση της Σούδας και η συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.


ΣΕΛ.  3

Για τη «χαλάρωση»

Με αφορμή τις συζητήσεις στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και την πρόσφατη φιέστα που διοργάνωσε η Α. Μέρκελ με τη συμμετοχή ηγετών των κρατών - μελών της ΕΕ για το ίδιο θέμα, άρχισε στα αστικά ΜΜΕ η φιλολογία περί χαλάρωσης της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής. Το στοιχείο που προβάλλεται ως ένδειξη είναι τα 6 δισ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν από την ΕΕ σε προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας, προγράμματα με ημερομηνία λήξης για όσους νέους ενταχτούν, αφού είναι ορισμένου χρόνου. Και βεβαίως με μισθούς - φιλοδωρήματα, από το μοίρασμα των 6 δισ., τα οποία θα δοθούν γι' αυτό το σκοπό στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Και επειδή στην αντιμετώπιση της ανεργίας βάζουν και την παράμετρο κινητικότητα, σημαίνει και αντικατάσταση εργαζομένων με δικαιώματα Συλλογικών Συμβάσεων από νέους χωρίς δικαιώματα. Αλλωστε, η Α. Μέρκελ έχει πει ότι είναι άδικο να μην έχουν οι νέοι δουλειά και να έχουν οι εργαζόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας. Μια ακόμη αντεργατική αναδιάρθρωση στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας. Οσο για τη λεγόμενη χαλάρωση της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής, ακόμα και αν συνέβαινε, δεν είναι φιλολαϊκή. Η αστική πολιτική πασχίζει πάντα να διαμορφώνει τα μείγματα που εφαρμόζει έτσι που να δημιουργεί δικλίδες ασφαλείας για το κεφάλαιο με διαχείριση της κρίσης. Για παρεμπόδιση της καταστροφής τμήματός του, της όξυνσης των ταξικών αντιθέσεων και της αστάθειας και δυσλειτουργίας του αστικού πολιτικού συστήματος από τη λαϊκή δράση, για την ανάκαμψη. Αλλωστε, το λεγόμενο αυστηρό δημοσιονομικό από το λεγόμενο επεκτατικό μείγμα δε χωρίζονται με σινικά τείχη. Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβίζεται σ' αυτές τις αστικές διαπιστώσεις γιατί το ουσιαστικό ζήτημα στη διαχείριση της κρίσης σε όφελος του κεφαλαίου είναι οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις για τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Και αυτές συνεχίζουν να τις επιβάλλουν απαρέγκλιτα εντείνοντας τον ταξικό πόλεμο κατά της εργατικής τάξης. Μόνη απάντηση η αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή πάλη.



ΚΚΕ
Η κυβέρνηση ολοκληρώνει το έγκλημα στην ΕΡΤ

ΣΕΛ.  8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΤΣΕΛΗ»
Συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα

ΣΕΛ.  13
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Τη Δευτέρα συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος

ΣΕΛ.  11
Αθλιότητα των «Financial Times» σε βάρος του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  7
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Σε τεντωμένο σχοινί

Σε τεντωμένο σχοινί παραμένει η κατάσταση στην Αίγυπτο δύο μέρες μετά την επέμβαση του στρατού που ανέτρεψε από την εξουσία τον πρόεδρο Μόρσι και τους ισλαμιστές «Αδελφούς Μουσουλμάνους». Στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλες σχεδόν τις πόλεις καθώς τα επεισόδια ανάμεσα σε υποστηρικτές του Μόρσι και της αντιπολίτευσης συνεχίζονται.


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ