ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤ.

Κλείνουν 2 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος σύντροφος και χωριανός μας, ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΤΟΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιστός στις αρχές του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Τιμώντας την μνήμη του, μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ προσφέρουν το ποσό των 35 ευρώ. Επίσης, η γυναίκα του και τα παιδιά του, τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρουν το ποσό των 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δαμουλιανάτων.

***

ΦΩΤ.

Κλείνουν 2 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος και χωριανός ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιστός στις αρχές του Κόμματος ως το τέλος της ζωής του.

Τιμώντας τη μνήμη του, μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ προσφέρουν στο ΚΚΕ 35 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δαμουλιανάτων.

***

ΦΩΤ.

Πριν από 2 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο σεβαστός μας χωριανός και φίλος ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης πιστός στο ΚΚΕ, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Τιμώντας τη μνήμη του, μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ προσφέρουν στο Κόμμα 35 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δαμουλιανάτων.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αδικοχαμένου ΑΝΔΡΕΑ (ΔΑΟΥΣΗ), γιου της συντρόφισσάς μας Ντίνας Δαούση. Τιμώντας τη μνήμη του, μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ προσφέρουν στο Κόμμα 35 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δαμουλιανάτων.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΗΤΖΗΚΑ που «έφυγε», πρόσφατα, από τη ζωή. Υπήρξε συνεπής κομμουνιστής, αγωνιστής στο χώρο του Εμπορίου. Οι συνάδελφοί του και σύντροφοί του, αντί για στεφάνι, προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εμπόρων Κέντρου Αθήνας.

* Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΛΗΤΖΗΚΑ σύντροφοι και συντρόφισσές του από την Παλλήνη προσφέρουν 180 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλλήνης.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
***

ΦΩΤ.

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μου ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΑΛΑΝΟΥ, αγωνιστή, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Νάουσας.

Νίκος Γαλανός

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της μητέρας μου, ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΜΩΥΣΗ που πέθανε πριν από ένα μήνα, προσφέρω στην ΚΟ Συκιών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αδελφού μας, ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (φωτ.), οπαδού του ΚΚΕ, που στις 6/9/11 συμπληρώθηκαν 2 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας, καθώς και στη μνήμη των: ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΗ (φωτ.), αγωνιστή του ΔΣΕ και ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ, που σκοτώθηκε το 1949 πολεμώντας στην Ταξιαρχία του ΔΙΑΜΑΝΤΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Φθιώτιδας, 50 ευρώ.

Αγγελακόπουλος Ηλίας και Χρήστος

***

Στη μνήμη του ΠΑΡΛΑΠΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, συντρόφου, παλαίμαχου αγωνιστή και πρωτοπόρου αντάρτη στον ΕΛΑΣ στον Ολυμπο αλλά και αργότερα στον ΔΣΕ, ο Μέμος Γαζέπης προσφέρει 100 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του πατέρα μας ΝΙΚΟΥ ΤΖΕΝΑ, αξιωματικού του ΕΛΑΣ, αγωνιστή του λαϊκού κινήματος που «έφυγε» από κοντά μας στις 13 Οκτωβρίου 2000, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Πυλαίας της ΚΟΘ του ΚΚΕ 60 ευρώ.

Τα παιδιά του, Γιάννης - Ντίνα

ΚΟΪΤΣΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΪΤΣΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
***

2 ΦΩΤ.

Ο Σπύρος Δασόπουλος προσφέρει στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (ΓΡΙΒΑ), ταγματάρχη του ΔΣΕ, πρωτοπαλίκαρου του καπετάν Διαμαντή και του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΪΤΣΑΝΟΥ 300 ευρώ στην ΚΟ Λιβαδειάς.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή και βετεράνου του ΚΚΕ, συντρόφου ΜΗΤΣΟΥ ΣΤΟΛΙΔΗ, που δε λύγισε στις μεγάλες δοκιμασίες και τις πολύχρονες φυλακίσεις αλλά βάδισε το δρόμο του αγώνα και της προσφοράς, με βαθιά πίστη στις αξίες και την πάλη για το δίκιο του λαού και στην ιδεολογία μας για τον τελικό σκοπό, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη στις νεότερες γενιές, σύντροφοι από τη βόρεια Εύβοια, τον τόπο καταγωγής του, προσφέρουν 200 ευρώ μέσω της ΚΟ Β/Κ Εύβοιας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή η ΕΛΛΗ ΑΛΜΕΤΙΔΟΥ του Στέφανου, από το Μεταλλικό του Κιλκίς. Γεννήθηκε από κομμουνιστές γονείς, οι οποίοι μπαινόβγαιναν στις φυλακές και τις εξορίες, γι' αυτό είχε αναπτύξει ένα μητρικό ενδιαφέρον απέναντι στα μικρότερα αδέρφια της, από τα νεανικά της χρόνια.

Δεν έλειπε από κανέναν αγώνα, από καμία εκδήλωση του ΚΚΕ και της Εθνικής Αντίστασης. Στη μνήμη της η φίλη της Ρόζα Λαζαρίδου από το Γερακαριό του Κιλκίς προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

Η Ρόζα Λαζαρίδου και η Παρέσα Κοτσαλίδου από το Γερακαριό του Κιλκίς, προσφέρουν 40 ευρώ στην Εθνική Αντίσταση, μέσω της ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, στη μνήμη όλων των παλικαριών του Γερακαριού και όλων των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες του λαού μας και όσων εκτελέστηκαν από τα στρατοδικεία σκοπιμότητας.

Αλμετίδου ΕΛΛΗ
Αλμετίδου ΕΛΛΗ
ΦΩΤ.

Στις 9/10/2011 κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗ, σταθερού αγωνιστή για τα λαϊκά συμφέροντα και ακλόνητου στα ιδανικά του ΚΚΕ. Στη μνήμη του, προσφέρουν στο τιμημένο κόμμα της εργατικής τάξης και όλου του εργαζόμενου λαού 300 ευρώ μέσω ΚΟΒ Καισαριανής, η μητέρα του, η γυναίκα του, η κόρη του, τα αδέλφια του και η ξαδέλφη του Ολυμπία.

***

Στη μνήμη των συντρόφων, ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ και ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΑΒΒΙΝΙΔΗ, ο σύντροφος Α.Κ. και η συντρόφισσα Α.Β. προσφέρουν για τις ανάγκες του ΚΚΕ 1.000 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Υστερα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο, στις 27 του Σεπτέμβρη 2011, στη Σόφια Βουλγαρίας, έπαψε να χτυπά η καρδιά του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ. Η κηδεία του έγινε στις 29 του Σεπτέμβρη στη Σόφια.

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε το 1938 στη Μάνη Διδυμότειχου Εβρου. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Οι γονείς του πήραν ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στον ΔΣΕ. Ο πατέρας του Λεονταράκης Τοπαλούδης, σαν μαχητής του ΔΣΕ σκοτώθηκε το 1948. Ο Παναγιώτης μαζί με την αδελφή του και τον αδελφό του, το 1948, μαζί με άλλα παιδιά των ανταρτών, πέρασε στη ΛΔ Βουλγαρίας και εγκαταστάθηκε σε παιδικό σταθμό για τα ελληνόπουλα. Εκεί τελείωσε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και την Παιδαγωγική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου Σόφιας της ΛΔ Βουλγαρίας.

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ηταν δάσκαλος της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά των πολιτικών προσφύγων, όπως και στα παιδιά των εναπομεινάντων Ελλήνων στη Βουλγαρία. Ηταν παντρεμένος με τη Δήμητρα Μανιατσίδου με την οποία απόκτησε 2 παιδιά.

Ηταν μέλος και δραστήριο στέλεχος της ΔΟΜΕ (οργάνωση των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων). Από το 1989 μέχρι το θάνατό του ήταν πρόεδρος της ΔΟΜΕ των Ελλήνων που ζουν στη Βουλγαρία.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Η αδελφή του Χρυσούλα και ο Γαμπρός του Γιώργος Πολυμερίδης.

***

ΦΩΤ.

Στις 30 του Σεπτέμβρη κλείνουν 3 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μου ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ και μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, αντί για μνημόσυνο, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Η κόρη της Μοσχούλα Αθανασίου

***

Ο Παύλος Τακιβίδης και η σύζυγός του, Νίκη, στη μνήμη των γονιών τους, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΑΚΙΒΙΔΗ και ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗ, προσφέρουν για την οικονομική στήριξη του ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω της ΝΟ Ημαθίας.

***

ΦΩΤ.

«Εφυγε» στις 8 Σεπτέμβρη 2011 από κοντά μας, γρήγορα και αναπάντεχα, σε ηλικία 69 ετών ο σ. ΠΑΥΛΟΣ ΖΩΗΣ. Σύντροφος που τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ σε όλη του τη ζωή. Απ' όταν οργανώθηκε σε νεαρή ηλικία συμμετείχε στους αγώνες της εργατικής τάξης, όντας οικοδόμος στο επάγγελμα, και στην πατρίδα του στο Αγρίνιο, αλλά και στην Κεφαλονιά όπου έζησε αρκετά χρόνια. Φανατικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη» και της ΚΟΜΕΠ. Μελετούσε το μαρξισμό - λενινισμό και αυτό τον έκανε να μπορεί να διακρίνει πάντα και να απαντά άμεσα στις οπορτουνιστικές αντιλήψεις. Υπερασπιζόταν το Κόμμα με όλες του τις δυνάμεις, διακινούσε το προοδευτικό βιβλίο σε όσους συζητούσε μαζί τους. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της σύντομης αρρώστιας του, στο νοσοκομείο μελετούσε Ενγκελς. Ξεχώριζε για το ανεπτυγμένο αίσθημα συντροφικότητας και αλληλεγγύης που τον διακατείχε. Ηταν βαθιά πεισμένος για το δίκιο του αγώνα μας και έδειχνε εμπιστοσύνη και σεβασμό στις νέες γενιές κομμουνιστών. Τον αποχαιρετήσαμε όπως ήθελε και όπως του άξιζε. Με πολιτική κηδεία στην πατρίδα του, τον «Ριζοσπάστη» στο πέτο του και την κόκκινη σημαία να τον συντροφεύει. Οι σύντροφοί του στην Κεφαλονιά πιστοί στην τελευταία επιθυμία του που ήταν η μνήμη του να τιμηθεί μόνο με προσφορά στο ΚΚΕ, προσφέρουν στη ΝΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ 365 ευρώ, δίνοντάς του την υπόσχεση πως ό,τι μας άφησε παρακαταθήκη θα μας συντροφεύει στους αγώνες μας.

Απολλωνάτος Ζαχαρίας
Απολλωνάτος Ζαχαρίας
***

Τον ΑΝΔΡΕΑ ΛΕΚΚΟ τον γνώρισα το 1961, στο γήπεδο του Περάματος και πολύ γρήγορα έγινε ο μεγαλύτερος αδελφός μου. Του άρεσε το ποιοτικό ποδόσφαιρο και κατά καιρούς προπονούσε την ΑΕ Περάματος, πάντοτε αφιλοκερδώς. Ηταν ο δάσκαλος για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους διδάσκοντάς μας όχι μόνον ποδόσφαιρο και κανονισμό διαιτησίας, αλλά, προ πάντων, σωστή και δίκαιη ζωή. Διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης και διορισμού διαιτητών ποδοσφαίρου Α', Β' και Γ' Εθνικής. Σύμβολο τιμιότητας και αμεροληψίας, πανέξυπνος και διορατικός, περιζήτητος στους κόλπους της διαιτησίας, όχι μόνο στον Πειραιά αλλά όλης της Ελλάδας. Ανήσυχο μυαλό, ευθύτητα γλώσσας, βάθεμα σκέψης, θησαυρός γνώσης. Οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ τα δύσκολα εκείνα χρόνια της Κατοχής και από τότε παρέμεινε σταθερός και πιστός στο Μαρξισμό - Λενινισμό και στο Κόμμα της εργατικής τάξης, το τιμημένο ΚΚΕ όπως συνήθιζε με περηφάνια να λέει.

Στη μνήμη του, προσφέρω 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Περάματος.

Ο «αδελφός» του, Γιάννης Θωΐδης

***

ΦΩΤ.

Εκλεισαν 3 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μου, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, οπαδού του ΚΚΕ, και 6 χρόνια από το θάνατο του παιδιού μου, ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, μέλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που πνίγηκε ξημερώματα της 14.10.2005 στο λιμάνι της Ρόδου στην πρώτη του επαφή σαν μαθητευόμενος δύτης (ο εργολάβος του ναυαγίου έκανε πολλές παραβιάσεις των μέτρων ασφαλείας, ούτε άδεια είχε, έπνιξε το Στέφανο για το κέρδος).

Στη μνήμη τους, προσφέρω 15 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» και 15 ευρώ στην ΚΟ Περάματος του ΚΚΕ.

Αρτέμιος Καραμανλής

***

ΦΩΤ.

Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΟΛΟΦΩΤΙΑΣ από την Κρανιά Καρδίτσας γεννήθηκε το 1931. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Για τη δράση του φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Με τη δικτατορία του 1967 εξορίστηκε στη Γυάρο. Αμέσως μετά έγινε μέλος του ΚΚΕ και διετέλεσε μέλος του Αχτιδικού Γραφείου Υπαίθρου. Συμμετείχε σε όλους τους λαϊκούς αγώνες σαν μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου και κοινοτικός σύμβουλος.

Θεοφιλάτος Γεράσιμος
Θεοφιλάτος Γεράσιμος
Στη μνήμη του, η σύντροφός του στη ζωή και το Κόμμα, Λαμπρινή, πρόσφερε 50 ευρώ στην ΝΕ Καρδίτσας, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.


ΔΑΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΔΑΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (Γρίβας)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΟΠΟΥΛΟΣ (Γρίβας)

 ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΗΣ

 ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΖΩΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΖΩΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΟΛΟΦΩΤΙΑΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΟΛΟΦΩΤΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΗΤΖΗΚΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΗΤΖΗΚΑΣ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΤΖΕΝΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΖΕΝΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΜΩΥΣΗ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΜΩΥΣΗ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ