ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Τη Δευτέρα η σύσκεψη για την οργάνωση ενάντια στη φοροληστεία, για Υγεία - Φάρμακο

Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο NOVOTEL. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες και σε άλλες πόλεις

Από παλιότερη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Η οργάνωση της εργατικής, της λαϊκής παρέμβασης, οι μορφές πάλης για να σχεδιαστεί η προστασία της λαϊκής οικογένειας απέναντι στις συνέπειες της μεγάλης φοροληστείας που έχει επιβληθεί αλλά και η τραγική κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τις εξελίξεις στην Υγεία και στην εξασφάλιση των φαρμάκων, αποτελούν το κύριο θέμα της πλατιάς σύσκεψης συνδικαλιστικών οργανώσεων, που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, τη Δευτέρα 2 του Ιούλη, στις 6.30 μ. μ.

Η σύσκεψη γίνεται στο ξενοδοχείο NOVOTEL και οι πέντε αγωνιστικές συσπειρώσεις καλούν συνδικαλιστές εργατικών σωματείων, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων, συλλόγων και ομάδων γυναικών, λαϊκών επιτροπών και επιτροπών αγώνα χώρων δουλειάς και φοιτητών και σπουδαστών να συζητήσουν και να οργανώσουν την πάλη του λαού. Οπως σημειώνεται στο κάλεσμα των διοργανωτών: «Η κυβέρνηση με το άδικο φορολογικό σύστημα, το φόρο αλληλεγγύης, τα χαράτσια μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που ήδη τα στέλνουν στην Εφορία για είσπραξη, οδηγούν σε αδιέξοδα την πλειοψηφία των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών».

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες δρομολογούνται και σε άλλες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη, οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ καθώς και οι Λαϊκές Επιτροπές από τις γειτονιές της πόλης, διοργανώνουν αντίστοιχη σύσκεψη, την Τετάρτη 4 Ιούλη στις 7.30 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα του ΕΚΘ, για την οργάνωση του αγώνα για την επιβίωση του λαού. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν η οργάνωση και οι μορφές του αγώνα προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα: οι ελλείψεις στα φάρμακα και η διάλυση του συστήματος Υγείας, η φοροληστεία και τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών, η κατάργηση των συμβάσεων, η παύση πληρωμής των μισθών και οι απολύσεις.

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ), οργανώνει σύσκεψη για τα ζητήματα της Υγείας, την ερχόμενη Τρίτη, 3 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων. Στη σύσκεψη καλούνται να πάρουν μέρος εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων αγροτών, συλλόγων γυναικών κι άλλων φορέων για να συζητηθούν οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής παρέμβασης στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων.

Οπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση του ΕΚΛ, «επείγει η ενημέρωση και η οργάνωση της κοινής πάλης της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων ΕΒΕ και αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων και των γυναικών, του συνόλου των λαϊκών στρωμάτων, με ένα πλαίσιο αιτημάτων και στόχων πάλης, με κριτήριο την αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων σε Υγεία, Πρόνοια, Φάρμακο, σύνταξη».

Αντίστοιχη σύσκεψη οργανώνει και η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, Σύλλογος Γυναικών), την Τετάρτη 4 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

ΠΕΡΑΜΑ
Αμέτρητα εργατόσπιτα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα

Εντολές να κόβεται το ρεύμα αδιακρίτως έχει δώσει η ΔΕΗ!

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
«Είμαι τρία χρόνια άνεργος με δύο παιδιά, το ένα 5 μηνών με αναπνευστικά προβλήματα και το έχουμε στο σπίτι με οξυγόνο. Αν μας κόψουν το ρεύμα τι θα γίνει; Θα είναι έγκλημα». Οι φράσεις αγωνίας ανήκουν στον 37χρονο εργάτη Γιάννη Αραπατζή, ο οποίος χτες συμμετείχε στη δυναμική παρέμβαση που διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος στο κατάστημα της ΔΕΗ στα Καμίνια, ενάντια στη «φάμπρικα» διακοπών ρεύματος που βιώνει από την επομένη κιόλας των εκλογών η εργατούπολη από εργολαβικά συνεργεία, με εντολή της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ ήταν να κόψει το ρεύμα στον Γιάννη Αραπατζή στις 18 Ιούνη, δηλαδή την άλλη μέρα των εκλογών. Αυτό δεν έγινε, αφού η Λαϊκή Επιτροπή κατάφερε εκείνη την ημέρα να εντοπίσει και να μπλοκάρει το συνεργείο και να αποσπάσει τη λίστα με τις προγραμματισμένες διακοπές. «Κατάλαβα ότι όλοι μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή - συνέχισε ο άνεργος - μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στην παρέμβαση συμμετείχε και η Μαρία Καραγκιαούρη, της οποίας το σπίτι έμεινε χωρίς ρεύμα στις 19 Ιούνη. Η ίδια και ο σύζυγός της έχουν από 70% αναπηρία. «Ενα λογαριασμό - είπε - δεν καταφέραμε να πληρώσουμε και μας το έκοψαν».

Στη διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας της Λαϊκής Επιτροπής με υπεύθυνους της ΔΕΗ Καμινίων, από την οποία εκδίδονται οι εντολές για διακοπές ρεύματος σε όλη την περιφέρεια του Πειραιά, αποκαλύφθηκε ότι τον τελευταίο περίπου μήνα εκδίδονται 1.000 εντολές διακοπών ρεύματος την ημέρα. Δεν έγινε γνωστό αν εκτελούνται όλες οι εντολές, το πρόβλημα όμως παραμένει. Αναφέρθηκε ακόμα ότι έχει αλλάξει η τελευταία κατεύθυνση από τα κεντρικά της ΔΕΗ να κόβεται το ρεύμα που αφορά λογαριασμούς από 1.000 ευρώ και τώρα κόβεται το ρεύμα αδιακρίτως.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
Μεθοδικά χτυπήματα για την κατάργησή της

Το χτύπημα της κυριακάτικης Αργίας προωθούν σε μια σειρά περιοχές της χώρας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας όρους ακραίας εξάντλησης των μικρομεσαίων επαγγελματιών και των υπαλλήλων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πολυκαταστημάτων.

Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καταγγέλλει την πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ) του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που και με την ψήφο των παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στο Βαθύ Σάμου, με πρόσχημα τον ελλιμενισμό των κρουαζιερόπλοιων και την ανάγκη εξυπηρέτησης των τουριστών. Η Περιφέρεια, σημειώνει η Ενωση, αναλαμβάνει να υλοποιήσει την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, επιδιώκει το ξεζούμισμα των εργαζομένων για την παραπέρα κερδοφορία των μεγάλων πολυκαταστημάτων και τον εκτοπισμό των μικρομεσαίων εμπόρων. Η Ενωση δηλώνει ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε την Κυριακή Αργία, είναι αναφαίρετο δικαίωμα και δεν το διαπραγματευόμαστε».

Ανάλογη είναι και η καταγγελία της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ για την απόφαση που πήραν η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, να στηρίξουν το αίτημα του εμπορικού συλλόγου Χαλκίδας να λειτουργήσουν τα μαγαζιά την Κυριακή 8 Ιούλη λόγω του εορταστικού δεκαήμερου 1-11 Ιούλη. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο επισήμαναν: Πρώτον, πως για την άσχημη κατάσταση στα μαγαζιά δε φταίει ότι ο λαός δεν προλαβαίνει να πάει για ψώνια, αλλά ότι δεν έχει δεκάρα στις τσέπες του. Ακόμα πως μια τέτοια απόφαση θα αξιοποιηθεί στην πορεία από τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Ωστόσο, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, χωρίς κανένα αντεπιχείρημα, πήραν την απόφαση.

ΕΥΑΘ
Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Κατάληψη στα γραφεία της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), στην Εγνατία, πραγματοποίησαν χτες από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Στο μεταξύ, η ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε χτες, αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,188 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2011, ενέκρινε το «πάγωμα» των τιμολογίων για το 2012 και μεσοσταθμική αύξηση 1% για το 2013 με επιβολή τέλους κύκλου νερού 0,07 ευρώ ανά κ.μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ