ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Κανένα στοιχείo μετανάστη στη Χρυσή Αυγή

Κανένας Δήμος, καμιά Περιφέρεια να μη δώσει τα στοιχεία για πρόσφυγες - μετανάστες που ζητά η κυβέρνηση με «λαγό» τη Χρυσή Αυγή. Κανένας εργαζόμενος στην Κεντρική και Τοπική Διοίκηση να μη «συμμορφωθεί» σε ρατσιστικές εντολές και υποδείξεις.

Αυτό ζητά με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», θυμίζοντας ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή, με Ερώτηση στη Βουλή, ζητά να πληροφορηθεί αναλυτικά στοιχεία για την απασχόληση των αιτούντων άσυλο, των προσφύγων και γενικότερα αυτών που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διεθνούς προστασίας, καθώς και των μεταναστών που κατέχουν κάθε είδους άδεια υπαίθριου εμπορίου.

«(...) Κάνουν πως δεν ξέρουν τις τεράστιες δυσκολίες που συναντάει ένας πρόσφυγας για να υποβάλει αίτημα ασύλου στη χώρα μας, πολύ περισσότερο για να γίνει αυτό δεκτό (...) Προσποιούνται πως αγνοούν την από 19-10-2012 εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας, παρόλο που αναφέρονται συγκεκριμένα σε αυτήν, ότι κάθε άλλο παρά αυτόματα δίνεται δικαίωμα στην εργασία σε όποιον έχει καταφέρει να υποβάλει αίτημα ασύλου. Αντίθετα, το εξαρτά απαράδεκτα από μια σειρά απαγορευτικές προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι δεν υπάρχουν άνεργοι Ελληνες, ομογενείς ή πολίτες της ΕΕ στη συγκεκριμένη ειδικότητα, που έρχονται σε αντίθεση ακόμη και με διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας», παρατηρεί η «Δημοκρατική Συσπείρωση».

Υπογραμμίζει ότι η Χρυσή Αυγή προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους καπιταλιστές και το σύστημά τους, αφού όχι απλώς τους βγάζει «λάδι» για την κρίση, τους πολέμους, την ανεργία και τη λαϊκή εξαθλίωση, αλλά προσπαθεί να ενοχοποιήσει και τα θύματά τους, φέρνοντάς τα σε αντιπαράθεση με τα επίσης θύματά τους Ελληνες εργαζόμενους και ανέργους.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι φέρει πολύ σοβαρή ευθύνη «όχι μόνο γιατί ανέχεται προκλητικά την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και προθυμοποιείται να κάνει τα "χατίρια" της, παραγγέλλοντας τη συλλογή των απαράδεκτων στοιχείων που κάθε φορά ζητάει μέσω του κρατικού μηχανισμού, αλλά και επειδή υιοθετεί τη ρατσιστική πολιτική και πρακτική της, με τον ενστερνισμό των εμπρηστικών θέσεών της για "ανακατάληψη" των πόλεων από τους μετανάστες, τις συνεχιζόμενες ρατσιστικές αστυνομικές επιχειρήσεις εναντίον τους, όπως ο "Ξένιος Ζευς", τις άθλιες μεθοδεύσεις για την ιθαγένεια, τη στοχοποίησή τους από κρατικούς φορείς και υπηρεσίες».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» απαιτεί από την κυβέρνηση παύση της απαράδεκτης συλλογής και χορήγησης στοιχείων που στοχοποιούν τους μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας. Σύλληψη και τιμωρία των δραστών των δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής και άλλων εγκληματικών εθνικιστικών οργανώσεων σε βάρος μεταναστών αλλά και Ελλήνων εργαζομένων. Αμεση διακοπή των ρατσιστικών αστυνομικών επιχειρήσεων. Σεβασμό των εργασιακών, κοινωνικών, ατομικών δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων. Καλεί Δήμους και Περιφέρειες να αρνηθούν τη χορήγηση των στοιχείων, συνδικάτα και εργαζόμενους στους κρατικούς φορείς και υπηρεσίες να μη συμμορφώνονται με καμιά ρατσιστική εντολή ή υπόδειξη. Να στραφούν και να οργανώσουν την πάλη τους κατά των πραγματικών ενόχων για τα οξυμένα προβλήματά τους.

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Να μην κλείσουν να μην συγχωνευτούν τα νοσοκομεία

Συντονισμένη κινητοποίηση 6 Λαϊκών Επιτροπών και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων

Την ανάγκη να μην κλείσουν ούτε να συγχωνευτούν τα νοσοκομεία και οι κλινικές βροντοφώναξαν προχθές βράδυ, μέλη των Λαϊκών Επιτροπών Πατησίων - Κυψέλης - Γαλατσίου - Νέας Ιωνίας - Μεταμόρφωσης και Νέου Ηρακλείου. Σε συγκέντρωση στα Πατήσια μαζί με εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, απαίτησαν να υπάρξει δημόσια Υγεία, Πρόνοια και φάρμακα για όλους ανεξαιρέτως και όχι μόνο να μην κλείσουν τα νοσοκομεία της περιοχής αλλά και να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Ο Λευτέρης Νικολάου από τη Λαϊκή Επιτροπή Πατησίων - Κυψέλης τόνισε πως «η Υγεία και Πρόνοια, είναι ένα θέμα που δεν χτυπά μόνο το 1,5 εκατομμύριο ανέργους που δεν έχουν το δικαίωμα εξ ορισμού να νοσηλευτούν, όχι μόνο τους εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους, τους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν δει τη σύνταξή τους να μειώνεται, όχι μόνο τους εργαζόμενους που έχουν δει να χάνονται τα δικαιώματά τους αλλά πολύ περισσότερο κόσμο γιατί έχουν ανθρώπους που εξαρτώνται από αυτό». Ο Χάρης Χουρδάκης εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας υπενθύμισε πως «λέγανε το 7ο Θεραπευτήριο υπολειτουργούσε. Μα γιατί; Αυτοί δε διόριζαν γιατρούς, δε διόριζαν προσωπικό; Από μόνο του υπολειτουργούσε; Θα πουν σε λίγο καιρό ότι και το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων υπολειτουργεί. Μα αφού αυτοί το έβγαλαν από την εφημερία». Ο Κώστας Μουρδουκούτας από τη Λαϊκή Επιτροπή Νέας Ιωνίας τόνισε: «Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι το "Αγ. Ολγα" δεν έχει πληρότητα, τα ράντζα που τόσα χρόνια ακόμα και τα δικά τους κανάλια πρόβαλλαν εξαφανίστηκαν, οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό είναι χιλιάδες. Γιατί μας λένε ότι τώρα τα νοσοκομεία πρέπει να συγχωνευθούν όλα μαζί και να ενταχθούν στο "Αγ. Ολγα";».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Στράτος Τσελάς, πρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων του «Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων» και η Βάσω Φιλιππάτου, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο «Γ.Ν. Πατησίων», οι οποίοι μεταξύ άλλων ευχαρίστησαν τους κατοίκους των περιοχών στη συμπαράσταση που έχουν δείξει στο δίχρονο αγώνα τους ώστε να μην κλείσει το Νοσοκομείο.

Μετά τη συγκέντρωση, τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών έκαναν πορεία προς τον Αγ. Ανδρέα στο Γαλάτσι.

ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αφησαν δεκάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα

Κινητοποίηση στη ΔΕΗ τη Δευτέρα στις 8.30 π.μ. οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Μενεμένης και Γιαννιτσών - Μοναστηρίου

Κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αισώπου, με αίτημα την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στις δεκάδες οικογένειες στην περιοχή του Δενδροποτάμου στη Θεσσαλονίκη, οργανώνει τη Δευτέρα στις 8.30 το πρωί, η Λαϊκή Επιτροπή Μενεμένης και Γιαννιτσών - Μοναστηρίου.

Την Πέμπτη, ιδιωτικά συνεργεία της ΔΕΗ, παρουσία της αστυνομίας, έκοψαν το ρεύμα σε δεκάδες σπίτια και καταστήματα στο Δενδροπόταμο, επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ρεύμα και το χαράτσι. Στον Δενδροπόταμο ζουν περίπου 3.000 κάτοικοι, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι Ρομά, ενώ είναι μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές τής Θεσσαλονίκης με υψηλούς δείκτες ανεργίας.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Μενεμένης και Γιαννιτσών - Μοναστηρίου, καταγγέλλει κυβέρνηση, τρόικα, αλλά και τη διοίκηση της ΔΕΗ. «Η βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι πρωτοφανής. Κινητοποιούν δεκάδες αστυνομικούς, για να κόψουν το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες Ρομά, δείχνοντας το σκληρό και ταξικό πρόσωπο αυτής της πολιτικής, αυτού του κράτους».

  • Κινητοποίηση στη ΔΕΗ της Παπαναστασίου προγραμματίζει την Τρίτη 27 Νοέμβρη στις 9 το πρωί, η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας και 5ου Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.
Συνεχίζεται η καταστολή σε βάρος μεταναστών

Τις 4.000 φτάνουν οι συλλήψεις μεταναστών στα πλαίσια της επιχείρησης της Αστυνομίας με την ονομασία «Ξένιος Ζευς». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., προχτές συνελήφθησαν έξι μετανάστες στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, ενώ προσήχθησαν στις υπηρεσίες της ΓΑΔΑ 404 άτομα. Από τις αρχές του Αυγούστου, όταν και ξεκίνησε η επιχείρηση σε Αθήνα και Εβρο, έχουν προσαχθεί 54.086 μετανάστες και έχουν συλληφθεί 3.994.

ΕΕΔΥΕ
Στις 19 Δεκέμβρη η κλήρωση του λαχνού

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, μετά την τελευταία Συνεδρίασή της αποφάσισε την αναβολή της κλήρωσης του λαχνού που κυκλοφόρησε με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών της σε όλη τη χώρα και είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει στις 28 Νοέμβρη 2012. Η οριστική ημερομηνία της κλήρωσης είναι 19 Δεκέμβρη 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 1:30 μ.μ., στα Γραφεία της ΕΕΔΥΕ, Θεμιστοκλέους 48, Αθήνα. Οσοι διακινούν τους λαχνούς πρέπει να στείλουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2012, γραπτά τους αριθμούς των λαχνών που διακινήθηκαν.

Επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.30 χτες το μεσημέρι, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και μπογιές στην πρόσοψη του κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας 68, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν μικρές υλικές ζημιές.

Προφυλακίστηκε χτες, μετά την απολογία του στον ανακριτή o 35χρονος που κατηγορούνταν για παραβίαση προσωπικών δεδομένων αφού επεξεργάστηκε φορολογικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που αφορούσαν 9.000.000 πολίτες. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε ότι επεξεργάστηκε το αρχείο, αρνήθηκε όμως ότι είδε το περιεχόμενο.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΚΥΨΕΛΗΣ
Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων

Μαθήματα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Πατησίων - Κυψέλης, καθηγητές από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και φοιτητές από το ΜΑΣ, για μαθητές Β' και Γ' Λυκείου, καθημερινά στο στέκι εργαζομένων και νεολαίας (Πατησίων 252, Πλατεία Κολιάτσου).

Το φροντιστήριο που έχει σκοπό να προετοιμάσει τους μαθητές της Β' και Γ΄Λυκείου για τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων και έχει αγκαλιαστεί από παιδιά λαϊκών οικογενειών που οι γονείς τους είναι άνεργοι ή δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά σε αυτές τις υποχρεώσεις, βρίσκεται σε λειτουργία για 3η συνεχόμενη βδομάδα.

Μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 4 έως τις 8 το απόγευμα. Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες: 211.7054.821 και 693.69.54.058.

Επεισόδια σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών

Επεισόδια σημειώθηκαν στις 1.30 χθες το μεσημέρι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Κομοτηνή όταν οι περίπου 600 μετανάστες βγήκαν από τα «δωμάτια» τους και έβαλαν φωτιά στα στρώματά τους στον προαύλιο χώρο. Περίπου 45 λεπτά της ώρας αργότερα, αστυνομικοί από τη Ροδόπη έφτασαν στο σημείο όπου προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών. Αμέσως άρχισαν συλλήψεις που έφτασαν τις 60. Οπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αστυνομικοί ενώ παραμένει άγνωστο αν έχουν τραυματιστεί μετανάστες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ