Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11581

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ
...
με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί!

Μικρό αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι που σμίλεψε στη σπαρμένη από νότες, ευαισθησία, οράματα «διαδρομή» του. Η παρακαταθήκη του, ένα μεγάλο έργο, αληθινό και γι' αυτό βαθιά λαϊκό, που μας πρόσφερε και συνεχίζει να μας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Το δημιουργό που μετουσίωσε τη μελωδική του έμπνευση σε μεγάλη τέχνη, που πίστευε ότι η τέχνη αποτελεί κοινωνικό λειτούργημα. Ο αλησμόνητος Μάνος Χατζιδάκις, όμως, με την πολύτροπη, πολύχυμη, πηγαία λαϊκή, αλλά και καλλιεργημένη με τη μεγάλη ποίηση και βαθιά στοχαστική ευαισθησία του, δε σημάδεψε μόνο το τραγούδι. Σημάδεψε και το ελληνικό θέατρο.


ΣΕΛ.  4  -  5


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Κρίσιμο μέτωπο πάλης για τις γυναίκες

Ενα μέρος των εργαζόμενων γυναικών έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο των αντιασφαλιστικών ανατροπών, με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης μέχρι τα 67 χρόνια, την κατάργηση της πενταετούς διαφοράς στα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης μεταξύ αντρών και γυναικών. Οσες εργαζόμενες και εργαζόμενοι καταφέρνουν να συνταξιοδοτηθούν υφίστανται αλλεπάλληλες μειώσεις στις συντάξεις τους, ενώ για όλο και περισσότερες γυναίκες η σύνταξη γίνεται άπιαστο όνειρο.


ΣΕΛ.  16
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάνει πράξη το δικαίωμα στην άθληση

Το γεγονός και μόνο ότι αποτελεί θεσμό, αποδεικνύει την επιτυχία του Eργατικού Tουρνουά Pοδοσφαίρου, το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ. Με εθελοντική προσφορά στήνεται μια διοργάνωση, μέσα από την οποία επανακτάται το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση. Ενα λαϊκό δικαίωμα που όπως και όλα τ' άλλα στερεί ο καπιταλισμός.


ΣΕΛ.  7
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Ποιοι, γιατί και πώς παρακολουθούν τα πάντα στο Διαδίκτυο

Μια «βόμβα» έσκασε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Αμερικανός πράκτορας Εντουαρντ Σνόουντεν αποκάλυψε ότι σχεδόν τα πάντα στο Διαδίκτυο παρακολουθούνται σε παγκόσμια κλίμακα, από το «Prism»(«Πρίσμα»), ένα πανίσχυρο σύμπλεγμα συστημάτων πληροφορικής, που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA) και στις νέες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων των μυστικών υπηρεσιών της, στο Μπλάφντεϊλ της Γιούτα.


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ