Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Φλεβάρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11182

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Ολοταχώς στην «αγκαλιά» του κεφαλαίου!

Πρώτες διαπιστώσεις για τις επικείμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού

Εδώ και μερικά χρόνια, με την εμφάνιση της τελευταίας καπιταλιστικής κρίσης, το υπουργείο Πολιτισμού επιτάχυνε τη μηχανή των - ευρωπαϊκής προδιαγραφής - αναδιαρθρώσεων στον τομέα του Πολιτισμού, ώστε να συνδράμει πιο αποφασιστικά στην καπιταλιστική ανάπτυξη και κερδοφορία μετά την ανάκαμψη. Μια σειρά ιδρύματα, οργανώσεις και πανεπιστήμια - που πίσω από το κοινωφελές, μορφωτικό προσωπείο τους κρύβουν τις πιο σκληροπυρηνικές απαιτήσεις και επιδιώξεις του κεφαλαίου - σε αγαστή συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, πρόταξαν τα στήθη τους στη μάχη της προβολής και διάδοσης των «σύγχρονων» ευρωενωσιακών κατευθύνσεων για το εμπόρευμα - πολιτισμός και την καπιταλιστική πολιτιστική βιομηχανία.

Το νέο στοιχείο σ' αυτήν την εξέλιξη βρίσκεται στο ότι, ενώ μέχρι σήμερα το κράτος χρηματοδοτούσε - έστω και πενιχρά - τους πολιτιστικούς μηχανισμούς του, για να αναπαράγουν τον κυρίαρχο πολιτισμό της αστικής τάξης, από δω και στο εξής τους υποχρεώνει να επιτελέσουν αυτό το σκοπό τους χωρίς κρατική οικονομική στήριξη, οδηγώντας τους απευθείας στην «αγκαλιά» του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  4   -   5


Τίμησαν την Μπέτυ Βαλάση

Σε βραδιά - αφιέρωμα, «ταμένη» σε ανθρώπους των οποίων το έργο είναι μεγαλύτερο από την προβολή τους. Εγκαινιάστηκε και έκθεση, με προσωπικό αρχειακό υλικό της ηθοποιού


ΣΕΛ.  3
FACEBOOK
Κάλπικα πρότυπα, εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού

Φτιάχτηκε για τα κέρδη και όχι για τις ανάγκες επικοινωνίας των ανθρώπων. Οι συμμετέχοντες δίνουν απευθείας, σταθερά, συγκεντρωμένα και με την υπογραφή τους όλα τα στοιχεία που καταχωρούν. Το Facebook είναι η χαρά των κρατικών υπηρεσιών ασφάλειας, δήλωσε αφοπλιστικά πριν λίγο καιρό στέλεχος μιας απ' αυτές τις υπηρεσίες στις ΗΠΑ.


ΣΕΛ.  8
ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
Ανεξέλεγκτη χρεοκοπία των εργαζόμενων γυναικών

ΣΕΛ.  16
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
Στόχος οι συνειδήσεις και το κέρδος

Ιδεολογική - κερδοσκοπική παρέμβαση και χειραγώγηση από το κεφάλαιο στις συνειδήσεις κοινού, καλλιτεχνών και παιδιών.


ΣΕΛ.  6
ΠΟΛΟ
«Ζητάμε να δοθούν λύσεις»

Μιλά στον «Ρ» η Αλ. Ασημάκη διεθνής παίκτρια της Βουλιαγμένης και καλύτερη πολίστρια στον κόσμο της χρονιάς που πέρασε.


ΣΕΛ.  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ