Τρίτη 26 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Καρ. Παπούλιας επικεφαλής για τη Σύνοδο

Σε διαδοχικές συσκέψεις, το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζει τις θέσεις που θα παρουσιάσει στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όπου τελικά επικεφαλής της ελληνικής αποστολής θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλιας και όχι ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος όπως είχε αποφασιστεί μια μέρα πριν, καθώς σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ η χώρα πρέπει να εκπροσωπηθεί από πρωθυπουργό ή αρχηγό κράτους.

Αν και στη σύνοδο δεν αναμένεται να ληφθεί καμία απόφαση για την Ελλάδα, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, ωστόσο αναμένεται να γίνει κάποια συζήτηση για το αίτημα της επιμήκυνσης της «δημοσιονομικής προσαρμογής» κατά δύο χρόνια. Οι εταίροι, πάντως, έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα περιμένουν την έκθεση της τρόικας. Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του, ενώ χτες το απόγευμα είχε τηλεφωνική επαφή με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα.

Στη διάρκεια της εικοσάλεπτης επικοινωνίας, ο Αμερικανός Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν τις προσπάθειες της χώρας για παραμονή στην Ευρωζώνη, την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την εξυγίανση της οικονομίας». Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση, ο Ομπάμα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «θα αποτελέσουν αρωγό σε αυτή την προσπάθεια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ