Τα αποτελέσματα των εκλογών ανέδειξαν: Πρόεδρος του ΕΣΥΝ: Ηλίας Μιχαλαρέας, α' αντιπρόεδρος: Μαρίνα Τσίγκα, β' αντιπρόεδρος: Θανάσης Γουργιώτης, ταμίας: Ιλιάνα Ναζεντιάδου, γραμματέας: Παναγιώτης Κατηφές, έφορος: Βασίλης Αλμπάνης, ειδικός γραμματέας: Χρήστος Γκρεκιώτης.
Τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Ελένης Μωραΐτου, η οποία «έφυγε» πρόσφατα και διατέλεσε, μεταξύ άλλων, για πολλά χρόνια πρόεδρος του ΕΣΥΝ, εκπρόσωποι των 27 παραρτημάτων του ΕΣΥΝ μετέφεραν πολύτιμη εμπειρία από τη δράση τους σε όλη την Ελλάδα, προβληματισμούς αλλά και σημαντικά στοιχεία, που έρχονται να επιβεβαιώσουν τις αταλάντευτες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις του φορέα. Για παράδειγμα, στα νοσοκομεία Κέρκυρας, Πάτρας, Νίκαιας ήδη έχουν δημιουργηθεί μη ελεγχόμενες πιάτσες που διακινούν ναρκωτικά στα προαύλια, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας σε αυτά μονάδων υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ. Στο πρόγραμμα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στη Βοιωτία από τους 800 εγγεγραμμένους σ' αυτό μόνο σε 64 χορηγείται βουπρενορφίνη, καθώς οι χρήστες δεν το εμπιστεύονται και δεν πάνε.
«Σε αυτές τις συνθήκες (γενικευμένη κρίση του καπιταλισμού, υλοποίηση μακροχρόνιων σχεδιασμών του μεγάλου κεφαλαίου), και με δεδομένη την υψηλή συνάφεια της κοινωνικοοικονομικής κρίσης και της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και τη χρησιμοποίηση των ναρκωτικών ως όπλου καταστολής των λαϊκών αγώνων, τα καθήκοντά μας είναι ιδιαίτερα αυξημένα. Πρώτος στόχος για το ΕΣΥΝ είναι η παραπέρα ισχυροποίηση του αντιναρκωτικού κινήματος που ως αναπόσπαστο κομμάτι του λαϊκού κινήματος θα αποκαλύπτει και θα αντιπαλεύει τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα, το αναπαράγουν και το γιγαντώνουν και θα καταδικάζει τις υπαίτιες κυβερνήσεις και την ΕΕ», τόνισε ο Ηλ. Μιχαλαρέας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον καθοριστικό ρόλο του ΕΣΥΝ για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. «Με τη συνεπή δράση του και τις τεκμηριωμένες θέσεις του έχει αναδειχθεί σε πόλο συσπείρωσης του αντιναρκωτικού κινήματος. Οι θέσεις αποτελούν σημείο αναφοράς για όλους όσοι αντιστέκονται στις ασκούμενες πολιτικές και παλεύουν για την ουσιαστική αντιμετώπιση των ναρκωτικών. Αποφασιστικό βήμα αποτέλεσε η δημιουργία και η δράση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων κατά των Ναρκωτικών. Η δράση της έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ματαίωση προηγούμενων "σχεδίων δράσης". Αποτελεί παρακαταθήκη για την παραπέρα ανάπτυξη του αντιναρκωτικού κινήματος», επισημάνθηκε.
Για το ΕΣΥΝ αιτήματα αιχμής για το άμεσο μέλλον είναι:
Η αφίσα των μαθητών της Πάτρας για το τουρνουά μπάσκετ |
Δυτικές Συνοικίες:6978.271.793.
Κεντρικές Συνοικίες:6978.272.104.
Ανατολικές Συνοικίες:6978.271.725.
Βόρειες Συνοικίες:6978.271.728.
Νότιες Συνοικίες:6978.268.114.
Πειραιάς:6978.267.734.
Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας διοργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τουρνουά μπάσκετ 3Χ3, με σύνθημα «Καρφώνουμε ενάντια στα μέτρα τους, δεν πληρώνουμε εμείς την κρίση τους» και ήδη μέχρι χτες είχαν δηλώσει συμμετοχή σε αυτό 10 σχολεία της πόλης. Οι αγώνες θα γίνουν στο 3ο Λύκειο (Ελ. Βενιζέλου και Αγ. Τριάδος, συγκοινωνία με το λεωφορείο Ν. 3). Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στο διαδίκτυο: saspatras.wordpress.com. Για δηλώσεις συμμετοχής, σχολεία και τάξεις μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6984.318.680 και στο e-mail: saspatras@gmail.com.
Την Κυριακή, 20 Νοέμβρη, θα γίνει ο δεύτερος ιστορικός περίπατος για μαθητές Γυμνασίου
Αφιερωμένος στην Οχτωβριανή Επανάσταση και την ίδρυση του ΚΚΕ είναι ο ιστορικός περίπατος της ΚΝΕ που θα γίνει την Κυριακή 20 Νοέμβρη στον Πειραιά. Πρόκειται για το δεύτερο ιστορικό περίπατο που διοργανώνει η Οργάνωση για μαθητές Γυμνασίου κυρίως, για γνωριμία με πλευρές της Ιστορίας του λαϊκού κινήματος, της Ιστορίας του ΚΚΕ. Ο πρώτος περίπατος είχε γίνει στις 29 Οκτώβρη στα κρατητήρια της Γκεστάπο στην οδό Κοραή στα τέλη Οκτώβρη και θα ακολουθήσουν κι άλλοι, ένας κάθε μήνα.
Το ραντεβού για την επόμενη Κυριακή έχει οριστεί για τις 10.30 π.μ. στο σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά. Από εκεί, όσοι συμμετάσχουν θα πάνε στα Γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, όπου θα γίνει εκδήλωση για την Οχτωβριανή Επανάσταση. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο κτίριο όπου ιδρύθηκε το ΚΚΕ στον Πειραιά. Τελευταίος σταθμός θα είναι το μνημείο των Πεσόντων Εργατών στο Πασαλιμάνι, όπου στις 22 του Αυγούστου 1923 στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έπεσαν νεκροί μετά την επίθεση που δέχτηκαν από το στρατό και την αστυνομία 11 διαδηλωτές.
Για τη μελέτη των γεγονότων, στα οποία είναι αφιερωμένος ο ιστορικός περίπατος, από την ΚΝΕ προτείνεται η εξής βιβλιογραφία: «Οι δύο δρόμοι» του Κ. Παρορίτη, «Τα συντροφικά τραγούδια» του Γ. Ρίτσου, «Πώς δενότανε τ' ατσάλι» του Νικ. Οστρόφσκι, «Ο πρώτος δάσκαλος» του Τζ. Αϊτμάτοφ, «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» του Τζ. Ριντ.