Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11582

ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Στη μάχη για νοσοκομεία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών

ΣΕΛ.  3
«ΝΕΑ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Αμετακίνητος στόχος η προώθηση των μέτρων που χρεοκοπούν το λαό

ΣΕΛ.  8  -  9

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ με τα ναρκωτικά
  • ΚΚΕ: Μπορούμε σήμερα να βάλουμε φραγμό σ' αυτούς που επιδιώκουν να στερήσουν τη δυνατότητα χιλιάδων εξαρτημένων νέων να παλέψουν για την απεξάρτηση - επανένταξή τους
  • ΚΝΕ: Δε δεχόμαστε να μας εξολοθρεύσουν, να κλέψει κανείς το μυαλό μας. Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά γιατί παλεύουμε ενάντια στις αιτίες που τα γεννούν, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα

Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών σήμερα, με την κυβέρνηση να συντηρεί το πρόβλημα με τη χορήγηση υποκατάστατων μέσω του πρόσφατου νόμου για τα ναρκωτικά, αντί για πολιτική απεξάρτησης και επανένταξης. Προωθεί τη διάλυση των δομών πρόληψης, θεραπείας και απεξάρτησης παραδίδοντάς τες στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τις ΜΚΟ. Την ίδια ώρα αναπαράγονται με ένταση καταστροφικές θεωρίες για «ακίνδυνα ναρκωτικά» ή του διαχωρισμού σε «σκληρά και μαλακά». Η καταστολή μέσω της εξάρτησης και η χρησιμοποίηση των ναρκωτικών ως όπλου χειραγώγησης συνειδήσεων πάνε χέρι χέρι με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος των μονοπωλίων, που για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, επιδιώκουν να διαμορφώσουν σύγχρονους «σκλάβους». Κανένας συμβιβασμός με τα ναρκωτικά. Να ηττηθεί η πολιτική διαχείρισης της ναρκωεξάρτησης.


ΣΕΛ.  6   -   7

Eurokinissi

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μέτρα τώρα για την αντιπυρική προστασία

Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας, σε συνδυασμό με τις περικοπές και τις ήδη μεγάλες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό της Πυροσβεστικής, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη θερινή περίοδο. Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση και την ευθύνη να πάρει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα.


ΣΕΛ.  19

Εντείνουν την αντιλαϊκή επίθεση

Με ακόμη μεγαλύτερη ένταση (αυτό σημαίνει το συνεχίζουμε με νέα αποφασιστικότητα που είπε ο πρωθυπουργός), θα συνεχίσει την επίθεση κατά των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Θα εφαρμόσει όσα αντιλαϊκά μέτρα αποφάσισε η προηγούμενη τρικομματική κυβέρνηση και δεν πρόλαβε να υλοποιήσει, ενώ θα πάρει και νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, όπως φάνηκε και από την ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο. Πίσω από τις διακηρύξεις για ανάκαμψη και επενδύσεις κρύβεται η ένταση της εφαρμογής αντεργατικών αναδιαρθρώσεων, ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να μεγαλώνει η κερδοφορία του κεφαλαίου, με χρεοκοπημένο το λαό. Γι' αυτό τα κόμματα της δικομματικής συγκυβέρνησης ανανεώνουν την προγραμματική τους συμφωνία, με βασικό στόχο να διαχειριστούν την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου. Ο πρωθυπουργός και τα κόμματα του κεφαλαίου ξαναμίλησαν για σωτηρία της πατρίδας. Δεν εννοούν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από τη σωτηρία των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών, τραπεζιτών, βιομηχάνων. Ο λαός μας δεν έχει ανάγκη από σωτήρες παλιούς, νέους και επίδοξους. Χωρίς καμιά αναμονή, με εμπιστοσύνη στη δύναμή του, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να ενισχύσει τη Λαϊκή Συμμαχία για έξοδο από την κρίση προς όφελός του.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΤΣΕΛΗΣ»
Οχι στο λουκέτο - όχι στην ανεργία

ΣΕΛ.  13
Προς «νέο» κυβερνητικό συνδικαλισμό

ΣΕΛ.  12
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Φορολογούν τα κοινωνικά επιδόματα

ΣΕΛ.  20
ΚΚΕ ΓΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Ο λαός την πληρώνει σε κρίση ή σε ανάπτυξη

ΣΕΛ.  15
82η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ
Ενισχύθηκε το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  17
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διήμερο για Ελληνες και μετανάστες

Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων διοργανώνει αυτό το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιούνη η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια. Οι εκδηλώσεις του Διημέρου θα κορυφωθούν την Κυριακή, με την ομιλία του Δημήτρη Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  11
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Βαφτίζουν ανάπτυξη την εργασιακή ζούγκλα

ΣΕΛ.  13
ΠΑΣΕΒΕ
Σήμερα συγκέντρωση για την Κοινωνική Ασφάλιση

ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ