ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κανένας ιδιώτης στη διαχείριση των απορριμμάτων

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό. Μετά τη συνάντηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε ριζικά αντίθετοι με την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία της δημιουργίας τεσσάρων εργοστασίων για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Είμαστε αντίθετοι: Πρώτον, γιατί δε θέλουμε την ιδιωτικοποίηση. Δεύτερον, γιατί η τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσουν είναι ακριβή. Τρίτον, γιατί πλήττει το περιβάλλον, επειδή προτιμάται η καύση. Και τέταρτον, γιατί για 25 χρόνια μπορεί να τριπλασιαστούν αυτά που πληρώνουμε για τα τέλη καθαριότητας.

Υποστηρίζουμε τη διαχείριση των απορριμμάτων με σύγχρονες μεθόδους, από δημόσιο φορέα σε εθνικό επίπεδο και με στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, την αξιοποίηση της ανακύκλωσης και την τελική επεξεργασία των υπολειμμάτων, έτσι ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν πολύπλευρα μέσα στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, διαπιστώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δέχονται μια τεράστια επίθεση, με συνέπεια και την επιδείνωση των συνθηκών της ζωής τους, την ανεργία, αλλά και την πλήρη υποβάθμιση των υπηρεσιών που μπορούν να προσφέρουν στους κατοίκους».

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Πλατιά δράση σε όλη τη χώρα

«Οργανώσου για την αντεπίθεση, για τη λαϊκή συμμαχία, για το σοσιαλισμό», το κεντρικό κάλεσμα

Με μία σειρά εκδηλώσεων σε διάφορες πόλεις συνεχίζονται οι δραστηριότητες των Οργανώσεων της ΚΝΕ στο πλαίσιο της μεγάλης πεντάμηνης καμπάνιας για την εργαζόμενη νεολαία. Η καμπάνια περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς, κατάρτισης και γειτονιές, συσκέψεις στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί η πρόταση του ΚΚΕ, πρωτοβουλίες προβολής του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε και των κατακτήσεών τους, βιβλιοπαρουσιάσεις.

Παράλληλα μέσα από εξορμήσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, κατάρτισης και μαθητείας οι νέοι κομμουνιστές απευθύνουν το κάλεσμα της καμπάνιας «Οργανώσου για την αντεπίθεση, για τη λαϊκή συμμαχία, για το σοσιαλισμό», καλώντας τους να συμμετάσχουν και στους αγώνες που βρίσκονται μπροστά. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο

-- Στην Αθήνα, εκδήλωση των κλαδικών Οργανώσεων, στην αίθουσα της ΚΟΑ στη Θεμιστοκλέους, στις 7.30 μ.μ. παρουσίαση του βιβλίου «Ρήξη και ενσωμάτωση, συμβολή στην ιστορία του εργατικού - κομμουνιστικού κινήματος του μεσοπολέμου 1918-1936», του Αναστάση Γκίκα, από τον ίδιο τον συγγραφέα.

-- Στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 7 μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας, βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα 1918 - 1948. Δυο γραμμές σε διαρκή αντιπαράθεση» του Γ. Μαυρίκου. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στη Λάρισα, στις 6 μ.μ., στο «Χορίαμβο» (Γαληνού και Φαρμακίδου), εκδήλωση για την ιστορία του εργατικού κινήματος στις ΗΠΑ. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Αναπλιώτης, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ.

-- Στην Παλλήνη, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο, με θέμα «Καπιταλιστική οικονομική κρίση και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Σωτήρης Αγγελόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στο Μαρούσι, στις 7 μ.μ., στο Στέκι Νεολαίας (Μιλτιάδου 4), βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Βασιλιάς Ανθρακας» του Απτον Σίνκλερ.

Αύριο Κυριακή

-- Στα Ανω Λιόσια, με θέμα: «Καπιταλιστική οικονομική κρίση και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στο Κορωπί, στις 6.30 μ.μ., στο Στέκι Εργαζομένων, με θέμα «Καπιταλιστική οικονομική κρίση και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ» με ομιλητή τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ.

-- Στο Μενίδι, στις 7 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων, με θέμα «Καπιταλιστική οικονομική κρίση και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Πόλυς Τάκας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στα Χανιά, στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, στις 7 μ.μ., βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα 1918-1948. Δυο γραμμές σε διαρκή αντιπαράθεση» του Γ. Μαυρίκου. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Περιοδείες σε χώρους δουλειάς και Υγείας

Περιοδείες σε χώρους Υγείας και γενικότερα σε χώρους εργασίας προγραμματίζει το επόμενο διάστημα η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τη Δευτέρα 7/2
  • Στις 11 π.μ. περιοδεία στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με επικεφαλής τον Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στο 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ (Καυτατζόγλου 11) με επικεφαλής τον Νίκο Παπακωσταντίνου, βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στο 1ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ με επικεφαλής την Λιάνα Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ.
Την Τρίτη 8/2
  • Στις 10 π.μ. περιοδεία στο 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο ΙΚΑ, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού, με επικεφαλής τη Γεωργία Φλούδα.
Την Τετάρτη 9/2
  • Στις 10 π.μ. περιοδεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο με επικεφαλής την Λιάνα Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στις 10 π.μ. περιοδεία στο 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Επίσης, αύριο Κυριακή, 6 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. η ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου διοργανώνει συγκέντρωση στο δημαρχείο Χολαργού - Παπάγου, με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Υγεία. Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιώργος Νάνος, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ
  • «Ελληνες και μετανάστες εργάτες μαζί στην πάλη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων» είναι το θέμα της σύσκεψης που διοργανώνουν σήμερα Σάββατο στις 12 το μεσημέρι η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ του Λεκανοπεδίου. Η σύσκεψη θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου) και ομιλητής θα είναι ο Ανδρέας Καργόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος του κομματικού Τύπου στην οργάνωση της επαναστατικής πάλης», διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών Συνοικιών της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, σήμερα Σάββατο στις 7 μ.μ., στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Βύρωνα (Χειμάρας και Αϊδινίου). Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Γιάννης Κλεφτογιάννης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση του βιβλίου «Κομματικός επαναστατικός Τύπος» και τη 40χρονη δράση της ΚΝΕ μέσα από τα φύλλα του «Οδηγητή».
Δίμηνη καμπάνια της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 9 Φλεβάρη και ώρα 11 το πρωί, με θέμα: «Δίμηνη καμπάνια της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, οι θέσεις και οι πρωτοβουλίες της ΚΝΕ».

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ