ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2011
Σελ. /32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων

Κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον υπουργό Οικονομικών

«Να παρθούν μέτρα για να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων», ζητάει το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή. Στην Ερώτηση, που υπογράφει ο βουλευτής του Κόμματος Θ. Παφίλης και η οποία απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών, τονίζεται:

«Η αύξηση των τιμών στα καύσιμα (βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης), σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρα βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου, επιδεινώνει τη θέση της λαϊκής οικογένειας.

Η αύξηση αυτή των τιμών, εκτός από τις όποιες επιπτώσεις προκύπτουν από τις κερδοσκοπικές ενέργειες που γίνονται στα διεθνή χρηματιστήρια καυσίμων και καθορίζουν τις διεθνείς τιμές, οφείλονται τόσο στην υπέρμετρη φορολογία όσο και στην ανάγκη διασφάλισης της κερδοφορίας των εταιρειών και ιδιαίτερα των διυλιστηρίων.

Ο φόρος στα καύσιμα αποτελεί περίπου το 69% της τελικής τιμής των καυσίμων. Τα κρατικά έσοδα από τη φορολογία των καυσίμων θα ξεπεράσουν τα 22 δισ. ευρώ την τριετία 2009 - 2011, ενώ τα κέρδη των δύο διυλιστηρίων, εν μέσω της κρίσης, ανέρχονται στο 1,5 δισ. ευρώ για το διάστημα 2008 - 2010.

Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, λόγω της απόφασης της κυβέρνηση να προχωρήσει στην πλήρη εξίσωση του ΕΦΚ (Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης) του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης από 15.10.2011».

Ο υπουργός ερωτάται: «Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων; Αν σκοπεύει να καταργήσει την έμμεση φορολογία στα καύσιμα που επιβαρύνει τη λαϊκή οικογένεια και τα αγροτικά νοικοκυριά;».

ΠΑΣΥ
Ολοι στον αγώνα

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αγροτιά για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 10 και στις 23 Φλεβάρη

Motion Team

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κοινές κινητοποιήσεις ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ αύριο Πέμπτη 10 Φλεβάρη και την Τετάρτη 23 Φλεβάρη απευθύνει η ΠΑΣΥ στους μικρομεσαίους αγρότες της χώρας. Στη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΥ αναφέρονται τα ακόλουθα:

«ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ

ΠΑΡΤΕ μέρος στις πολύμορφες, αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνουν, από κοινού, την Πέμπτη 10 Φλεβάρη και την Τετάρτη 23 Φλεβάρη, σ' όλη τη χώρα, οι αγωνιστικές συσπειρώσεις ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ.

ΕΝΩΣΤΕ τις αγωνιστικές διαθέσεις σας με τις δυνάμεις των εργατοϋπαλλήλων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, των επαγγελματοβιοτεχνών - εμπόρων, των νέων των σπουδών, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου που πλήττει, βάναυσα, τα λαϊκά δικαιώματα.

ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ το αγωνιστικό, λαϊκό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης για την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί ευρύτατες λαϊκές μάζες στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

ΣΠΑΣΤΕ το "κλίμα" φόβου, απογοήτευσης, μοιρολατρίας και υποταγής που επιχειρεί να επιβάλει στο λαό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. και με τη χρησιμοποίηση των μηχανισμών του κράτους και των ΜΜΕ.

ΣΤΕΙΛΤΕ το αισιόδοξο μήνυμα ότι υπάρχει ελπίδα διεξόδου και προοπτικής, που βρίσκεται στην πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την ανάδειξη της εξουσίας του λαού.

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις σ' όλη τη χώρα. Κόντρα στην κυβερνητική τρομοκρατία που εκδηλώνεται με τη σύλληψη και τη δικαστική δίωξη σε βάρος αγωνιστών της αγροτιάς. Κόντρα σε ενέργειες αποπροσανατολισμού και υπονόμευσης της πάλης μας.

Με την επιμονή μας μπορούμε να σπάσουμε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης. Με την ένταση της προσπάθειάς μας για πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση του λαού, σχετικά με τις διεκδικήσεις μας, το δίκιο και την προοπτική του αγώνα μας, μπορούμε ν' αντιμετωπίσουμε την επιχειρούμενη ενεργοποίηση του διαβόητου "κοινωνικού αυτοματισμού".

Η μάχη που δίνουμε δεν αφορά μόνο στην επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, που ξεκληρίζεται από την ΚΑΠ και, γενικότερα, την αντιαγροτική πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Αφορά όλο τον ελληνικό λαό.

Γιατί, όλος ο λαός ενδιαφέρεται να έχει φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά τρόφιμα και οι μικρομεσαίοι αγρότες μπορούν να τα εξασφαλίσουν, με άλλον όμως τρόπο οργάνωσης της παραγωγής που συμφέρει τους εργαζόμενους και την αγροτιά. Ολος ο λαός ενδιαφέρεται να υπάρχουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι για να μην ερημώνουν τα χωριά και να "νεκρώνει" η ύπαιθρος. Ολος ο λαός ενδιαφέρεται να μη μεγαλώνουν κι άλλο οι "ουρές της ανεργίας" στις πόλεις, από ξεκληρισμένους μικρομεσαίους αγρότες.

Να, γιατί ο αγώνας μας χρειάζεται να είναι κοινός με τα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό προβάλλει η ανάγκη συγκρότησης ενός πανίσχυρου, κοινού, λαϊκού μετώπου, που θα σταθεί απέναντι από το "μέτωπο" των μονοπωλίων και θα συγκρουστεί μαζί του.

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ

ΠΑΛΕΨΤΕ, ακόμα πιο αποφασιστικά και μαχητικά, για την ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικών διεκδικήσεών σας:

  • Για τιμές παραγωγού στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα και επιδοτήσεις που θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα.
  • Για μείωση του κόστους παραγωγής, με χτύπημα της εκμετάλλευσης των εμποροβιομηχάνων και κατάργηση των κρατικών "χαρατσιών".
  • Για αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο, με δημόσια Υγεία - Πρόνοια, Παιδεία, πολιτιστική και αθλητική δημιουργία, με έργα υποδομής που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες.

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και τη δημιουργία των προϋποθέσεων εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής που θα προωθεί μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, που συμφέρει το λαό και όχι τα μονοπώλια.

Mια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό και στις κρατικές καθετοποιημένες αγροτικές μονάδες, θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες και θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας για την παραγωγή επαρκών, φτηνών και υγιεινών τροφίμων για τη διατροφή του ελληνικού λαού και πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία.

ΟΛΟΙ στις κινητοποιήσεις με τα αγροτικά σας μηχανήματα στις 10 και 23 Φλεβάρη.

ΟΛΟΙ στον κοινό αγώνα εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Διαβουλεύσεις με τους ιδιώτες παραγωγούς

Με τους μεγάλους, ανεξάρτητους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας συναντήθηκε χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μια μόλις μέρα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση με την τρόικα, όπου θα συζητηθούν τα πρόσθετα αντιλαϊκά ενεργειακά μέτρα που προβλέπει το τρίτο ενεργειακό πακέτο της ΕΕ. Αυτό ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν οι Δ. Κοπελούζος, Ε. Μυτιληναίος, Γ. Περιστέρης, Α. Καλλιτσάντζης, Θ. Βάρδας και Μ. Κακαράς.

Σύμφωνα με τη λιτή ανακοίνωση του υπουργείου, στη συνάντηση συζητήθηκαν «τα θέματα της προσαρμογής του 3ουενεργειακού πακέτου στην ελληνική νομοθεσία και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας». Αν και δε δόθηκαν άλλες πληροφορίες, οι μεγάλοι παραγωγοί έχουν διατυπώσει δημόσια τις θέσεις τους, μεταξύ των οποίων είναι η απαίτησή τους για μερίδιο στη λιγνιτική παραγωγή, ο διαχωρισμός της εταιρείας που θα ρυθμίζει τη χονδρεμπορική αγορά από το διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας, η λήψη πρόσθετων μέτρων αύξησης της χονδρικής τιμής για μεγαλύτερα και, κυρίως εγγυημένα, κέρδη.

Οι πιέσεις τους είναι συνεχείς και οργανωμένες, ειδικά το τελευταίο διάστημα, ενώ και η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου, συντονίζεται με πολλές από τις θέσεις τους, τις οποίες αξιοποιεί και η τρόικα, προκειμένου να δημιουργηθεί η πλαστή εντύπωση μιας διευρυμένης, αλλά και «επιβεβλημένης» συμφωνίας σε προωθούμενα μέτρα, από τα οποία απουσιάζει κάθε έννοια εξυπηρέτησης του λαϊκού συμφέροντος.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
  • Τις ...«4 ελευθερίες» του Μάαστριχτ επικαλείται η αστυνομία για να απαγορεύσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις στις Σέρρες
  • Νέα συγκέντρωση αγροτών μεθαύριο έξω από το δικαστικό μέγαρο

Στο δρόμο παραμένουν οι αγρότες, έχοντας παραταγμένα τα τρακτέρ και τα άλλα αγροτικά τους μηχανήματα, στο πλάι του οδικού δικτύου, σε Γιαννιτσά Πέλλας, Αντίγονο Φλώρινας και Σέρρες στη διασταύρωση του Στρυμονοχωρίου προς Προμαχώνα. Οι μικρομεσαίοι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κόντρα στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που επιστρατεύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τη δικαιοσύνη προκειμένου να εμποδίσει τους αγρότες να διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική της και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ.

Η αστυνομία, στο πλαίσιο των εντολών της κυβέρνησης, κάνοντας αναφορές στη Συνθήκη της Λισαβόνας για «την ελεύθερη και απρόσκοπτη διακίνηση ανθρώπων, αγαθών, κεφαλαίων και υπηρεσιών» και επικαλούμενη τα παράπονα της βουλγάρικης κυβέρνησης για τα αγροτικά μπλόκα πριν από δύο χρόνια, έβγαλε διαταγές απαγόρευσης ακόμη και της «απόπειρας πραγματοποίησης συνάθροισης και πορείας». Επιπλέον απαγόρευση «της κίνησης και στάθμευσης των αγροτικών μηχανημάτων» στο οδικό δίκτυο (εθνικό, επαρχιακό, αγροτικό) κάθε περιοχής μέσα από το οποίο θα μπορούσαν οι αγρότες των Σερρών να κατευθυνθούν στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας, συνέλαβε 7 αγρότες με την κατηγορία της «θρασύτητας κατά της αρχής» και της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» και χτες τους οδήγησε στο Αυτόφωρο.

Οι 7 αγρότες ζήτησαν προθεσμία από τον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν. Ετσι θα οδηγηθούν στα δικαστήρια την Παρασκευή στις 12.30 το μεσημέρι. Την ίδια ώρα οι αγρότες προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Χτες, στο πλευρό των διωκόμενων αγροτών βρέθηκε από νωρίς το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΟ Σερρών του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος Αγγελος Τζέκης και στελέχη της ΠΑΣΥ. Εξω από τα δικαστήρια είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο στους αγρότες που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση συμπαράστασης στους συναδέλφους τους και καταδίκης της αντιαγροτικής πολιτικής που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει με την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό.

Το βράδυ θα συνεδρίαζαν στο σημείο που έχουν παραταγμένα τα αγροτικά τους μηχανήματα, στη διασταύρωση του Στρυμωνοχωρίου, προκειμένου να αποφασίσουν την παραπέρα δράση τους.

Η δημοκρατία των ελευθεριών του κεφαλαίου

Στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας» και «της διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής», ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών, ταξίαρχος Δημήτρης Τσώτας, αποφάσισε και έθεσε σε ισχύ από τις 8 το πρωί της Δευτέρας μέχρι και τις 8 το πρωί της Τετάρτης την απαγόρευση:

«α) της κίνησης και στάθμευσης των γεωργικών μηχανημάτων, στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Σερρών - Προμαχώνα από τη διασταύρωση του Λευκώνα μέχρι τον μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα, καθώς και της επαρχιακής οδού Κιλκίς - Νέου Πετριτσίου από τη διασταύρωση της Καστανούσας μέχρι τη διασταύρωσή της με την ΕΟ Λευκώνα - Προμαχώνα.

β) Κάθε δημόσια συνάθροιση ή πορεία στο οδικό δίκτυο (εθνικό - επαρχιακό- αγροτικό) του νομού Σερρών που οδηγεί στο μεθοριακό σταθμό Προμαχώνα».

Και απειλούσε πως «η πραγματοποίηση ή απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης και πορείας στους ανωτέρω τόπους και χρόνο θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια εκδήλωση θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 του ΠΚ και άλλων συναφών διατάξεων».

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 171, δηλαδή την κατηγορία «θρασύτητα κατά της αρχής», όποιος μετέχει σε δημόσια συνάθροιση στο ύπαιθρο που απαγορεύτηκε από την αρμόδια αρχή, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή. Και όταν το συγκεντρωμένο πλήθος στο ύπαιθρο δεν υπακούσει στις διαταγές διάλυσής του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

Ο Αγγ. Τζέκης

Με δήλωσή του ο Αγγελος Τζέκης σχολίασε ότι αυτές οι κινήσεις της κυβέρνησης, που σήμερα χτυπούν τον αγώνα των αγροτών, έχουν στόχο να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν συνολικά το εργατικό και λαϊκό κίνημα, προκειμένου να μη διεκδικεί, να μην παλεύει ενάντια στις επιπτώσεις της πολιτικής της, να μην αμφισβητεί τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και την εξουσία τους.

Πρόσθεσε πως την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δείχνει πυγμή στους αγρότες, ευνοεί τους μεγαλέμπορους και μεταποιητές βιομήχανους που αρπάζουν κοψοχρονιά τα αγροτικά προϊόντα.

Τέλος, κάλεσε τους αγρότες σε κοινή δράση με το εργατικό κίνημα, τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να παλέψουν για να εμποδίσουν την εφαρμογή αυτής της πολιτικής που τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Να οικοδομήσουν την κοινωνική συμμαχία που θα διεκδικήσει η εξουσία να περάσει στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Αύξηση κατά 290 MW το 2010

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε και κοινοποίησε το αρμόδιο υπουργείο

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς από σταθμούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) διαμορφώθηκε στα 1.736 MW το 2010, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στο τέλος του 2009, η αντίστοιχη ισχύς ήταν 1.446 MW, οπότε το 2010 λειτούργησαν νέα έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 290 MW.

Σημαντική ήταν η αύξηση των φωτοβολταϊκών σταθμών, από 53 MW στο τέλος του 2009, στα 198 MW στο τέλος του 2010. Η νέα αιολική ισχύς για το 2010 ανήλθε στα 131 MW και συνολικά στα 1.298 MW. Αυξήθηκαν επίσης τα μικρά υδροηλεκτρικά από 182,6 MW στα 196,3 MW στο τέλος του 2010.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι άδειες εγκατάστασης στο τέλος του 2010 ανήλθαν σε συνολική ισχύ 1.670 MW από 1.360 MW. Οι συμβάσεις αγοραπωλησίας αυξήθηκαν από τα 301 MW στα 886 MW. Τα μεγέθη αυτά προϊδεάζουν για την νέα ισχύ ΑΠΕ που θα προστεθεί στο ηλεκτρικό σύστημα το 2011 και 2012. Το υπουργείο εκτιμά τουλάχιστον 300 MW αιολικά και 200 MW φωτοβολταϊκά για το 2011.

Οι νέες άδειες παραγωγής που εκδόθηκαν από τη ΡΑΕ μέσα στο 2010 διαμόρφωσαν την αδειοδοτημένη ισχύ από τα 8.360 MW του τέλους του 2009 στα 18.819 MW στο τέλος του 2010. Οι νέες άδειες παραγωγής αφορούν κυρίως αιολικές εγκαταστάσεις.

Παράταση για το Ε9

Στις ίδιες ημερομηνίες με αυτές των φορολογικών δηλώσεων θα υποβληθούν και οι δηλώσεις ακίνητης περιουσίας (έντυπα Ε9). Η παράταση δόθηκε χτες από το υπουργείο Οικονομικών με τη διευκρίνιση ότι σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής για τα φυσικά πρόσωπα η προθεσμία φτάνει μέχρι τις 30 Ιούνη.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η ετήσια Γενική Συνέλευση

Την ετήσια Γενική Συνέλευσή της πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), σήμερα Τετάρτη, 9 του Φλεβάρη. Η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί μεταξύ 5-5.30 το απόγευμα και οι εργασίες θα γίνουν στην αίθουσα του Συνδέσμου Υδραυλικών Αθήνας (Σαλαμινίας 9).

ΕΓΡΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Συμπαράσταση στους διωκόμενους αγρότες

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου σε ανακοίνωσή του εκφράζει την συμπαράστασή του «στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις συλλήψεις στο νομό Σερρών και όπου αλλού γίνονται για να τρομοκρατήσουν αυτούς που αγωνίζονται». Το ΕΚ Ζακύνθου ζητά να αφεθούν όλοι συλληφθέντες αγρότες ελεύθεροι χωρίς καμία κατηγορία και όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του: «Η απεργία της 23 Φλεβάρη πρέπει να μας βρει σύσσωμους εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους απέναντι στην πλουτοκρατία και τους πολιτικούς τους υπηρέτες».

ΠΡΕΒΕΖΑ
Αποφάσισαν παναγροτική συγκέντρωση

Παναγροτική κινητοποίηση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος των αγροτοκτηνοτρόφων πραγματοποιεί η ΠΑΣΥ στην περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας το Σάββατο 19 Φλεβάρη και ώρα 11.30 π.μ. στην Ζεύξη Ακτίου Πρέβεζας.

Οι συνδικαλιστές και εκπρόσωποι του αγωνιστικού πόλου συσπείρωσης της φτωχομεσαίας αγροτιάς, μέλη και αντιπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, Πρέβεζας, αγροτικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται με την ΠΑΣΥ απευθύνουν το αγωνιστικό προσκλητήριο, έχουν σημάνει συναγερμό για μαζική συμμετοχή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ