ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή στη Λαμία η εκδήλωση για τον Αρη Βελουχιώτη

Στις 11 π.μ. στην πλατεία Λαού, για την πολιτική αποκατάσταση του καπετάνιου του ΕΛΑΣ

Την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Λαού στη Λαμία, η ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της Απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ (16 Ιούλη 2011) για την πολιτική αποκατάσταση του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Αρη Βελουχιώτη. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ακόμα ανάγνωση κειμένων από τη Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 90χρονα του Κόμματος, την απόφαση της 6ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Ιούλη του 1941, για την οργάνωση της εθνικοαπελευθερωτικής πάλης, την απόφαση της 8ης Ολομέλειας, το Γενάρη του 1942, για την οργάνωση του ανταρτοπόλεμου και αποσπάσματα από το λόγο του Αρη Βελουχιώτη στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λαμία, στις 29 Οκτώβρη 1944, στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της πόλης και την επέτειο του «ΟΧΙ». Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αντάρτικα τραγούδια.

Τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ συμμετέχουν στην εκδήλωση πολιτικής αποκατάστασης του Αρη Βελουχιώτη και δρομολογούν πούλμαν, που θα αναχωρήσουν από την πλατεία Κάνιγγος στις 7 το πρωί της ίδιας μέρας (πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων κλπ. στα τηλ.: 210.8831.368 και 210.8225.407). Η περιφερειακή επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ συμμετέχει στην εκδήλωση πολιτικής αποκατάστασης του Αρη Βελουχιώτη και δρομολογεί πούλμαν που θα αναχωρήσουν από το Αγαλμα του Βενιζέλου στις 6.30 το πρωί της ίδιας μέρας (πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων στα τηλ.: 2310.225.250 και 2310.275.765).

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Σήμερα Παρασκευή 7/10, στις 11 π.μ. περιοδεία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφθεί την Ικαρία. Σήμερα, στις 8 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στις Ράχες, για τις εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Αύριο, στις 10 π.μ. θα συμμετάσχει σε συζήτηση για τις εξελίξεις στην αγροτική οικονομία και τις θέσεις του ΚΚΕ.
  • Την Κυριακή 9/10, στις 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γ. Ρίτσος», στο Αιγάλεω διοργανώνεται συζήτηση, με θέμα «Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Θεοδώρα Δριμάλα, στέλεχος του Κόμματος. Τη συγκέντρωση οργανώνουν οι ΚΟ Αιγάλεω.
  • Τη Δευτέρα 10/10, στις 12 το μεσημέρι, περιοδεία στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Τη Δευτέρα 10/10, στις 8 μ.μ. η ΚΟΒ Λιούμη - Αιγάλεω διοργανώνει συζήτηση στα γραφεία της (οδός Κορυτσάς) με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Βασίλης Βούλγαρης, Γραμματέας της Νοτιοδυτικής Αχτίδας της ΝΟ Δυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής.
  • Τη Δευτέρα 10/10, στις 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο των Ανω Λιοσίων διοργανώνεται συζήτηση, με θέμα «Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Χρήστος Μπάθας, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
  • Τη Δευτέρα 10/10, στις 7 μ.μ. στο Μενίδι στο ουζερί «Μπακαλόγατος» (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου) σε συγκέντρωση επαγγελματοβιοτεχνών θα μιλήσει ο Βασίλης Μαμάης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Την Τρίτη 11/10, στις 7 μ.μ. η ΚΟΒ του Κάτω Αιγάλεω διοργανώνει συζήτηση στα γραφεία της (οδός Αλατσάτων & Λευκάδος), με θέμα: «Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή».
  • Την Τρίτη 11/10, στις 8 μ.μ. στο καφενείο του Φώτη (Κολοκοτρώνη 33, Περισσός) διοργανώνεται συζήτηση, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Την Τρίτη 11/10 στις 7 π.μ. περιοδεία στη ΔΕΗ Πειραιώς (Ελαΐδα), με επικεφαλής τον Νίκο Παπακωνσταντίνου, βουλευτή του ΚΚΕ.
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ στη Γερμανία

Επίσκεψη στο Νταχάου και εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Ζαχαριάδη

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Γερμανίας της ΚΝΕ στις 8 και 9 Οκτώβρη διοργανώνει στο Μόναχο της Γερμανίας διήμερο εκδηλώσεων στα πλαίσια του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», όπου θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Αύριο, Σάββατο 8/10

Εκδήλωση, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και διεθνώς - Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Θ. Χιώνης. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

  • Κυριακή 9/10

Επίσκεψη στο κολαστήριο - στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, όπου και θα γίνει εκδήλωση για την τοποθέτηση πλακέτας προς τιμήν του κομμουνιστή ηγέτη Νίκου Ζαχαριάδη, Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ την περίοδο 1931-1956. Στην εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Θ. Χιώνης και θα διαβαστεί η Απόφαση αποκατάστασης του Ν. Ζαχαριάδη, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στο 5ο Τεύχος της ΚΟΜΕΠ και μετά τη διεξαγωγή της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ για το Β' Τόμο της Ιστορίας του, που αφορά στην περίοδο 1949-1968.

ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ
Τιμούν τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ

Την Τετάρτη 12 Οκτώβρη στην αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, συνδιοργανώνει με την Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα Συνεδρίων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, την Τετάρτη 12 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χρήστος Τσιντζιλώνης. Στην εκδήλωση θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια της Αντίστασης, από το μουσικό συγκρότημα του Στέφανου Ψαραδάκου, ενώ κείμενα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Βασίλης Κολοβός και Λίλα Καφαντάρη.


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

Συνάντηση με εποχικούς στη ζάχαρη

Σήμερα, Παρασκευή, στις 12 μ., η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί με το Σωματείο Εποχικών Εργοστασίου Ζάχαρης Σερρών η «Ενότητα», στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.

Συζήτηση για την ανεργία

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Η ανεργία, οι θέσεις του ΚΚΕ και η οργάνωση της πάλης» διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Μετάλλου του ΚΚΕ στον Πειραιά, τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του ισογείου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Βιβλιοπαρουσίαση στην Κοζάνη

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Κείμενα για την οικονομική κρίση» των ΜΑΡΞ - ΕΝΓΚΕΛΣ, την Τετάρτη 12 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο «Κοβεντάρειο». Εισηγητής θα είναι ο Νώντας Στολτίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ