Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 21 Μάη 2011 - αριθ. φύλλου: 10965

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Κάλεσμα για «εθνική συστράτευση» εναντίον του λαού

ΚΚΕ: Καμία συναίνεση, καμία αυταπάτη, όχι στη μοιρολατρία, λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ για τη λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  11

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΪΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ η περιουσία του αστικού κράτους

Πρόσχημα το χρέος για την παράδοση, με κάθε μορφή, στους καπιταλιστές του δημόσιου πλούτου

  • Είναι μεγάλο ψέμα ότι η παράδοση στο κεφάλαιο της δημόσιας περιουσίας, μέσω της λεγόμενης «αξιοποίησής» της, θα αντιμετωπίσει το κρατικό χρέος, θα «μειώσει τις τιμές» στα παρεχόμενα εμπορεύματα και υπηρεσίες από τους καπιταλιστές και θα συμβάλλει στην «καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών», όπως εξαγγέλλει η κυβέρνηση. Οι κάθε λογής «απελευθερώσεις» και «ιδιωτικοποιήσεις» γίνονται για να βρουν διέξοδο για επενδύσεις υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια και να αντιμετωπιστεί η κρίση σε όφελος του κεφαλαίου.
  • Η ολοκληρωμένη αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας προς όφελος των λαϊκών αναγκών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα σύστημα παραγωγής, όπου σκοπός της είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου. Απαιτείται η ριζική ανατροπή της οικονομίας και της εξουσίας των μονοπωλίων, η εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας. Η κοινωνικοποίηση, δηλαδή, των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, η λειτουργία τους με κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικό έλεγχο.

ΣΕΛ.  6  -   7

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Σχέδια ραγδαίας μείωσης κλινών στα δημόσια νοσοκομεία

Ενας στους δύο ασθενείς, που μέχρι τώρα μπορούσαν να νοσηλευτούν στα δημόσια νοσοκομεία, δε θα έχει πια πρόσβαση, έστω και σε αυτές τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες, μετά τη συγχώνευση των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας.


ΣΕΛ.  3

Αλλαγή συσχετισμού

Την ώρα που στον ιδιωτικό τομέα επεκτείνονται οι «ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις», η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι απολύσεις, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - με μια ομοβροντία μέτρων - στοχοποιεί όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων του δημόσιου τομέα. Ετσι, ετοιμάζει μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και μονίμων, ανοίγοντας το δρόμο με τις μετατάξεις. Βασικός στόχος τρόικας - μεγαλοεπιχειρηματιών, με τον οποίο συμφωνούν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, είναι να πληγεί ακόμα περισσότερο η σταθερή εργασία στο Δημόσιο, ώστε να διευκολυνθεί το ξεθεμέλιωμα του όποιου εργασιακού δικαιώματος έχει απομείνει στον ιδιωτικό τομέα, τονίζει το ΚΚΕ. Τώρα, ενιαίος αγώνας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο, οργάνωση και συστράτευση με το ΠΑΜΕ κόντρα στις κυβερνητικές και εργοδοτικές πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, μαζική εγκατάλειψη των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, συμπόρευση με το ΚΚΕ.



ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να σταματήσει το χαράτσι του ΕΛΓΑ

ΣΕΛ.  12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Στο μάτι του κυκλώνα

ΣΕΛ.  15
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
«Χτυπήθηκε» από ρεύμα 30χρονος εργάτης

ΣΕΛ.  17
ΚΝΕ
Κορυφώνεται το τουρνουά ποδοσφαίρου

ΣΕΛ.  9
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ
Νέα μέτρα άγριας εκμετάλλευσης

ΣΕΛ.  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα δώρα στους ακτοπλόους

Στη Βουλή βρίσκεται από προχτές το βράδυ η τροπολογία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που συντάχθηκε κατ' εντολή των εφοπλιστών και καταργεί τα τέλη υπέρ τρίτων από τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Πρόκειται για ένα ακόμα νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης, που θωρακίζει και ενισχύει την κερδοφορία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, ενώ ταυτόχρονα δίνει ισχυρό χτύπημα στο ΝΑΤ και κατ' επέκταση στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών.


ΣΕΛ.  16
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Κάνουν τα ΤΕΙ σχολές κατάρτισης

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ