ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Ιούνη 2012
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη μήνυση στην Λιάνα Κανέλλη

Η Ενωση Αστυνομικών Κοζάνης παρερμηνεύει συνειδητά τα όσα είπε η βουλευτής του ΚΚΕ σε τηλεοπτική συνέντευξη

Σε μια ενέργεια που υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα σε βάρος του ΚΚΕ, προχώρησε η Ενωση Αστυνομικών Κοζάνης, καταθέτοντας χτες μήνυση εναντίον της βουλευτή του Κόμματος Λιάνας Κανέλλη για εξύβριση, επικαλούμενη απόσπασμα από δηλώσεις της σε τηλεοπτική εκπομπή πριν από τις εκλογές. Απ' το συγκεκριμένο απόσπασμα, όμως, προκύπτει ως συμπέρασμα ακριβώς το αντίθετο απ' αυτό το οποίο επικαλείται η Ενωση Αστυνομικών Κοζάνης, για να στοιχειοθετήσει τη μήνυση εναντίον της, γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα ως προς τα κίνητρά της.

Μιλώντας στη συγκεκριμένη εκπομπή, η Λιάνα Κανέλλη κλήθηκε να σχολιάσει την επίθεση σε βάρος της από τον τραμπούκο χρυσαυγίτη και στην απάντησή της αναφέρθηκε συνολικά στο θερμοκήπιο μέσα στο οποίο φύονται τέτοια φαινόμενα. Είπε μεταξύ άλλων:

«Mε την αστυνομία έχω ένα πρόβλημα. Εχω ένα πρόβλημα. Οπου δεν υπάρχει, ξεφυτρώνουνε φαινόμενα. Με κάτι πιτσιρικαρίες που σταματάνε κόσμο και λένε δώσ' μου ταυτότητα και δεν περνάς μάγκα. Αυτά δεν είναι δημοκρατία. Αυτά είναι τρύπες της δημοκρατίας. Μαζεύονται πέντε - πέντε, δέκα φασιστοτσόγλανα και ρωτάνε "δώσ' μου την ταυτότητά σου και ποια είσαι εσύ" και ελέγχουν το κράτος. Τι είναι αυτά; Ποιος τα δέχεται αυτά; Εκεί έπρεπε να έχει αρχίσει να εξεγείρεται ο κόσμος για να μη φουντώσουνε. Αλλά άμα και το κράτος δεν είναι παρόν και δεν σου εξασφαλίζει αυτό που πρέπει να σου εξασφαλίζει, μένει η τρύπα τόση, μπαίνει ο οχτρός».

Επικαλούμενη το παραπάνω απόσπασμα, η Ενωση καταγγέλλει την Λιάνα Κανέλλη για εξύβριση σε βάρος των αστυνομικών, όταν είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο χαρακτηρισμός δεν απευθύνεται στην αστυνομία. Από αυτή τη σκοπιά, προκύπτουν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με το λόγο για τον οποίο η Ενωση Αστυνομικών Κοζάνης παριστάνει πως δεν αντιλαμβάνεται τι ακριβώς λέει η βουλευτής του ΚΚΕ και παρερμηνεύει σκόπιμα τα λεγόμενά της, για να στοχοποιήσει την ίδια και το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη μήνυση της Ενωσης Αστυνομικών Κοζάνης κατά της Λιάνας Κανέλλη: «Η μήνυση που αποφάσισε να καταθέσει το ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Κοζάνης κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, αποτελεί ενέργεια πολιτικά σκόπιμη, που τα κίνητρά της δημιουργούν ερωτηματικά. Το απόσπασμα της προεκλογικής συνέντευξης την οποία επικαλούνται, έχει ακριβώς το αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που αναφέρουν ως βάση της μήνυσής τους. Η μήνυση κατά της βουλευτού του ΚΚΕ έχει κατ' επέκταση ως στόχο το ΚΚΕ και έτσι θα αντιμετωπιστεί. Η Λιάνα Κανέλλη θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι δηλώσεις της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη δεν αφορούν και δεν θίγουν τους αστυνομικούς. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι υπάρχουν διάφορες ομάδες οι οποίες πολλές φορές έχουν την συμπεριφορά που περιέγραψε. Εξάλλου, ακόμα και από πανελλαδικά συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών επιβεβαιώνεται η παραπάνω εκτίμηση για περιστατικά και φαινόμενα τέτοιου είδους για τα οποία έχουν γίνει δημόσιες καταγγελίες. Γι' αυτό το λόγο, προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά ο υπερβάλλων ζήλος της τοπικής ένωσης Κοζάνης να πάρει αυτή την πρωτοβουλία για μήνυση».

Ο Καρ. Παπούλιας επικεφαλής για τη Σύνοδο

Σε διαδοχικές συσκέψεις, το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζει τις θέσεις που θα παρουσιάσει στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όπου τελικά επικεφαλής της ελληνικής αποστολής θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλιας και όχι ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος όπως είχε αποφασιστεί μια μέρα πριν, καθώς σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ η χώρα πρέπει να εκπροσωπηθεί από πρωθυπουργό ή αρχηγό κράτους.

Αν και στη σύνοδο δεν αναμένεται να ληφθεί καμία απόφαση για την Ελλάδα, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, ωστόσο αναμένεται να γίνει κάποια συζήτηση για το αίτημα της επιμήκυνσης της «δημοσιονομικής προσαρμογής» κατά δύο χρόνια. Οι εταίροι, πάντως, έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα περιμένουν την έκθεση της τρόικας. Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του, ενώ χτες το απόγευμα είχε τηλεφωνική επαφή με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα.

Στη διάρκεια της εικοσάλεπτης επικοινωνίας, ο Αμερικανός Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν τις προσπάθειες της χώρας για παραμονή στην Ευρωζώνη, την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την εξυγίανση της οικονομίας». Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση, ο Ομπάμα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «θα αποτελέσουν αρωγό σε αυτή την προσπάθεια».

Παραιτήθηκε ο Β. Ράπανος

Παραιτήθηκε για λόγους υγείας, όπως ο ίδιος επικαλείται σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, ο Β. Ράπανος, ο οποίος επρόκειτο να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, ενώ ο νέος υπουργός Οικονομικών θα επιλεγεί μετά από συνεννόηση του Αντ. Σαμαρά με τους αρχηγούς των άλλων δύο κομμάτων που στηρίζουν τη νέα συγκυβέρνηση.

Αν και επίσημα λόγος της παραίτησης εμφανίζεται η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, ωστόσο πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες μέρες, δίχως να διαψευστούν, εμφάνιζαν τον Β. Ράπανο δυσαρεστημένο με τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, καθώς φέρεται να είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι σε κεντρικά υπουργεία, όπως το Εργασίας και το Υγείας, θα τοποθετούνταν τεχνοκράτες και όχι πολιτικά πρόσωπα. Θεωρούσε επίσης ως δεδομένο ότι θα είχε στο υπουργείο Οικονομικών τους Γ. Στουρνάρα και Γ. Ζανιά.

Το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά του, διέρρεε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι - όπως ισχυρίζεται - ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το χρόνιο πρόβλημα υγείας του Β. Ράπανου μόλις την περασμένη Παρασκευή. Το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες ανέβαλλε διαρκώς την ορκωμοσία του Β. Ράπανου, επικαλούμενο ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να παραμείνει κλινήρης, δείχνει ότι η παραίτησή του είχε ήδη δρομολογηθεί.

ΝΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει προβοκάτσιες από τοπικά ΜΜΕ

Την τοπική εφημερίδα «Ερμής» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ, καθώς, όπως υπογραμμίζει «από το βράδυ των εκλογών αναπαράγει και παίζει με την προβοκάτσια που έστησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, κ. Γάσπαρος ".. ότι τον στήριξαν στελέχη ... και του ΚΚΕ..." προσπαθώντας να χτυπήσουν το κύρος και την υπόληψη του κόμματος». Η ΝΕ Ζακύνθου τονίζει μεταξύ άλλων: «Απαντάμε πως όση λάσπη και αν πετάνε δεν πρόκειται να πιάσει. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να τους κάνει τη χάρη να γίνει ένα κόμμα του χεριού τους. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα όσους κάτω από τους εκβιασμούς και την πίεση των τρομοκρατικών διλημμάτων της ΕΕ, των μονοπωλίων, της ΝΔ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου αλλά και όσους παρασύρθηκαν από τις αυταπάτες που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσα προβοκατόρικα αναφέρονται. Στη νέα θύελλα που φέρνει η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η "αριστερή" ΔΗΜΑΡ, τα λαϊκά στρώματα να στηρίξουν το ΚΚΕ και τους αγώνες τους, για να νικήσει ο λαός».

Πήρε εξιτήριο ο Αντ. Σαμαράς

Εξιτήριο πήρε χτες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το «Αττικόν» Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση αρχόμενης αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς στο δεξί μάτι. Ο πρωθυπουργός θα παραμείνει σε κατ' οίκον νοσηλεία, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της βδομάδας, καθώς οι θεράποντες γιατροί του συνέστησαν ακινησία. Σήμερα αναμένεται να εξέλθει απ' το θεραπευτήριο «Υγεία» και ο Βασίλης Ράπανος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων. Ο Β. Ράπανος, που παραιτήθηκε χτες από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, στην οποία διορίστηκε από τον πρωθυπουργό χωρίς να έχει ακόμα ορκιστεί, εισήχθη εκτάκτως στο «Υγεία» την περασμένη Παρασκευή με έντονους κοιλιακούς πόνους, ιλίγγους, ναυτίες, εφιδρώσεις και καταβολή.

Στην Τουρκία ο Ελληνας ΥΠΕΞ

Την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν αναμένεται να έχει ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δ. Αβραμόπουλος, στο περιθώριο της επετειακής Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες της στην Κωνσταντινούπολη. Η Σύνοδος διεξάγεται υπό την κοινή προεδρία της Σερβίας και της Τουρκίας. Τα κράτη - μέλη θα αξιολογήσουν τη μέχρι σήμερα πορεία του Οργανισμού και θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την προώθηση της περιφερειακής οικονομικής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου. Ο Δ. Αβραμόπουλος, θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ