Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10966

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Οταν η Τέχνη υπηρετεί τον κοινωνικό της ρόλο

Με πολιτιστικές εκδηλώσεις και εικαστική έκθεση, τα Σωματεία της Ζώνης και εικαστικοί καλλιτέχνες τιμούν τους αγώνες της εργατικής τάξης. Εγκαινιάζεται στις 27 Μάη η μεγάλη εικαστική έκθεση η οποία διοργανώνεται για 5η χρονιά.

Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του. Σε αυτήν τη βαθύτερη σταθερή αξία κατακτήθηκε και εξελίχθηκε σε θεσμό, πλέον, η έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας «Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο», που διεξάγεται μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος από τις 27 Μάη μέχρι τις 5 Ιούνη.

Καλλιτέχνες από τη Ζωγραφική, τη Γλυπτική, τη Χαρακτική, τη Φωτογραφία, το video, όπως επίσης από τη Μουσική, το Τραγούδι, το Θέατρο παρουσιάζουν το έργο τους στους εργαζόμενους. Από αυτούς εμπνέονται και εκεί επιστρέφουν.


ΣΕΛ.  4   -   5


ΙΣΤΟΡΙΑ
Η Μάχη της Κρήτης το Μάη του 1941

ΣΕΛ.  11   -   13
ΔΙΗΓΗΜΑ
Στο Μαλιμάδι

Απόσπασμα από το βιβλίο της μαχήτριας του ΔΣΕ Τασούλας Κεφαλέλη «Μια πεζοπορία της ζωής και του πολέμου από το Τρίγωνο του Εβρου μέχρι το Γράμμο - Βίτσι».


ΣΕΛ.  8
ΘΕΑΤΡΟ
Τιμή στην Μαρία Κιουρί

ΣΕΛ.  6
ΜΟΥΣΙΚΗ
Οδηγούν σε κλείσιμο το μοναδικό κρατικό ωδείο

Στις Συμπληγάδες της αντιλαϊκής πολιτικής το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  3
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Πογκρόμ, ανακρίσεις, απέλαση

ΣΕΛ.  24
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Απρόσμενες πτυχές της ανθρώπινης εξέλιξης

Ο σύγχρονος άνθρωπος (homo sapiens) έχει γονίδια από τουλάχιστον άλλα δύο είδη ανθρώπου που εξέλιπαν και συγκατοικούσε για ένα διάστημα με τον άνθρωπο του Νεάντερταλ, τον άνθρωπο του Φλόρες και τους Ντενίσοβανς.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ