Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Οχτώβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11384

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2012

Δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας για την υπερκάλυψη των πλάνων. Οι δυσκολίες, που ζουν τα λαϊκά νοικοκυριά, απαιτούν από όλους να κάνουμε πολλαπλάσια δουλειά. Η εξόρμηση να γίνει μια πλατιά πολιτική εξόρμηση στους εργάτες και τις εργάτριες στα εργοστάσια, σε όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, στους άνεργους, στις γειτονιές, σε κάθε πόλη και χωριό.


ΣΕΛ.  3

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ την Πέμπτη 18 Οκτώβρη

  • Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
  • Αθήνα, 10.30 π.μ., Ομόνοια
  • Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία ΗΣΑΠ
  • Στην απεργία καλούν ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΕΕΔΥΕ

MotionTeam

  • Ενταση της δράσης εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γραφείο το γραφείο, σχολείο το σχολείο, μαγαζί το μαγαζί, στις πόλεις και στα χωριά. Καθημερινά συσκέψεις, συνελεύσεις και εξορμήσεις των συνδικάτων για την επιτυχία της απεργίας.
  • Δεν αποδεχόμαστε την κατάργηση του κατώτερου μισθού, το τσάκισμα του 8ωρου, τη ριζική ανατροπή της ζωής μας. Μπλόκο στα μέτρα. Κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, διαγραφή του χρέους.
  • Ανάπτυξη με κριτήριο τις ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
«Συνθήκες πολέμου» για υγειονομικούς και ασθενείς

Εξάντληση των εργαζομένων από την εντατικοποίηση της δουλειάς, έλλειψη ειδικοτήτων και πάσης φύσεως προσωπικού, έλλειψη υλικών και φαρμάκων, υπεράνθρωπες προσπάθειες να σωθούν οι ασθενείς και να στηριχτούν οι οικογένειές τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα στα δημόσια νοσοκομεία που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή, την υγεία και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων, όσο και των ασθενών.


ΣΕΛ.  20   -   21


Κεϊνσιανή διαχείριση προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΕΛ.  12   -   13
Ευρωμνημόνια παντού για θωράκιση του κεφαλαίου

ΣΕΛ.  2
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ
Απαιτεί αναμέτρηση με τα μονοπώλια

ΣΕΛ.  14  -  15
«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Στο βούρκο του συστήματος

ΣΕΛ.  19
ΣΥΡΙΑ
Οξύνονται οι ανταγωνισμοί

ΣΕΛ.  25
ΚΑΣΠΙΑ
Σφοδρή διαπάλη για τον πλούτο της

ΣΕΛ.  23
Για τις εξελίξεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

ΣΕΛ.  18
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Μπίζνες το «ζουμί» των επαφών

ΣΕΛ.  8
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Η σημαία της ταξικής πάλης να σηκωθεί ακόμα ψηλότερα

Σε αυτές ακριβώς τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τα λαϊκά στρώματα, το ΚΚΕ στέκεται όρθιο, μάχεται, αντιστέκεται, αγωνίζεται. Γιατί οι αξίες της εργατικής τάξης δεν θεμελιώθηκαν, ούτε ποτέ λαϊκά προβλήματα λύθηκαν με την αδιαφορία, τον ατομισμό, την απάθεια, την αποστράτευση, τη μοιρολατρία, το συμβιβασμό. Δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή πρόοδος χωρίς πίστη στην πρωτοπόρα θεωρία, στο Κόμμα, στην ταξική οργάνωση και πάλη.


ΣΕΛ.  10   -   11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ