ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Ιούνη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Κλιμάκωση με συλλαλητήρια και νέα 48ωρη απεργία

Το Σάββατο το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στις πόλεις όλης της χώρας

Χαιρετισμό στους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλώντας τους εργαζόμενους σε συνέχιση του αγώνα με τα συλλαλητήρια του Σαββάτου και σε κλιμάκωση με νέα 48ωρη απεργία όταν το νομοσχέδιο - λαιμητόμος συζητηθεί στη Βουλή.

Στην ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία σημειώνει:

« Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες των εργατοϋπαλλήλων, τους χιλιάδες νέους και νέες, τα λαϊκά στρώματα που έδωσαν με επιτυχία τη μάχη της απεργίας νεκρώνοντας εργοστάσια και υπηρεσίες, γιαπιά και γραφεία.

Ολους αυτούς τους δεκάδες χιλιάδες που διαδήλωσαν συντεταγμένα και αποφασιστικά με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ, με τα αιτήματα και τα συνθήματα του ταξικού κινήματος. Κανένας συμβιβασμός με τη βαρβαρότητα των μέτρων, με το κεφάλαιο και την πολιτική του.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά, κλιμακώνοντας με νέα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 18 Ιούνη σε όλες τις πόλεις της χώρας (Αθήνα, Ομόνοια 11 π.μ.), απαιτώντας και αποφασίζοντας 48ωρη απεργία με τη συζήτηση του αντεργατικού εφιάλτη στη Βουλή. Μετατρέποντας τους χώρους δουλειάς σε κάστρα αντίστασης ενάντια στην πολιτική των κεφαλαιοκρατών, ενάντια στην πολιτική που διασφαλίζει την κερδοφορία τους.

Με κάθε τρόπο, με Γενικές Συνελεύσεις, με ψηφίσματα, καταδικάζουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, αποφασίζουμε και απαιτούμε κλιμάκωση της πάλης.

Κανένας συμβιβασμός με την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Αντεπίθεση με οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς».

Η μάχη της περιφρούρησης

Η απεργία για τις ταξικές δυνάμεις είναι μια ολοήμερη μάχη και όχι μόνο μια συγκέντρωση. Πριν ακόμα ξημερώσει βρέθηκαν σε χώρους δουλειάς να περιφρουρήσουν το δικαίωμα στην απεργία και να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία.

Μια τέτοια μάχη δόθηκε στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας τροφίμων «ΥΦΑΝΤΗΣ» στην Κηφισιά. Οι ταξικές δυνάμεις σχημάτισαν απεργιακές αλυσίδες στις πύλες του εργοστασίου, μίλησαν με τους συναδέλφους τους εργαζόμενους για την ανάγκη συμμετοχής στην απεργία, για την οργάνωση του αγώνα τους και το συντονισμό της δράσης τους με τους άλλους εργαζόμενους. Το «παρών» έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις, το Συνδικάτου Φαρμάκου, στη φαρμακοβιομηχανία «ΦΑΜΑΡ» στην Ανθούσα. Το Συνδικάτο έκανε εξόρμηση καλώντας τους εργαζόμενους να απεργήσουν και να διαδηλώσουν με το ΠΑΜΕ. Και εκεί στήθηκαν πηγαδάκια με ζητούμενο την οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης.

Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι του εργοστασίου της «TASTY» στον Αγ. Στέφανο, μαζί με μέλη της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη της επιχείρησης για να περιφρουρήσουν την απεργία. Βέβαια, η απόφαση για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, είχε τέτοια συντριπτική αποδοχή από τους εργαζόμενους, οπότε μόνο «τυπική» ήταν η παρουσία της ομάδας περιφρούρησης, αφού κανένας εργαζόμενος δε θέλησε να πάει στη βάρδια του.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ωριμη και ρεαλιστική η ανατροπή

Στο μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, η οποία δεν παίρνει μέρος σε καμία διαδικασία της Βουλής που αφορά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το επίκαιρο, το ώριμο σύνθημα σήμερα είναι: Ρήξη, ανατροπή, αποδέσμευση από την ΕΕ. Δεν υπάρχει άλλη απάντηση ρεαλιστική για το λαό».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ