ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 30 Οχτώβρη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2012
Σχεδιασμένο άνοιγμα για ΚΚΕ με γερά οικονομικά

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες στις Κομματικές Οργανώσεις της Θεσσαλίας

«Η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης είναι προϋπόθεση για την κάλυψη άμεσων οικονομικών αναγκών του ΚΚΕ, ενισχύει την πολιτική επικοινωνία με τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα και δίνει ουσιαστική, πολιτική απάντηση στις συκοφαντικές επιθέσεις που εξαπολύονται ενάντια στο Κόμμα μας».

Αυτό τονίζει, μιλώντας στον «Ρ», ο Τάκης Λιατίφης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και, αναφερόμενος στο πώς θα οργανωθεί καλύτερα κι αποτελεσματικότερα η μάχη, επισημαίνει: «Αυτό που χρειάζεται είναι να εξασφαλίσουμε πλατύ άνοιγμα στον κόσμο, αξιοποιώντας και τη θετική πείρα από προηγούμενες Εξορμήσεις.

Με τις συζητήσεις που ολοκληρώνονται στις ΚΟΒ, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση των κομματικών μελών, διαμορφώνεται μαχητικό κλίμα, που είναι αναγκαία και απαραίτητα και για την επιτυχία της Εξόρμησης, αλλά και για την απόκρουση της επίθεσης που δέχεται το Κόμμα. Διότι, χρειάζεται καλός εξοπλισμός των κομματικών μελών, με επιχειρήματα που να καταρρίπτουν τις ψευτιές και τις συκοφαντίες των αντιπάλων. Η ιδεολογική θωράκιση θα βοηθήσει, αποφασιστικά, στο ξεπέρασμα υποκειμενικών κι αντικειμενικών δυσκολιών».

Σε ό,τι αφορά στον προγραμματισμό και την προετοιμασία, ο Τ. Λιατίφης ανέφερε ότι «όλα τα καθοδηγητικά όργανα καλούνται να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα βοήθειας και ελέγχου. Π.χ., τα μέλη του Γραφείου της ΚΟΒ, πέρα από τη δική τους δουλειά για να "πιάσουν" τα πλάνα τους, πρέπει να χρεωθούν και συγκεκριμένα κομματικά μέλη από την ΚΟΒ που θα τα βοηθήσουν να ανοίξουν ονομαστικό κατάλογο από τον εργασιακό χώρο και το χώρο κατοικίας τους που θα απευθυνθούν και θα τους ελέγχουν, καθημερινά, για την πορεία υλοποίησης του πλάνου τους.

Το ίδιο θα γίνει για τα μέλη των Αχτιδικών Επιτροπών, των Νομαρχιακών Γραφείων, του Γραφείου Περιοχής και των άλλων στελεχών. Και, βεβαίως, θα πάμε πιο θαρρετά σε οπαδούς και φίλους του Κόμματος, να τους χρεώσουμε κουπόνια και να βάλουν προσωπικά πλάνα. Με ευθύνη του κάθε Νομαρχιακού Γραφείου θα παρθούν μέτρα για την καλύτερη οργάνωση των βδομαδιάτικων συσκέψεων, όπου θα γίνεται ο συνολικότερος έλεγχος, ανταλλαγή πείρας κι όταν χρειάζεται θα λαμβάνονται έκτακτα μέτρα».

Ο Τ. Λιατίφης, αφού σημείωσε ότι τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος θα κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα «κόκκινα μεροκάματα» για την Εξόρμηση, ανέφερε πως, για να καλυφθούν οι στόχοι, θα οργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις από τις Νομαρχιακές και τις Αχτιδικές Επιτροπές και τις ΚΟΒ, όπως λαχειοφόρος αγορά, λαϊκά γλέντια, συναυλίες με καλλιτέχνες κ.ά.

ΝΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο η εκδήλωση για τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών

Στις 7 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα, στη Ριζούπολη

Μεγάλη εκδήλωση, για να τιμήσει τους ηρωικούς χαλυβουργούς και τις οικογένειές τους, στον ένα χρόνο από την έναρξη του 9μηνου απεργιακού αγώνα τους, διοργανώνει η ΝΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, αύριο Τετάρτη 31 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα, στη Ριζούπολη. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι απ' το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη», ενώ στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας.

«Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» είναι το σύνθημα - λεζάντα στη φωτογραφία από πορεία των χαλυβουργών που κοσμεί την πρόσκληση για την εκδήλωση όπου τονίζεται: «Με την παλικαρίσια στάση τους πρόσφεραν στην εργατική τάξη ένα μεγάλο μάθημα τιμής, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης, μια μεγάλη παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Πάνω από 20.000 οι υπογραφές στήριξης

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στην ιστοσελίδα km.kke.gr

Ξεπέρασαν τις 20.000 οι υπογραφές στην ηλεκτρονική σελίδα συλλογής υπογραφών km.kke.gr για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, ενώ εκατοντάδες είναι τα σωματεία καθώς και οι μαζικοί φορείς του λαού και της νεολαίας που στηρίζουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ και απαιτούν να συζητηθεί στη Βουλή. Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και ρυθμό και αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα νέο βάρβαρο και εξοντωτικό μνημόνιο.

  • Το Σωματείο Εργαζομένων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, που βρίσκεται στην 5η βδομάδα κινητοποιήσεων, στηρίζει με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης την πρόταση νόμου του ΚΚΕ.
ΑΧΤΙΔΑ ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμάει τα 95 χρόνια απ' την Οκτωβριανή Επανάσταση

Η Αχτίδα ΟΤΑ και Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για τα 95 χρόνια απ' τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, την Κυριακή 4/11, στις 11 π.μ., στο δημοτικό θέατρο Περιστερίου «Ξυλοτεχνία» (Παρασκευοπούλου και Παλαμά Κ., 400 μέτρα απ' το σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Αγιος Αντώνιος»). Η εκδήλωση έχει θέμα: «Σοσιαλισμός: Η μόνη αναγκαία και ρεαλιστική απάντηση στην καπιταλιστική κρίση και βαρβαρότητα».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

Στις 2 Νοέμβρη κυκλοφορεί το 6ο τεύχος της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης, στο οποίο περιλαμβάνονται:

  • Κείμενο του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: «Ο Λένιν για τον πόλεμο και τη στάση των κομμουνιστών».
  • «Οκτώβρης 1917: Βασικοί σταθμοί και ντοκουμέντα».
  • Κείμενα του Μπέρτολτ Μπρεχτ για τον πόλεμο, το φασισμό, την επανάσταση.
  • «Διαδίκτυο και Οικονομία: Πρώτη κριτική προσέγγιση».
  • «Η εξέλιξη της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα».


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ