Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11434

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Ορέγονται υποταγμένο Σωματείο Ηθοποιών

Στην ημερίδα του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, με θέμα την κρίση και το θέατρο, απαγορεύτηκε ρητά στα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του ΔΣ του ΣΕΗ και σε όσα μέλη του ανήκουν σε κόμματα να είναι στην ημερίδα ως εισηγητές, ενώ εισηγητής στην ημερίδα επιχείρησε να απαξιώσει το «Θέατρο του Βουνού», τον Γκόρκι και τον Μπρεχτ. Πρόκειται για μια ξεδιάντροπα αντιδημοκρατική, αντεργατική απόφαση, που προσβάλλει την 95χρονη αγωνιστική πορεία του ΣΕΗ και ανοίγει το δρόμο για τη μετατροπή του σωματείου σε φερέφωνο των εργοδοτικών συμφερόντων και της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Και όλ' αυτά τη στιγμή που πολλοί ηθοποιοί δοκιμάζονται από τη φτώχεια καθώς η ανεργία φουντώνει, οι μισθοί έχουν υποστεί μειώσεις, συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί ακόμη, πολλοί ηθοποιοί εκβιάζονται σε ανασφάλιστη ή και απλήρωτη εργασία που βαφτίζεται εθελοντική, άλλοι έχουν μείνει χωρίς βιβλιάριο Υγείας, ενώ αρκετοί αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς, δάνεια, ενοίκια, χαράτσια.


ΣΕΛ.  4  -  5


ΑΛΚΗΣ ΑΛΚΑΙΟΣ
Θεράπων της γλώσσας και της ψυχής

«Εφυγε» στα 63 του χρόνια ένας από τους πιο εμπνευσμένους ποιητές - στιχουργούς της νεότερης γενιάς.


ΣΕΛ.  3
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΡΕΧΤ
«Και οι δήμιοι πεθαίνουν»

Η τρίτη ταινία του αφιερώματος του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ στον Μπρεχτ προβάλλεται την Τετάρτη στο «Τιτάνια».


ΣΕΛ.  4
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΟΓΕ
Με πυξίδα την αγωνιστική δράση

«Πες μου μαμά, γιατί τάχα να πεινάμε;»: Το ερώτημα που ο σπουδαίος συγγραφέας Εμίλ Ζολά βάζει στα χείλη της μικρής του λογοτεχνικής ηρωίδας, επέλεξε ο Σύλλογος Γυναικών Κερατσινίου «Η Στοργή του Παιδιού» ως τίτλο για την εκδήλωση που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού (11 Δεκέμβρη).


ΣΕΛ.  16
ΕΥΡΩΠΗ: ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ
Προϋποθέσεις εμφάνισης ζωής;

Για να εμφανιστεί και να αναπτυχθεί ζωή σε έναν πλανήτη ή δορυφόρο χρειάζονται τρεις βασικές προϋποθέσεις: Να έχει μια ικανή και σχετικά σταθερή πηγή παροχής ενέργειας, να έχει υγρό νερό και να διαθέτει τα κατάλληλα χημικά συστατικά που σχηματίζουν τη βάση της χημείας της ζωής. Η Ευρώπη, ένας από τους μεγάλους δορυφόρους του πλανήτη Δία, φαίνεται να διαθέτει και τα τρία χαρακτηριστικά.


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ