ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2012
Σελ. /32
ΟΓΚΩΔΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Αγωνιστικό μήνυμα ευθύνης και ελπίδας

Η κεφαλή της πορείας στην Αθήνα
Η κεφαλή της πορείας στην Αθήνα
Χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί ΕΒΕ, φτωχοί αγρότες, σπουδαστές και συνταξιούχοι έδωσαν χτες «ηχηρό παρών» στη γενική απεργία χαρακτηριστικό της οποίας ήταν η μαζικότητα των δεκάδων συγκεντρώσεων που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Η χτεσινή, σκληρή απεργιακή μάχη ανέδειξε τη δύναμη με την οποία ο εργαζόμενος λαός μπορεί να σταθεί όρθιος, μπορεί να αποκρούσει εκβιασμούς και απειλές, μπορεί να μην υποταχθεί στην πολιτική που τον καταδικάζει στην εξαθλίωση: Τη δύναμη της οργάνωσης πρώτα απ' όλα στους τόπους δουλειάς - αλλά και στις γειτονιές - της οργάνωσης ενάντια στην πολιτική διαχείρισης της κρίσης για να σωθεί το κεφάλαιο, της οργάνωσης με στόχο την προστασία της εργατικής - λαϊκής οικογένειας κόντρα στις ανάγκες της «ανταγωνιστικότητας».

Αλλωστε, αυτός ήταν και ο τρόπος δουλειάς που οδήγησε στις χτεσινές ογκώδεις διαδηλώσεις τις οποίες οργάνωσε το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, με το ΠΑΜΕ και τις αγωνιστικές συσπειρώσεις της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, χιλιάδες λαού έστειλαν μήνυμα ανάτασης, ελπίδας αλλά και ευθύνης. Με υψηλά ποσοστά απεργίας σε εργοστάσια, σε επιχειρήσεις, σε δημόσιες υπηρεσίες, με μαζική συμμετοχή στις δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, παρά και ενάντια στις δυσκολίες και στα εμπόδια, οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι έχουν τη δύναμη να βάλουν φρένο στα επώδυνα μέτρα, να αναμετρηθούν με την καπιταλιστική εργοδοσία, να μην αφήσουν να τους τα πάρουν όλα, να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν.

Το σύνθημα που ακούστηκε στις συγκεντρώσεις, «Κανένας εργάτης να μη λυγίσει, στο δρόμο του αγώνα βρίσκεται η λύση», δείχνει το δρόμο. Ενας δρόμος που πρέπει να διανυθεί με ακόμα πιο πολλούς, με ταξική αλληλεγγύη, ισχυρή οργάνωση μέσα στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια και στα γραφεία, με σχεδιασμένη δουλειά ώστε περισσότεροι εργάτες να ξεμπερδεύουν με κάθε είδους αυταπάτες και ψεύτικες διαχειριστικές ελπίδες. Χτες, οι εργαζόμενοι της χώρας μας έκαναν ένα σταθερό βήμα μπροστά. Σήμερα, μαζί με το ΠΑΜΕ και τη λαϊκή συμμαχία, με σθένος και αποφασιστικότητα προχωράμε.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός να πάρει το πάνω χέρι

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για να υπάρχουν αποτελέσματα στους αγώνες χρειάζεται ένα καινούριο ξεκίνημα στη συσπείρωση δυνάμεων, στα ριζοσπαστικά αιτήματα, στις ανεβασμένες μορφές πάλης. Ο λαός πρέπει να πιστέψει ότι μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ, μια Ελλάδα όπου ο λαός κάνει κουμάντο μπορεί να εξασφαλίσει την κοινωνική ευημερία και να αποτρέψει τα χειρότερα. Αν δεν το πιστέψει αυτό ο λαός, τότε το πάνω χέρι θα το έχουν τα κόμματα εξουσίας, οι πλουτοκράτες και οι διάφοροι διαχειριστές που τον κοροϊδεύουν ασύστολα».

ΠΑΜΕ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα με νέες κινητοποιήσεις

Χαιρετίζοντας τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές που πήραν μέρος στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, το Γραφείο Τύπου του με ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τους μετανάστες, τους συναγωνιστές αυτοαπασχολούμενους, έμπορους και βιοτέχνες, που συμμετείχαν μαζικά στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Η εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, αποτέλεσμα της δουλειάς των σωματείων, επιτροπών αγώνα σε χώρους δουλειάς, λαϊκών επιτροπών, με συνελεύσεις, συσκέψεις και συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στους κλάδους, σε αρκετά εργοστάσια, σε τόπους δουλειάς και γειτονιές, αποτελεί στοιχείο που δείχνει την ενίσχυση του ταξικού ρεύματος στο εργατικό κίνημα, φανερώνει το δρόμο για τη συνέχεια.

Χιλιάδες εργαζόμενοι νίκησαν την τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας, τις δυσκολίες που έχουν φέρει τα βάρβαρα μέτρα στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, ξεπέρασαν αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες, κάνοντας το βήμα να σταθούν σε όλα αυτά κόντρα και ταξικά.

Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά να στριμώξουμε την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τη μεγαλοεργοδοσία και τους βιομηχάνους. Προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα με νέες κινητοποιήσεις σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού. Με αφοβία να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, να μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ