Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11443

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Εργασιακό Μεσαίωνα βιώνουν οι ηθοποιοί

Την πιο σκληρή, την πιο άγρια λιτότητα βιώνουν οι ηθοποιοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι. Σε μια περίοδο κλιμάκωσης της επίθεσης για απελευθέρωση της «αγοράς εργασίας» από κάθε «αναχρονιστικό» εμπόδιο με σκοπό την πιο στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων - κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση των απολύσεων, μείωση μισθών και συντάξεων, νέα φορολογική επιδρομή, επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, όπως η ωρομισθία, τα δελτία, η πληρωμή με ποσοστά επί των εισιτηρίων, όλοι, ως εργάτες της Τέχνης, γίνονται μάρτυρες μιας επιθετικής πολιτικής, μιας πολιτικής που στόχο έχει το μυαλό και τα αντανακλαστικά αντίστασης του ανθρώπου. Και ενώ εξελίσσεται αυτή η πραγματικότητα η πλειοψηφία του ΣΕΗ, όπως έδειξαν και οι δύο πρόσφατες ημερίδες που διοργάνωσε για την «Κρίση στο Θέατρο», καλεί στο συμβιβασμό και την υποταγή.


ΣΕΛ.  4  -  5


ΤΣΑΡΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ
Το έργο του φάρος ελπίδας και αισιοδοξίας

Το έργο του Τσάπλιν, κλασικό, πολιτικό και βαθύτατα ουμανιστικό, απεικονίζει τον άνθρωπο που παρ' όλες τις αντιξοότητες και τα εμπόδια αγωνίζεται να επιβιώσει, που αντιστέκεται στις συμπληγάδες. Τα Χριστούγεννα συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από το θάνατό του.


ΣΕΛ.  3
Μπρεχτικής διδαχής «Ναι» και «Οχι»

Η θεατρική ομάδα «Παύσις» ανέβασε, στο θέατρο «Αλκμήνη», το πανανθρώπινης και διαχρονικής αξίας, αλλά και τεράστιας επικαιρικής διδαχής, έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Ο λόγος για το δίπρακτο έργο του «Αυτός που λέει ΝΑΙ - Αυτός που λέει ΟΧΙ». Ενα έργο που «στοχεύει» κατευθείαν στη συνείδηση κάθε ανθρώπου, κάθε ηλικίας, κάθε λαού και τόπου, κάθε γενιάς, ιδιαιτέρως, όμως, στη νέα γενιά.


ΣΕΛ.  6
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρωτοβουλίες για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας

ΣΕΛ.  16
Η «Αγία Ιωάννα των σφαγείων» του Μπρεχτ στο «Ακροπόλ»

ΣΕΛ.  6
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Η γλώσσα του εγκεφάλου

Πρόοδοι στην έρευνα του εγκεφάλου μπορεί να οδηγήσουν σε «νευρομορφικά» ηλεκτρονικά κυκλώματα και γενικότερα σε εντελώς νέα είδη υπολογιστών.


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ