ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ
Τρέμουν και συκοφαντούν την ανωτερότητα του σοσιαλισμού

Δηλητηριώδης επίθεση στις λαϊκές συνειδήσεις, με αφορμή τις κατάπτυστες εκδηλώσεις χτες στην Πολωνία

Ο σοσιαλισμός απέδειξε την ανωτερότητά του σε όλους τους τομείς, δείχνοντας ότι αποτελεί τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αυτή την αλήθεια προσπαθούν μάταια να συσκοτίσουν οι ιμπεριαλιστές, στοχεύοντας κυρίως στις νεανικές συνειδήσεις
Ο σοσιαλισμός απέδειξε την ανωτερότητά του σε όλους τους τομείς, δείχνοντας ότι αποτελεί τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αυτή την αλήθεια προσπαθούν μάταια να συσκοτίσουν οι ιμπεριαλιστές, στοχεύοντας κυρίως στις νεανικές συνειδήσεις
Την πρόθεση της ιμπεριαλιστικής ΕΕ να εντείνει την αντικομμουνιστική εκστρατεία και να δηλητηριάσει τις λαϊκές συνειδήσεις με τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού, επιβεβαιώνει η δήλωση της επιτρόπου Δικαιοσύνης της ΕΕ, Βιβιάν Ρέντινγκ, με αφορμή την «ευρωπαϊκή μέρα μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», όπως έχει οριστεί από την Ευρωένωση η 23η Αυγούστου, με στόχο να ταυτιστεί ο κομμουνισμός με το φασισμό - ναζισμό.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παραπάνω «επέτειο» των ιμπεριαλιστών, οι εκπρόσωποι της ΕΕ διοργάνωσαν χτες στη Βαρσοβία συνδιάσκεψη υπό την αιγίδα της πολωνικής Προεδρίας της ΕΕ. Από την πρωτεύουσα της Πολωνίας, η Β. Ρέντινγκ υπογράμμισε ότι η «Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποστηρίξει, ιδίως μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της, προσπάθειες για να θυμόμαστε, να εκπαιδεύσουμε και να βελτιώσουμε τη συλλογική μας γνώση για αυτές τις επώδυνες περιόδους», αναφερόμενη κατά κύριο λόγο στην περίοδο οικοδόμησης του σοσιαλισμού σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η Κομισιόν, εκφράζοντας την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της ΕΕ, αναγγέλλει νέα χρηματοδοτικά πακέτα, για την αποτελεσματικότερη προώθηση της συκοφάντησης του σοσιαλισμού, στοχεύοντας κυρίως στις νεανικές συνειδήσεις, που δεν έχουν εμπειρία από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση και τα επιτεύγματά της. Με προηγούμενες ανακοινώσεις της, άλλωστε, η Κομισιόν έχει καλέσει επανειλημμένα τα κράτη μέλη να ξαναγράψουν την Ιστορία μέσα από τις επίσημες εκπαιδευτικές δομές.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στη συνδιάσκεψη της Βαρσοβίας παραβρέθηκαν υπουργοί δικαιοσύνης κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και διαφόρων «ινστιτούτων» που έχουν αναλάβει την προώθηση της διαστρέβλωσης της Ιστορίας και της συκοφάντησης του σοσιαλισμού. Στόχος της φιέστας είναι αφενός να κατοχυρωθεί στις συνειδήσεις των λαών των κρατών της ΕΕ η ταύτιση του σοσιαλισμού με το φασισμό και αφετέρου η «ανταλλαγή απόψεων» για την προώθηση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας σε όλη την ΕΕ.

Γενικευμένο ξαναγράψιμο της Ιστορίας

Οπως σημειώνει η Β. Ρέντινγκ, «σήμερα, 23 Αυγούστου, είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων. Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα είναι η άρνηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των κοινωνιών μας που βασίζονται στη δημοκρατία και το σεβασμό του κράτους δικαίου. Τα περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν βιώσει ένα τέτοιο τραγικό παρελθόν».

Με αυτόν τον τρόπο η ΕΕ των μονοπωλίων, η ΕΕ που καταβαραθρώνει το ένα μετά το άλλο τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, η ΕΕ που έχει στους κόλπους της χώρες που ποινικοποιούν την κομμουνιστική ιδεολογία και διώκουν κομμουνιστές και Κομμουνιστικά Κόμματα, εμφανίζεται προκλητικά να υπερασπίζεται δήθεν τα δικαιώματα των λαών. Συνεχίζοντας το παραλήρημα, η αρμόδια επίτροπος δίνει το σύνθημα για να γενικευτεί και να συντονιστεί καλύτερα το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Το να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη της φρίκης του παρελθόντος όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων είναι ένα μέσο για την προώθηση βασικών ευρωπαϊκών θεμελιωδών δικαιωμάτων, ιδίως μεταξύ των νεότερων πολιτών μας και των μελλοντικών γενεών. Η αντιμετώπιση της απανθρωπιάς των εγκλημάτων αυτών και η διατήρηση της μνήμης των θυμάτων αυτών των εγκλημάτων πρέπει να είναι μια συλλογική προσπάθεια, και να προωθηθεί από κοινού από όλους μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως εκ τούτου τα κενά στις γνώσεις σχετικά με το ολοκληρωτικό παρελθόν όλων των κρατών μελών, και ιδίως όσον αφορά τη χρονική περίοδο κατά την οποία οι Ευρωπαίοι σε Ανατολή και Δύση, Βορρά και Νότο ζούσαν διαφορετικές εμπειρίες».

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά, ότι τη στιγμή που η πλουτοκρατία στην ΕΕ παραδέρνει στις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς, στην προσπάθεια να ξεπεράσει την βαθιά καπιταλιστική κρίση, όλες οι μερίδες της συνασπίζονται κάτω από τον κοινό στόχο της επίθεσης σε βάρος των λαών. Μιας επίθεσης που παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας σε βάρος των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, και ταυτόχρονα κλιμακώνει το μέτωπο εναντίον του κομμουνισμού, για να συσκοτίσει τη διέξοδο υπέρ των λαών, να αναχαιτίσει την όξυνση της ταξικής πάλης, να κρατήσει τους λαούς υποταγμένους στο εκμεταλλευτικό σύστημα.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Βρώμικες αποστολές με τις πλάτες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.

Τα αστικά κόμματα ενέκριναν χτες στη Βουλή την ίδρυση και λειτουργία ενός ακόμα μηχανισμού στοχοποίησης του λαού

Κατηγορηματικά «όχι» είπε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, στην κύρωση σύμβασης που προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSCC), με την οποία επιχειρείται η καθιέρωση ενός ενιαίου επιχειρησιακού χώρου και αντίστοιχου επιχειρησιακού κέντρου, που θα εδρεύει στις Βρυξέλλες, υπό Αμερικανό διοικητή.

Το Συντονιστικό Κέντρο τίθεται υπεράνω των χωρών - μελών και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλαμβάνει αποστολές «ανορθόδοξου πολέμου» και εντός των χωρών - μελών, σε συνεργασία ακόμα και με τις αποκαλούμενες «μη κυβερνητικές οργανώσεις», όταν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα το απαιτήσουν και χωρίς κάτι τέτοιο να γίνεται δημόσια γνωστό. Τη σύμβαση υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Αναφερόμενη στη σύμβαση, η Δ. Μανωλάκου τόνισε ότι η κύρωσή της «αποτελεί την υλοποίηση του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ» και προβλέπει «μορφές συνεργασίας με παρακρατικές δυνάμεις, πράκτορες και μισθοφόρους», τονίζοντας πως στο στόχαστρο μπαίνει πιο σθεναρά ο «εσωτερικός εχθρός στα κράτη - μέλη, που είναι όσοι αγωνίζονται ενάντια στη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα». Σχολιάζοντας την ενεργοποίηση του μηχανισμού σε περιπτώσεις κρίσεων, η βουλευτής του ΚΚΕ πρόσθεσε πως «κρίσεις ονομάζουν ό,τι θέλουν προκειμένου να γίνεται ΝΑΤΟική επέμβαση».

Με την ίδια λογική, η Δ. Μανωλάκου καταψήφισε επίσης δύο κυρώσεις Τεχνικής Διευθέτησης. Η πρώτη αφορά σε συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία για θαλάσσιες μεταφορές και όπως τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ «είναι μια συμφωνία στο πλαίσιο επιχειρήσεων που διεξάγονται με την αιγίδα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», η οποία παράλληλα «εξυπηρετεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο, που θα κερδοσκοπήσει από αυτές τις επιχειρήσεις». Η δεύτερη αφορά τη συνεργασία της Ελλάδας με χώρες της ΕΕ για δορυφορικά - διαστημικά προγράμματα, τα οποία κατά κανόνα τίθενται στην υπηρεσία στρατιωτικών σκοπών και στόχων.

Αιτιολογώντας τη συμμετοχή της χώρας, στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς που προβλέπονται στη σύμβαση για τη λειτουργία Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων, ο υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης ανέφερε ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να τιμά τις διεθνείς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της, κι αυτό είναι προς το συμφέρον μας», προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην πρωτοπορία όλων των διεθνών οργανισμών με στόχο τη συν-διαμόρφωση των αποφάσεων με γνώμονα το εθνικό συμφέρον», το οποίο η κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, ταυτίζει με τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης και όχι βέβαια του λαού.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση, η Δ. Μανωλάκου καταψήφισε και το «τροποποιητικό πρωτόκολλο» για την ανακατανομή των εδρών στο ευρωκοινοβούλιο - προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισσαβόνας και κυρώθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - σημειώνοντας ότι «αντιδραστική είναι η βάση της ΕΕ, αντιδραστικό και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Συγκέντρωση στο Αλιβέρι

Η ΚΟ Αλιβερίου του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση με θέμα: «Καπιταλιστική οικονομική κρίση - Η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ», την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στην παραλία του Καράβου. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ