ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Φλεβάρη 2012
Σελ. /16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Τελευταίο διήμερο

Ο Χρήστος Θηβαίος πραγματοποιεί δύο ακόμη μουσικές παραστάσεις (17,18/2, 10.30μμ), στο «Σταυρό του Νότου» - Κεντρική Σκηνή, με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του. Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και χαρισματικός ερμηνευτής, ο Χρήστος Θηβαίος προσκαλεί σ' ένα υψηλών προδιαγραφών πρόγραμμα με δημιουργίες του, ενώ δε θα λείψουν και αναφορές σε αγαπημένους Ελληνες και ξένους δημιουργούς. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στους δύο πρώτους δίσκους με τους «Συνήθεις Υπόπτους», τις «Μέρες Αδέσποτες» και το «Είμαι αυτό που κυνηγάω», ενώ δίπλα στα πασίγνωστα τραγούδια του θα παρουσιάσει και μερικά από τα πιο προσωπικά, που ακούγονται σπάνια στις συναυλίες. Μαζί του θα είναι πέντε εξαιρετικοί μουσικοί, ο Μάξιμος Δράκος στο πιάνο, ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα, ο Μιχάλης Ευδαίμων στο μπάσο, ο Γιάννης «JAM» Αναστασάκης στην ηλεκτρική κιθάρα και τα πετάλια και επικεφαλής η Βάσω Δημητρίου σε ενορχηστρώσεις και ηλεκτρική κιθάρα. Μαζί τους και η εξαιρετική νεαρή ερμηνεύτρια Αννα Λινάρδου. Opening act: Kal Draco Project. Τηλ. κρατήσεων: 2109226975.


Κυριακή 12/2
  •  Σοφία Παπάζογλου
    Σοφία Παπάζογλου
    Ο «Δον Κιχώτης» του Λούντβιχ Μίνκους, ένα από τα σπουδαιότερα έργα του κλασικού μπαλετικού ρεπερτορίου, παρουσιάζεται από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στην αυθεντική και ολοκληρωμένη μορφή του, σε χορογραφία του θρυλικού χορευτή και χορογράφου Βλαντίμιρ Βασίλιεφ. Οι παραστάσεις στο θέατρο «Ολύμπια» της Λυρικής Σκηνής συνεχίζονται στις 19, 24, 25/2 και 2, 3/3.
  • Συνεχίζονται οι μουσικές εκδηλώσεις στο «Τριανόν». Στη σκηνή του ανεβαίνουν οι Μίμης Πλέσσας, Βασίλης Ρακόπουλος, Αντώνης Λαδόπουλος και Γιώργος Πολυχρονάκος.
Δευτέρα 13/2
  • Πρεμιέρα στο Δώμα του «Θεάτρου του Νέου Κόσμου» με τον μονόλογο του Τιμ Κράουτς «Το χέρι». Μετάφραση - σκηνοθεσία - σκηνικά Ελενα Πέγκα. Μουσική Hior Chronik. Παίζει η Θεοδώρα Τζήμου.
  • Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει συναυλία (8 μ.μ., Αίθουσα Εκδηλώσεων ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη») με τους Σίμο Παπάνα, βιολί και Daniela Damianova, πιάνο, σε έργα Σκαλκώτα, Παπάνα, Vladigerov και Frank. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του Ωδείου.
Τρίτη 14/2
  • Η όπερα «Ο θρίαμβος της Κλέλιας» του Γκλουκ ανεβαίνει, σήμερα και αύριο (8 μ.μ.), στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής, σε πρώτη παγκόσμια αναβίωση 250 χρόνια μετά την πρεμιέρα της. Σκηνοθεσία: Νάιτζελ Λάουρι. Την «Καμεράτα» (με όργανα εποχής) διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου.
  • «Αδελφικές Διαφωνίες» για βιολί, βιολοντσέλο και τραγούδι (8 μ.μ.), στην αίθουσα συναυλιών «La Divina» του Aτενέουμ (Αδριανού 3, Θησείο), με την βιολονίστα Λυδία Μπουντούνη, τον βιολοντσελίστα Κωνσταντίνο Μπουντούνη και τη συμμετοχή της Βασιλικής Καρακώστα. Θα ακουστούν σε πρώτη εκτέλεση έργα δικά τους καθώς και μουσικές των Bach, Webber, Iron Maiden, Ξαρχάκου, Χιώτη κ.ά. Η συναυλία θα κλείσει με τους δύο καλλιτέχνες και την Βασιλική Καρακώστα σε τραγούδια των Ξαρχάκου και Χατζιδάκι.
Τετάρτη 15/2
  • Νίκος Πορτοκάλογλου
    Νίκος Πορτοκάλογλου
    «Παραλλάξ: Mozart, Eroica και Παραλλαγές - Φάντασμα» τιτλοφορείται το ρεσιτάλ πιάνου του Νίκου Λαάρη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Δ. Μητρόπουλος», 8.30 μ.μ.). Το πρόγραμμα εστιάζει στη φόρμα της παραλλαγής. Παρουσιάζονται οι 12 Παραλλαγές στο παιδικό τραγούδι «Ah! Vous dirai-je, Maman» του Mότσαρτ, οι 15 Παραλλαγές και Φούγκα «Eroica», έργο 35 του Μπετόβεν και οι Ghost Variations του Γιώργου Τσοντάκη.
  • Η Σοφία Παπάζογλου παρουσιάζει (10 μ.μ.), στη μουσική σκηνή «Αυλαία» (Αγίου Ορους 15, Βοτανικός, 210.3474.074), την παράσταση με τίτλο «...Και σαν τραγούδι σιγανό στα χείλη σου ν' ανέβω», παρέα με τρεις εξαιρετικούς σολίστες της «πρώτης γραμμής» και συνθέτες: Τον Μανώλη Καραντίνη στο μπουζούκι, τον Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν και τον Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα.
Πέμπτη 16/2
  • Ο Μάνος Πυροβολάκης, ιδιαίτερος τραγουδοποιός και σύγχρονος λυράρης, πραγματοποιεί την τελευταία εμφάνισή του, στην «Αυλαία», με επιτυχίες και νέα τραγούδια του. Στο πολύπτυχο πρόγραμμα γεμάτο εναλλαγές, στήνει το δικό του κρητικό - rock πάλκο και τραγουδά διασκευές κάνοντας πάντα αναφορά στην κρητική παράδοση.
  • Πρεμιέρα στο Θέατρο Βεάκη του μιούζικαλ RENT του Jonathan Larson. Σκηνοθεσία - απόδοση στίχων: Θέμις Μαρσέλλου. Με τους: Αντα Λιβιτσάνου, Αντιγόνη Ψυχράμη, Αρη Πλασκασσοβίτη, Βασίλη Αξιώτη, Χρήστο Γεωργαλή, Θέμιδα Μαρσέλλου, Στέργιο Νταουσανάκη, Idra Κayne, Ανδρέα Καπάταη, Μαρία Βασιλάτου, Δημήτρη Μακαλιά, Νάντια Κοντογιώργη.
Παρασκευή 17/2
  • «Αμάν Αμήν»

    KphA

    «Αμάν Αμήν»
    Πρεμιέρα (9.30 μ.μ.) της μουσικής παράστασης «Αμάν Αμήν» του Σταύρου Ξαρχάκου, στο Θέατρο «Ακροπόλ». Ερμηνεύουν: Ζαχαρίας Καρούνης - Ελίτα Κουνάδη - Κώστας Μαντζόπουλος - Καίτη Ντάλη - Ηρώ Σαΐα - Μαρία Σουλτάτου - Κώστας Τσίγκος. Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή, μέχρι 31/3.
  • «30 χρόνια ταξίδι» τιτλοφορείται το πρόγραμμα που παρουσιάζει ο Νίκος Πορτοκάλογλου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου των «Φατμέ». Καλεσμένοι του, σήμερα και αύριο, οι Πάνος Μουζουράκης και Νίκος Ζιώγαλας.
  • Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης προσκαλεί στο τελευταίο συναυλιακό του διήμερο στο «Θέατρον», του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Παρουσιάζει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία και επιλογές από τραγούδια άλλων δημιουργών, αρκετά από αυτά για πρώτη φορά.
  • Ο Δώρος Δημοσθένους, τραγουδιστής με μεγάλη γκάμα ρεπερτορίου, παρουσιάζει σήμερα και αύριο (11 μ.μ.), στη σκηνή του «Eliart» ένα πρόγραμμα με Blues - swing - Rock n' Roll. Ακολουθούν παραστάσεις του στις 24, 25/2.

Νίκος Λαάρης
Νίκος Λαάρης

«Δον Κιχώτης» από το Μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής
«Δον Κιχώτης» από το Μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ